26 november 2023  Winst op de rode lantaarndrager

Geplaatst op 26 november 2023 • 20:31 • NieuwsClubnieuws

Winst op de rode lantaarndrager

Na een keurige 4-0 overwinning op Baronie stond 6 dagen later alweer de volgende wedstrijd op het programma. Unitas uit Gorinchem was de tegenstander. Zaterdagavond om 19:00. De nummer 18 in de competitie. De roodbroeken werden wel geteisterd door blessures die langzaamaan weer terug leken te komen. Een niet te onderschatte tegenstander dus.

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard beekmans

De eerste kans was gelijk voor Joey Lokasi van Unitas. Zijn schot van afstand hobbelde naast. De eerste kans voor de uitploeg kwam op naam van Yassin Nasser, die in de basis startte omdat Dave de Meij geblesseerd uit viel tegen Baronie en nog niet fit genoeg was om te spelen. De buitenspeler kreeg de bal en kon van afstand op doel schieten. Keeper Luc van Dongen kon deze bal er uit tikken. Niet lang daarna was het toch raak. Via links werd een counter ingeleid en de bal kwam uit bij Koen van der Zanden. Zijn voorzet kwam uit bij Ben van den Nieuwenhof die de bal kon afwerken. Blauw Geel kreeg langzaam de controle op het duel. Via Jay van Boxtel, Lars Loermans en Ben van den Nieuwenhof kon de rechtsback op doel schieten. De bal ging echter naast.

Loermans kreeg ook nog een kans. Een voorzet kwam uit bij hem maar hij botste ongelukkig met de keeper die even bleef liggen. Gelukkig voor Van Dongen kon hij door. Blauw Geel bleef doordrukken met een reeks aan ‘bijna-momentjes’. Geen echt doelgevaar, maar er zat zeker meer in. Lokasi kon nog gevaarlijk worden met een schot, en Abdul Najim Haidary kon ook nog gevaarlijk komen nadat hij in het strafschopgebied van Jordy Zielschot de bal kreeg. In beide situaties was de doelman de winnaar in die duels.

Na rust was het gelijk Blauw Geel die zocht naar een grotere voorsprong. Een counter via rechts kwam uit bij Van den Nieuwenhof die de bal diep speelde op Nasser. Zijn schot was echter net te zwak en kwam in de handen van Van Dongen. Daarna een fase voor Unitas waarin Mauritsio Helstone een schot kon lossen. Zijn schot ging echter over.

Koen van der Zanden kreeg iets later een goede bal van Van den Nieuwenhof, maar keeper Luc van Dongen was attent en kon de bal keren. Een paar momenten later kreeg Blauw Geel een goede countermogelijkheid. Via links werd een aanval opgezet. Loermans dribbelde naar binnen en kon voorgeven. De bal kwam echter niet bij een Blauw Geel been, maar werd via Esey Kiflom Tsegay binnen getikt. Een eigen doelpunt en een riante 2-0 voorsprong.

De slotfase werd gecontroleerd uitgespeeld. Weinig echt grote kansen. Een countermogelijkheid via Yassin Nasser en Bram Eltink, maar laatstgenoemde schoot te zwak op doel. Loermans kreeg nog een kopkans maar zijn kopbal ging over. Unitas zocht nog naar een aansluitingstreffer maar de voorzet kwam in de handen van Zielschot. Kai Koreniuk kreeg ook nog een kans, maar zijn schot was ook net te zwak. Hij kon de voorzet van Van den Nieuwenhof niet verzilveren.

Een 0-2 overwinning tekent alweer voor de derde overwinning op rij. Zelfs de derde wedstrijd op rij zonder een veldgoal tegen. De goal van OSS was namelijk een penalty. Dat is een compliment voor het spel van de ploeg van Maurice Verbunt. Echter was deze wedstrijd ook weer niet het beste van wat we gezien hebben. Deze lag zelfs bijna tegen een onterechte overwinning aan. De verhoudingen waren namelijk niet zo heel groot, echter had Blauw Geel een licht overwicht. Volgende week komt de vorige club van Maurice Verbunt op bezoek. Aftrap van de wedstrijd tegen Groene Ster is namelijk om 14:00 uur op ons eigen Prins Willem Alexandersportpark. Na afloop nog een feestje in de kantine.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO