11 september 2022  Zware nederlaag mede door een rode kaart

Geplaatst op 11 september 2022 • 20:15 • NieuwsClubnieuws

Zware nederlaag mede door een rode kaart

3 Gelijke spelen en 1 winstpartij bracht ons punttotaal op 6 punten. UNA deed het wat minder met 2 gelijke spelen en 1 verliespartij. Die ploeg kwam vandaag op bezoek. Ondanks de mindere prestaties van UNA moest Blauw Geel wel waakzaam zijn. UNA is namelijk een prima club en nog altijd een grote naam. Blauw Geel wil het goede spel eens omzetten in 3 punten en daarvoor zou de zondag een mooie dag zijn.

Door: Freek Laurijssen

Iets over 2 de aftrap en UNA begon beter dan Blauw Geel. Veel het overwicht maar weinig tot geen kansen. De eerste was wel voor UNA. Ze kwamen plots voor Jordy Zielschot die een schot er knap uit tikte. De redding was achteraf gezien niet nodig, want de grensrechter vlagde al voor buitenspel. Blauw Geel moest zich herstellen en liet al eerste dreigingen zien. Bij een counter werd niet snel genoeg gehandeld waardoor er  geen grote kans gecreëerd kon worden. Wat later was Dave de Meij toch nog 2 keer dicht bij een goal. Eerst kopte hij recht op de keeper na een goede voorzet van Jay van Boxtel, later kwam een voorzet van Yassin Nasser net niet aan. Het meest bepalende moment volgde halverwege de eerste helft. UNA kwam er uit en Jordy Zielschot kwam 1 op 1. Net buiten het strafschopgebied tikte de Zielschot de aanvaller van UNA onderuit. Het leek op een situatie die afgelopen woensdag ook al plaats vond op het Prins Willem Alexander Sportpark. Toen door de keeper van Hercules die geel kreeg, maar deze scheidsrechter besliste anders: Rood voor Zielschot en een vrije trap voor UNA. Na even stilgelegen te hebben kwam Joran van Zutphen er in. De vrije trap werd er in geschoten door Mitchel van Rosmalen. De tweede helft bleef er 1 van zoeken naar de ruimtes, maar UNA kwam er niet door en Blauw Geel kwam er niet aan.

Gehavend beginnen en de schade zo beperkt mogelijk houden. Mogelijk nog 1 of 3 punten halen. Dat lijkt het devies van Blauw Geel in de 2e helft. Vrij snel werd UNA al gevaarlijk uit een corner maar deze ging naast. Niet veel later kreeg Koen van der Zanden een megakans op de gelijkmaker. Keeper Petar Stoskovic was de winnaar in dat duel.

Een kleine 10 minuten later begon UNA een beetje op stoom te raken. Een schot van afstand werd gekeerd door de ingevallen Joran van Zutphen. De rebound werd echter binnen geschoten door Brian Boogers. UNA begon langzaam aan te dringen maar de grote kansen bleven uit tot de 75e minuut ongeveer. Na 2 goede aanvallen konden Niek van Boekel en Max van den Akker de 0-3 en de 0-4 scoren wat ook de eindstand was.

Zware nederlaag mede door de rode kaart. UNA was de betere en won. Weliswaar wat geflatteerd maar UNA won. Zo eindigde de ongeslagen reeks van Blauw Geel in speelronde 5. Deze nederlaag snel vergeten en de focus er weer op voor de volgende wedstrijd, komende zondag bij koploper ADO’20. De Superezels speelde met 2-2 gelijk tegen OJC ROSMALEN.

Blauw Geel’38/JUMBO: J. Zielschot (’24. Rood), Y. Hurkmans (’70. M. Haeve), R. Voets, M. Zeller, J. van Boxtel, M. Boonstoppel (’46. M. Alkir), L. Loermans (’70. E Gurcuoglu), W. op den Camp (’61. B. vd Nieuwenhof), K. van der Zanden, D. de Meij, Y. Nasser (’25. Joran van Zutphen)