28 november 2023  Peter’s Corner 14

Geplaatst op 28 november 2023 • 13:06 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner 14

Het vaandelteam sloot zaterdagavond november af met een 0-2 zege bij GVV Unitas in Gorinchem. Op Sportpark Molenvliet scoorde Ben en er was een eigendoelpunt van GVV Unitas. Lees het immer mooie verslag en dito foto’s op deze site. Wat een knaller van JO 19-1 door de ongeslagen koploper SC ’t Zand in eigenhuis met 2-4 te kloppen. Daar kan je mee thuiskomen heet dan. Ook de tweede zege van JO 23 is prima. Het team van Vincent c.s. keerde met drie punten terug van AWC in Wijchen. O ja…we bedanken de Sint die zaterdag weer leuke presentjes had voor de prille jeugd. Mooie traditie en daar moeten we zuinig op zijn. De heerlijke pepernotengeur was nog lang waarneembaar van deze gezellige middag.

Door: Peter Kuijpers

Door de vele regen van de laatste maanden waren de afgelastingen niet van de lucht. Als je nagaat dat oktober hier in Veghel 157 mm regen gaf en dat zijn bijna 16 emmers een vierkante meter. Nu in November is dat tot nu toe 13 emmers op diezelfde vierkante meter. November gaf tot nu toe maar vier droge dagen voor het overige viel er elke dag regen. Vooral de afgelopen maandag was een super regendag en met 37,6 mm de dag met de meeste regenval dit jaar. De gegevens zijn van het Veghelse weerstation Goorts. Dus de gras afgelastingen zijn wel degelijk te billijken al kwamen ze tot nu toe vaker voor bij de vierde- en vijfdeklassers in onze regio. Terugkijken heeft geen zin want hoe vroeger je terugblikt hoe meer grasvelden inmiddels zijn omgeturnd naar kunstgras. De beekjes, sloten en rivieren puilen uit. Regengod Pluvius en consul Pierre hebben het deze maanden wel degelijk voor het zeggen.

Seniorenvoetbal
Na de winst uit bij Orion, vorige week, konden zaterdag in Wijchen de handen opnieuw in de lucht na de krappe 1-2 winst. De zevende zege dit seizoen met nog twee wedstrijden voor de boeg. Zaterdag komt de machtige koploper en inmiddels kampioen Kozakken Boys waar in Werkendam met 8-0 van werd verloren, dus sowieso een reden om de veters eens strak aan te trekken. Trainer Vincent nog kort met zijn relaas over het gewonnen duel in Wijchen: “We zijn de gehele wedstrijd de betere ploeg geweest, de score had veel hoger moeten uitvallen. De 0-1 viel in de 30e min. Een mooie crossbal van Noa op Talip, die hem op de volley neemt buiten de 16-meter en diagonaal binnenschiet. De 0-2 volgt snel door een goede aanval aan de linkerkant met Niek en Ferhat waarbij Ferhat getackeld wordt in de 16-meter en de scheidsrechter een penalty geeft. Talip schiet deze hard en hoog binnen. We missen nog een 3 tot 4 grote kansen en gaan rusten met een 0-2 stand. Na rust eenzelfde spelbeeld. En moeten we echt de score uitbreiden. Dit gebeurt niet en in de 80e min maakt AWC de 1-2. Echt spannend is het niet geweest en we winnen terecht. Volgende week thuis om 13.00uur tegen Kozakkenboys die gisteren kampioen zijn geworden” ,aldus een tevreden trainer. De vrouwen speelden een uitwedstrijd op de Koppelsteeg in Berghem. Het werd een 2-2 gelijkspel. De negende plek moet echt wel verbeterd worden en dat kan. Liefst komende zondag als voorlaatste UDI’19/CSU-2 naar Veghel komt.

Juniorenvoetbal jongens
JO 13-1 kwam niet in actie en speelt komende zaterdag thuis tegen de nummer 5 Quick1888. Blauw Geel’38 staat voorlaatste waar OJC Rosmalen de ongeslagen koploper is. JO 14-1 verloor thuis met 1-3 van Berghem Sport. JO 14-1 staat laatste en eindigt de najaar competitie. Woensdag 6 december om 19.30 uur het bekerduel met Gemert in Veghel. JO 15-1 liet weinig heel van Erp en had daarvoor een zevenklapper in huis van 7-1. Eerder werd er donderdag al met 5-2 gewonnen in Venray bij de club met dezelfde naam. Zaterdag volgt de uitreis naar SV De Braak en Blauw Geel’38 is koploper met vijf punten voorsprong op Nuenen. JO 17-1 won met grote cijfers van de leeftijdsgenoten van Volharding/Sambeek. Het werd maar liefst 9-1. Het team staat vierde. De nek-aan-nek koplopers zijn Beuningse Boys en OSC. Zaterdag komt het puntgelijke Jekerdal naar Veghel. Wopppa JO 19-1 wint maar eventjes met 2-4 bij de nog ongeslagen koploper SC ’t Zand. Echt een prachtige prestatie mannen en natuurlijk de begeleiding! Blauw Geel’38 speelt komende woensdag uit naar Nuenen en komende zaterdag thuis tegen Gemert. Zo het er nu uitziet de laatste wedstrijd voor de winterstop. Wellicht voor meer teams want de KNVB geeft geen programma meer. Mocht dat anders zijn laat ik me graag voorlichten pjmkuijpers@kpnmail.nl

Juniorenvoetbal meisjes
MO 13-1 ontving Theole en het werd net als vorige week bij Wilhelmina opnieuw 2-2. Zaterdag komt Margriet uit Oss naar Veghel dat met één puntje meer dan Blauw Geel’38 op een tweede plek staat. Koploper is HRC’14. MO 15-1 dat thuis Keldonk zou ontvangen werd afgelast. MO 15-1 staat op een tweede plek achter het ongeslagen Boxtel. Over twee weken is er de laatste wedstrijd voor de winterstop uit naar Stiphout Vooruit. MO 17-1 werd eveneens afgelast. En speelt woensdag (ijs en weder dienende) uit naar MVV/Fortuna Sittard combinatie in de Geusselt in Maastricht. Komende zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen koploper OJC Rosmalen.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO