22 augustus 2023  Peter’s Corner 2

Geplaatst op 22 augustus 2023 • 11:45 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner 2

Het vaandelteam is de competitie goed begonnen. Na de winst vorige week voor de KNVB beker thuis tegen tweedeklasser SVOD’22, werd er zaterdag, 150 kilometer verderop, met 2-4 gewonnen van Kloetinge. Dit als competitie opener een heerlijk begin. Volgens trainer Maurice, die we spraken, is Kloetinge geen verkeerd team. Leuk voor de Limburger dat de voetbalzaken plots aan de rand van de start van de competitie alsnog in het bekende pulletje lijken de vallen.

Door: Peter Kuijpers

Mooie start van het vaandelteam
De meeste media en inclusief ons eigen twitteraccount trapte in de actie van Ben van den Nieuwenhof die een fraaie 0-2 leek te scoren. Gelukkig was er Omroep Zeeland die liet zien dat het wel degelijk Koen van der Zanden was die als laatste de bal over de doellijn drukte. Neemt niet weg dat de actie vooraf, Brahim – Ben, fantastisch was. Ere wie ere toekomt, dus we vullen Koen in. De tweede helft werd wat minder. Ook wel begrijpelijk en wat wil je als direct na rust Robin Voets de 0-4 binnenkopt. Lees het fraaie verslag op deze site voor de details. Zondag komt promovendus AWC naar Veghel dat Barendrecht met 1-0 klopte. AWC dat in de Vierde Divisie afgelopen seizoen in punten gelijk eindigde met Halsteren en Nuenen in de middenmoot. AWC kwam echter alsnog de Derde Divisie binnen via de nacompetitie. Een niet geringe prestatie van de Wijchenaren. Mooi duel en wordt er om 14.00 uur zondag  onder leiding van scheidsrechter Nelissen afgetrapt.

Lastige loting voor Blauw Geel’38/Jumbo in KNVB-beker
Na de fraaie zege op SVOD’22 viel de volgende tegenstander: FC Lisse, koud op het Blauw Geel’38-dak. Onze club lootte al tweemaal eerder deze sterke Tweede Divisionist. In het eerste corona jaar (FC Lisse speelde toen nog Derde Divisie Zaterdag) in 2020 mocht Blauw Geel’38 niet klagen dat het met de rust ‘slechts’1-0 was nadat het bij fases werd overlopen door de Lissenaren. In de tweede helft werd het beter en wist Niels wouters een cruciale pingel niet te verzilveren. Uiteindelijk liepen de bollenstreek bewoners nog uit naar 3-0. In het thuisduel, één jaar later, werd het na een 1-1 ruststand (Koen van der Zanden) uiteindelijk wat ongelukkig 1-2 voor FC Lisse dat verder bekerde. Driemaal recht is scheepsrecht toch? We gaan het zien. Trainer Maurice noemde het een wat ongelukkige loting die beter gekund had. Tevens sprak hij de wijze woorden dat deze midweekse wedstrijd eind september ook wel weer een leuke uitdaging is voor deze groep.

De dertien kernen in ons eigen Meierijstad
Blauw Geel’38/Jumbo is de grootste en hoogst spelend team in Meierijstad. Erp volgt als tweede en speelt in de eerste klasse E. In de tweede klasse E spelen Rhode/VSB, Schijndel/De Wit en het onlangs gepromoveerde Avanti’31. Nijnsel komt na het kampioenschap weer uit in de derde klasse D. De grootste groep bevind zich in de klasse hieronder. Veel derby’s in de vierde klasse I waar we als Meierijstad-clubs Boskant, WEC, SCMH en VOW tegenkomen. Boerdonk promoveerde voor het eerst in het bestaan van de club naar de vierde klasse. Het gaat spelen in de Helmondse klasse 4G. In de kelder van het amateurvoetbal vinden we RKVV Keldonk en SV Olland in 5E. Wellicht bent u op uw zomerse dagen wel eens langs de respectievelijke sportparken gefietst. Het zijn er dertien, je kan ze amper missen, onze collega’s uit Meierijstad.

Youssef Laaroussi geslaagd voor oefenmeester UEFA B
Van harte proficiat Youssef prachtig dat je dit behaald hebt. Hard voor gewerkt en dik verdiend. Succes in je verdere trainerscarrière!

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO