13 augustus 2023  Peter’s Corner-1

Geplaatst op 13 augustus 2023 • 21:34 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner-1

We gaan weer van start…

Welkom bij de eerste corner van dit seizoen. Trieste bericht was toch wel het overlijden van Hans Callaars die we met verve een echte clubman mogen noemen. Zijn afscheid was aandoenlijk in het Huis van Troost met een groot Blauw Geel’38 gehalte. Kil bruggetje naar het voetbal dan maar. Trainer Maurice Verbunt kan na het beker succes zaterdag aan zijn eerste grote klus bij Blauw Geel’38/Jumbo beginnen met de verre uitreis naar Kloetinge. Keurige overwinning dus van het vaandelteam op het Zeeuwse SVOD22 met 5-1 met 4 goals van Dave de Meij. Mooi zijn ook de frisse en nieuwe namen in het technische hart van jeugd en senioren die het op diverse plekken het ontstane vacuüm invullen. Leuk verwoord in een duidelijk schema op deze site. 

Door: Peter Kuijpers

Ik weet niet hoe iedereen deze voetbalarme periode heeft ervaren, maar persoonlijk mis ik het voetbal wel. Heb onlangs nog de jaarlijkse klassieker in Odiliapeel tussen UDI’19 en Gemert bezocht. Toch even wennen als je Niels van Casteren dan in de dug-out van UDI’19 ziet zitten. Toch hebben we ons sportief kunnen vermaken de afgelopen periode als was het niet altijd met voetbal. De fraaie tourzege van Jumbo-renner Jonas Vingegaard met hetzelfde tenue (ongeveer) als waar onze club in speelt. Voetballiefhebbers zijn vaak ook wielerliefhebbers en dan is nog prettiger dat er een Nederlander wint. Wat dacht je van het wereldkampioenschap van fietskrachtpatser Mathieu van der Poel en de voetbalvrouwen die goed bezig waren, maar vonden hun Waterloo tegen Italië helaas.

Pilsje
Wat mij opviel en veel opschudding veroorzaakte was het bericht van staatssecretaris van Volksgezondheid Maarten van Ooijen van de ChristenUnie. In zijn kruistocht tegen alcohol wilde hij voorstellen om onder andere alcoholische dranken in sportkantines te verbieden. Ik ben geen arts, maar ik begreep dat alcohol op jeugdige leeftijd niet bevorderlijk is voor je lichaam. Maar om nou de sportkantines droog te leggen gaf nogal wat heftige reacties. Geschrokken door de ontstane reuring trok Van Ooijen later snel zijn keutel in en nuanceerde zijn verhaal tot opluchting van velen vermoed ik. Conclusie: het pilsje mag gelukkig nog steeds getapt worden mits je natuurlijk 18 bent.

Zaterdaginvasie
Na het bekerduel van afgelopen zaterdag gaat komend weekend de competitie voor het eerste team weer van acquit. 83 dagen liggen er alweer achter ons als er komende zaterdag op Sportpark Wesselopark in Kloetinge op Zuid-Beveland wordt afgetrapt. Binnen acht dagen wordt Blauw Geel’38/Jumbo al tweemaal geconfronteerd met de mix van zondag- en zaterdagploegen. Op zich niks mis mee en wij prijzen ons als zondagsridders gelukkig dat we op alle dagen van de week kunnen en mogen voetballen zonder dat de pastoor moeilijk doet. Kloetinge overigens werd dit jaar Derde Divisionist nadat het vorig jaar ook al uit de hoofdklasse naar de Vierde Divisie wist te promoveren. Eemdijk en Meerssen flikten dit seizoen hetzelfde kunstje. Trainer van de Zeeuwen is Jurriaan van Poelje die in zijn twee seizoenen die hij bij Kloetinge de trainer is, tweemaal op de kampioenskar mocht klimmen. Dat heet dan nog eens een lekkere binnenkomer. Van de zes verliespartijen werden er slechts twee thuis verloren en één gelijkspel afgelopen seizoen, om maar met wat data te eindigen.

De bal rolt of gaat rollen
De beker en competitieprogramma’s zijn nu aan het loskomen. Alles wat lager speelt dan Vierde Divisie, en we hebben het over eerste elftallen competitie, gaan pas in het weekend van 23/24 september van start. Voor de beker gaat de bal al begin september rollen. De Divisies zijn zoals bekend deze maand al van acquit gegaan. We zagen de indeling van O-23 met veel nieuwe teams. AWC, Dongen en EVV Echt zijn gebleven, maar Kloetinge, Kozakken Boys, OJC Rosmalen Orion zijn nieuw. Op zaterdag 2 september start hier de competitie met gelijk een derby tegen OJC Rosmalen in Veghel. Dan in een adem buffelen naar het einde van de najaar-competitie in de periferie van de Kerst op 9 december.  Het weekend van 21 oktober, einde herfstvakantie in het zuiden, is het enige vrije weekend. Het zaterdagteam is inmiddels gestopt en hebben we na veel kampioenschappen uitgezwaaid. De indeling van de vrouwen senioren was op het moment van schrijven nog niet bekend.  Wel het bekerprogramma. Samen met VOW-2, EVVC-2 en Nulandia-2 mogen de voetballende dames van Blauw Geel’38 uit gaan maken wie doorgaat in de beker. Op zondag 3 september is er de uitwedstrijd naar Nulandia-2.

In memoriam Hans Callaars †
Vorige maand namen we afscheid van Hans Callaars. Het was een indrukwekkende bijeenkomst in het Huis Van Troost waaronder veel Blauwgelers. De grote opkomst toonde maar weer eens aan dat Hans een graag geziene clubman was. Met muziek, foto’s en aangrijpende speeches werd het een gedenkwaardig afscheid. Vooral voor de ouderen onder ons liep Hans als een rode draad door het clubverleden. In de schemer van zijn leven viel het mij op dat hij wat stiller werd als hij samen met Jeanne het secretariaat bezocht op zaterdag. Maar je zag hem genieten als hij in de Blauw-Geel ‘machinekamer’ zijn kopje koffie tot zich nam. Het is té veel om op te noemen wat voor functies en arbeid hij bij onze club wist in te vullen en vooral te leveren. Hans rust in vrede en moge de mooie herinneringen die je achterlaat een bron van troost zijn voor iedereen die je kende.

 

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO