10 september 2022  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – UNA

Geplaatst op 10 september 2022 • 8:40 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – UNA

De 3e wedstrijd in 8 dagen tijd. De wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op. Na een mooi eerst half uur op het Prins Willem Alexander Sportpark komt alweer UNA op bezoek. De Veldhovenaren bezetten na pas 3 gespeelde wedstrijden een 18e plek. Als enige ploeg nog geen punt gehaald. Maar UNA is altijd wel een grote ploeg in de Derde Divisie Zondag. Dus die zullen er wel weer bovenop gaan komen. Blauw Geel heeft het seizoen al laten zien ontzettend goed te kunnen voetballen. De punten bleven na het goede voetbal echter uit. De enige matige pot in de competitie leverde wel 3 punten op. Toch blijft Blauw Geel het goede voetbal voortzetten. Want als je zo blijft voetballen vallen de goals vanzelf wel. En dan volgen de 3 punten ook nog wel. Een mooi teken is dat we 2 blessures minder hebben na de rentree van Robin Voets en het debuut van Noori Oubaha.

We spraken met Niels van Casteren

Hercules thuis 2-2 gespeeld. Toch een goede tegenstander. Wat is jouw blik op de wedstrijd?
Ik denk een hele goede tegenstander zelfs. Ik verwacht voetballend gezien de top van de Derde Divisie Zondag. Ik kan alleen maar zeggen dat we de wedstrijd uitstekend begonnen. Eerste half uur speelden we heel goed, zoals we graag willen zien. Aan de bal dynamisch, veel beweging, veel lopende mensen, een aantal goede kansen. Ook geresulteerd in een paar goeie goals. Verdedigend goed, dus dat zag er gewoon prima uit en ik denk dat we de wedstrijd volledig onder controle hadden, zelfs nog een kans kregen op 3-0 waarbij Koen van der Zanden de keeper omspeelt en daar wordt neergehaald. Een behoorlijk discutabel moment, wel rood of geen rood. En net na een half uur komen ze uit het niks terug in de wedstrijd door een hoekschop die niet goed wordt weggewerkt en net achter de lijn wordt tegengehouden door Jordy Zielschot. Dus zonder echt een kans te creëren krijgen zij een goal. Voor ons een ongelukkig moment waar we het daarna even kwijt waren. We wilden doorgaan met voetballen en toen waren we een paar keer slordig. Dus de laatste 10 minuten tot aan de rust vond ik ons een stuk minder en kwamen zij er beter in. Hebben ze een paar gevaarlijke momenten gehad. Na de rust wil je dat dan weer recht zetten, alleen ik vond dat zij beter uit de kleedkamer kwamen dan wij en dat resulteerde ook in een vroege gelijkmaker, de 2-2. Toen had ik echt het gevoel dat we moesten oppassen dat het niet er op en erover wordt door Hercules. Die fase vond ik hun wel de bovenliggende partij en hadden wij het moeilijk. Maar dat pakte wij goed op na een minuutje of 17 denk ik. Hebben we wat door kunnen wisselen en toen herpakte we eigenlijk de wedstrijd en kregen we meer grip en meer controle. Sterker nog, ik vond dat wij die fase tot aan de 85e minuut het meest dreigend waren en de grootste kansen hadden om de 3-2 te maken. We maken nog een geweldige goal na een hele mooie aanval, alleen die werd helaas afgekeurd. Dus eigenlijk in de slotfase had ik wel het gevoel dat wij de 3-2 nog konden maken. Die viel niet, maar uiteindelijk in de laatste 3 / 4 minuten van de blessuretijd waren zij ook nog een paar keer dreigend. Al met al speel je gelijk tegen een goede ploeg en nogmaals, je speelt om te winnen dus dat is teleurstellend. Alleen als je kijkt naar de manier waarop je gespeeld hebt tegen deze tegenstander, dan mogen we best trots zijn dat we 2-2 hebben gespeeld. En ja, er had meer in gezeten. Maar ook ja, het had in hun betere fases ook de andere kant op kunnen vallen. Al met al een terecht gelijkspel.

Gisteren hebben voor het eerst Robin Voets en Noori Oubaha hun minuten gemaakt voor Blauw Geel 1. Dat lijkt me een goed teken dat de ziekenboeg weer leegstroomt? Zeker in deze drukke periode.
Zeker. Ik denk dat de sterkte van je selectie bepaalt hoe goed je kan spelen en waar je in toe tot staat bent. Robin kon zelfs starten en Noori invallen. Nu nog alleen Vince Duits en Halil Murt. Het ziet er ook naar uit dat die langzaamaan weer het veld op gaan komen. Dus op zich mogen we niet klagen dat we de groep op 2 na redelijk compleet hebben. Dat maakt dus ook de mogelijkheden groter en dat sterkt een ieder.

Dan komt zondag UNA op bezoek. Kijkend naar de ranglijst staan zij verrassend gezien wel onderaan. Hoe zie jij hun huidige positie en de komende wedstrijd?
Na 4 wedstrijden, zij hebben er zelfs al 3 gespeeld, is die ranglijst absoluut nog nietszeggend voor mij. Dit is absoluut niet de afspiegeling hoe die op het einde van het seizoen er uit ziet. Dus dat zegt me helemaal niks. UNA is gewoon een goede ploeg, was vorig jaar al een goede ploeg. Hebben dit jaar goed geïnvesteerd in nieuwe spelers. En zij zeggen zelf ook dat ze bovenin mee kunnen gaan draaien met deze selectie. Dus die ranglijst zegt me niks. UNA is een goede ploeg en wij zullen weer echt top moeten zijn en datgeen wat we kunnen ook echt weer moeten laten zien om UNA te kunnen verslaan. Dat is voor ons weer een hele mooie uitdaging. En als je goed bent is dat mogelijk, maar als je niet goed bent kan UNA goed genoeg zijn zodat zij de punten pakken. Het is zeker geen ABC-tje.

Nou is UNA vaak wel een club waar we als Blauw Geel zijnde een goed resultaat halen en als je dan komt met het goede spel wat we de afgelopen weken hebben laten zien, zul je misschien zeggen dat die 3 punten thuis halen wel een keer mogelijk is.
Ben ik het niet mee eens, want iedereen praat van ‘makkelijke tegenstander en hebben we vaak van verloren’ of andersom: ‘moeilijke tegenstander want we hebben er vaak van verloren’. Dat vind ik helemaal nietszeggend. Want elk jaar heb je andere selecties, dus ik vind dat de resultaten die je vorig jaar of de jaren daarvoor hebt gehaald, dat geeft echt 0 garanties op het huidige jaargang. Zij hebben een nieuwe groep, wij hebben een nieuwe groep, de omstandigheden zijn anders, dus succes uit het verleden bieden nooit garanties voor de toekomst. Er staan zondag 2 ploegen tegenover elkaar die allebei gewoon willen voetballen en allebei zullen zij vinden dat ze moeten winnen. Wij hebben er zin in en wij zullen zeker onze huid zo duur mogelijk gaan verkopen.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO