18 februari 2024  ZAKELIJKE OVERWINNING ZONDER HOOGSTAAND SPEL

Geplaatst op 18 februari 2024 • 21:54 • NieuwsClubnieuws

ZAKELIJKE OVERWINNING ZONDER HOOGSTAAND SPEL

sv Blauw Geel’38/JUMBO  —  hc & vc Quick (1-0)  2-0. Was het zaterdag 17 februari genieten van het weer met fijne temperaturen, droog en bijna windstil, vandaag zondag 18 februari totaal anders: (water) koud, veel miezerregen en een koude wind. Vorig weekend regeerde de prins carnaval en was Blauw Geel dus vrij. Het duel van Quick in Tiel tegen TEC ging wederom niet door de slechte staat van het veld. Dus ook Quick was vrij en daarom speelde beide clubs hun laatste duel op zaterdag 3 februari tegen zaterdagclubs. Quick ging op het eigen sportpark met 0-4 onderuit tegen kampioenskandidaat Barendrecht, Blauw Geel verloor geheel onnodig vlak voor het laatste fluitsignaal met 2-1 van Sportlust’46 in Woerden. Voor beide geldt dus dat een overwinning weer welkom is. Quick bezet de 11e plaats met 8 overwinningen en slechts 1 keer was er een puntendeling de overige 10 duels gingen verloren. Eerder dit seizoen had Blauw Geel met 0-3 gewonnen in Den Haag.

Bij Trainer Maurice Verbunt zat Koen van der Zanden op de bank. Hij was bijna de gehele week ziek geweest en dus verstandig om op de bank plaats te nemen. Kai Koreniuk heeft aangegeven per direct te stoppen a.g.v. steeds terugkerende (kleine) blessures.

Quick mocht de aftrap verrichten. De Hagenezen spelen vaak aanvallend en dat leek ook vandaag de spelopvatting te zijn. De eerste vijf minuten was er nog wel sprake van aftasten. De eerste dreiging was er in de zesde minuut van de gastheren. Een voorzet van Dave de Meij kon helaas door Ben van den Nieuwenhof niet goed gekopt worden. Vijf minuten later helpen de gasten Blauw Geel aan de voorsprong. Een terugspeelbal bedoeld voor doelman Patrick Zunderdorp is te kort en de snelle Ben van den Nieuwenhof weet de bal de onderscheppen. De nog wel uitkomende doelman weet hij makkelijk te omzeilen om vervolgens de bal in het lege doel te schuiven: 1-0. Quick lijkt het even kwijt en twee minuten later is het Jay van Boxtel die op de flank goed doorkomt en de Quick doelman tot een redding dwingt. In de 15e minuut een eerste kans voor Quick. Enzo Huntink kan na een voorzet een gevaarlijke doelpoging laten zien waarbij de bal net naast het Veghelse doel gaat. Quick krijgt zowaar kort daarna, twintigste minuut, de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Joshua Emegha staat volgens de assistent scheidsrechter niet in buitenspel positie en komt dus geheel vrij voor doelman Jordy Zielschot. De inzet van Joshua is gelukkig voor Blauw Geel dermate slecht en slap zodat  de Veghelse doelman de bal gewoonweg kan oprapen. In de 22e minuut een prima individuele actie van Hidde van Dijk maar helaas laat de afronding te wensen over. Minuutje later en het woord is weer aan Quick maar Jordy Zielschot pakt ook deze bal. In de 28e minuut veert de Blauw Geel aanhang weer op. Dave de Meij heeft een hele mooie pass naar de op scherp staande Ben van den Nieuwenhof. Doelman Patrick Zunderdorp is echter op tijd uit zijn doel. In de 33e minuut heeft Mitchel van Rosmalen een geweldige pass in huis voor Dave de Meij waardoor deze vrij voor de Quick doelman komt. Met een mooie reflex voorkomt hij dan ook een uitbreiding van de Veghelse voorsprong. De bal komt terug bij Dave de Meij die nu een voorzet afgeeft richting tweede paal. Ben van den Nieuwenhof neemt de bal ineens op zijn slof en nu gaat de bal hoog over het doel. In de 37e minuut nog een vrije trap voor Blauw Geel maar de inzet van Ben van den Nieuwenhof is geen probleem voor de Quick doelman. Het was dan ook het laatste wapenfeit van voor de rust.

Geen veranderingen in het team van trainer Maurice Verbunt na de rust. Trainer Paul van der Zwam past juist een dubbele wissel toe in de hoop de bakens te kunnen verzetten. Amper een minuut onderweg in de tweede helft en dreiging van Blauw Geel. Hidde van Dijk, deze wedstrijd ook weer overal te vinden met een enorm loopvermogen, snelt weg op de linkerflank. De voorzet die hij afgeeft is helaas te scherp en gaat voor het doel langs en voor Ben van den Nieuwenhof niet te halen. In de 51e minuut verzuimt Quick voor de tweede maal om op gelijke hoogte te komen. Het is wederom Joshua Emegha die alleen voor Jordy Zielschot kan opduiken maar op Jordy kan de Veghelse defensie rekenen en hij voorkomt met een goede redding de gelijkmaker. In de 60e minuut is het voor Quick weer even alle hens aan dek. Lars Loermans steekt de bal prima op Ben van den Nieuwenhof maar die kan er net niet bij. In dezelfde minuut volgt nog een gevaarlijke voorzet  maar die komt niet aan en ook een derde voorzet  leid tot niets want doelman Zunderdorp kan de bal uit de lucht plukken. Twee minuten later is het weer voor Quick om dreigend te zijn. In kansrijke positie is ook deze inzet weer te slap en dus blijft een treffer uit. In de 64e minuut geeft Dave de Meij prima mee op Ben van den Nieuwenhof maar laatst genoemde krult de bal vanaf de flank net naast het doel.

Toch komt Blauw Geel op een veiligere voorsprong, en hoe…. In de 70e minuut komt Mitchel van Rosmalen halverwege de Quickhelft op de flank aan de bal. Hij start een individuele actie die hij vervolgens met een keiharde uithaal afsluit. De bal valt buiten bereik van doelman Zunderdorp tegen het net: 2-0. In de 78e minuut een snelle ingooi van Blauw Geel waarbij de bal bij de ingevallen Koen van der Zanden komt. Hij speelt de al snel op Dave de Meij die over de flank door kan. Helaas is zijn voorzet in niemandsland. Een minuut later weet Thomas van Haaften aan de Veghelse defensie te ontsnappen om alleen voor Jordy Zielschot te komen maar de Veghelse doelman weet weer zijn doel schoon te houden en Jay van Boxtel assisteert door de bal verder op te ruimen. Tot aan het laatste fluitsignaal golft het spel nog op en neer zonder echt gevaar voor een van de doelen.

Blauw Geel wint met 2-0 dit thuisduel en pakt de draad na de nederlaag in Woerden weer op. Twee overwinningen in een seizoen tegen Quick was echter nog nooit gebeurd maar voor alles is een eerste keer. Het was zeker geen hoogstaand duel en het zal de komende weken ook echt wel nog beter moeten maar dat is iets waar de ploeg ook toe in staat is. De overwinning echter telt en de drie belangrijke punten zijn binnen. De komende drie duels kunnen veel duidelijk maken m.b.t. een eventuele hoge klassering want men treft in die drie duels o.a. de huidige nummers 2 (SteDoCo) en 1 (Barendrecht) van de ranglijst. Beginnende volgende week zaterdag het duel in Hoornaar tegen SteDoCo. De nummer twee van de ranglijst speelde dit weekend met 0-0 gelijk in Barendrecht tegen de huidige koploper. In eigen huis is SteDoCo echter bijna onverslaanbaar: Alleen Barendrecht won er eerder met 2-3 en sv Meerssen stal op 3 februari de winst vlak voor einde wedstrijd: 0-1. Blauw Geel heeft eigenlijk nog iets recht te zetten want 23 september verloor Blauw Geel in eigen huis met liefst 1-4 en leed het daarmee de tot nu toe grootste nederlaag van dit seizoen. Tijd voor revanche en eerherstel?

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Bram Eltink,  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Wouter op den Camp,  Mitchel van Rosmalen,  Hidde van Dijk (81e min. Emre Gurcuoglu),

Voorhoede:  Lars Loermans, Dave de Meij,  Ben van den Nieuwenhof (68e min. Koen van der Zanden)

Scheidsrechter: Dhr. M. Krop

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. S. Woering en Dhr. S. Berg

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  71e min. Koen van der Zanden