20 augustus 2023  Zwaarbevochte overwinning in Kloetinge

Geplaatst op 20 augustus 2023 • 9:07 • NieuwsClubnieuws

Zwaarbevochte overwinning in Kloetinge

Na de eerste overwinning van het seizoen tegen SVOD’22 stond een week later weer de start van de competitie op het programma. Blauw Geel’38/JUMBO startte in het verre Zeeland in en tegen Kloetinge. Kloetinge werd vorig seizoen kampioen in de Vierde Divisie en promoveerde daarmee naar de Derde Divisie. Vorige week werd er nog met 6-0 gewonnen van Vierde Divisionist BOL. Een niet te onderschatten tegenstander. 

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard Beekmans

Vrij snel kwam de Veghelse op voorsprong in Zeeland. Een diepe bal van Dave de Meij kwam uit bij Ben van den Nieuwenhof. De bal leek fout te vallen maar toch kreeg de pijlsnelle aanvaller de voet tegen de bal. De bal veil achter de doelman van de Zeeuwse ploeg. Kloetinge ging na het doelpunt druk zetten. Eerst kon Yasin Ouja het van afstand proberen maar het schot viel in de handen van Brahim Zaari. Iets later was het Zenya Deurloo die 1 op 1 met Zaari kwam. Maar de ingevallen doelman kon deze pakken. Weer wat later kon Mitchell Baptist wegdraaien van z’n directe tegenstanders en uithalen. Maar de bal ging naast. Ondanks de druk op Blauw Geel’38/JUMBO was het de uitploeg die toch kon scoren. Zaari moest ingrijpen met kop en voet maar kon daarmee wel Ben van den Nieuwenhof diep sturen. De aanvaller schoot en de bal viel in de goal. Na de wedstrijd nog discussie of Van den Nieuwenhof hem scoorde of Koen van der Zanden. De beelden moeten het uitwijzen. Het doelpunt telt en dat is het belangrijkst. Kort daarna wederom een doelpunt voor de formatie van Maurice Verbunt. Dave de Meij kon Koen van der Zanden diep sturen. De aanvaller uit Sint Oedenrode tikte de bal over de keeper en kon de stand op 0-3 brengen. Geen twijfel dit keer om wie het doelpunt maakte.

Na de rust was het voornamelijk Kloetinge wat de overhand had. Baptist kon slalommen en Zaari aan het werk zetten. Iets later Ruben de Jager die hard en laag kon voorzetten. Geen Kloetings been dus geen doelpunt. Ondanks de druk toch Blauw Geel die kon scoren. Een corner van Bram Eltink komt uit bij Dave de Meij. Die gaf weer voor en Robin Voets kon binnen koppen. Kort daarna wederom een grote kans voor van der Zanden, maar zijn schot ging van dichtbij over. Ouja kreeg daarna een goede schotkans. Zijn schot vloog feilloos in de kruising en het werd dus 1-4. Kloetinge bleef druk zetten en kon via Valentijn van Keulen tot schieten komen. Wederom Brahim Zaari die kon pakken. De Jager en Ouja waren ook dichtbij maar Zaari en Gurcuoglu konden genoeg ingrijpen om goals te voorkomen. Uiteindelijk bezweek de druk en Baptist kon nog een goal maken. Van afstand kon hij de 2-4 maken wat ook de eindstand is.

Een keurige 2-4 overwinning in het verre Zeeland. Een mooie seizoensstart na het verder bekeren. Kloetinge maakte ook nog indruk waardoor het een spannende wedstrijd bleef. Maar Blauw Geel ging behoorlijk effectief met de mogelijkheden om waardoor de 3 punten in de tas naar het Veghelse meegaan. Volgende week spelen we weer op zondag. Promovendus AWC Wijchen komt dan op bezoek.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO