23 november 2023  Voorbeschouwing Unitas – Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 23 november 2023 • 22:14 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Unitas – Blauw Geel’38/JUMBO

Inmiddels 13 speelrondes er op zitten en de resultaten worden steeds beter onder Maurice Verbunt. De groep raakt gewend aan de Limburgse oefenmeester, maar ook andersom. Ondanks een 4-0 overwinning kregen we een matige pot voorgeschoteld. Blauw Geel was niet in goede doen, maar kon wel gemakkelijk winnen van Baronie. Weinig kansen maar wel voldoende goals. Dat zagen we nog niet vaak dit seizoen.

Door: Freek Laurijssen

Zaterdag speelt het vaandelelftal tegen Unitas uit in Gorinchem. Daar waar afgelopen zaterdag de goedheiligman ons land weer binnen kwam. Unitas staat op dit moment laatste. 1 punt onder OJC die dankzij dat gelijke spel omhoog kroop. De roodbroeken willen er dus alles aan doen om de ploeg uit Rosmalen weer onder zich te plaatsen. Pittige opgave, want een kat in het nauw maakt soms rare sprongen.

We spraken met Maurice Verbunt.

Afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Baronie. Misschien wel de minste qua spel die we gespeeld hebben. Wat is jouw terugblik?
Daar ben ik het wel mee eens. Ik denk dat we voetballend heel erg slordig waren. Ondanks dat denk ik dat we in de eerste helft 5 goede aanvallen op de mat leggen. En dan is het wel een compliment, ten opzichte van andere wedstrijden, dat je nu wel effectief bent. Als je 5 kansen krijgt en je schiet er 3 binnen voor de rust. We hebben ook wel gezien dat dat anders was. Dus je gaat weer met een ruime voorsprong de rust in. Denk ook wel dat we terecht op voorsprong kwamen. Alleen het spel was inderdaad niet zoals afgelopen weken.

Dan hebben we nu ongeveer een derde van de competitie gehad. We kennen de sterkte nu wel van de competitie. Heb jezelf al doelstellingen voorgenomen? Bijvoorbeeld meedoen om een periode of?
Dat zeg ik bijna elke week. De competitie zit dicht bij elkaar, vind ik zelf. We laten ook wel zien voetballend, dat we bij de subtop horen. Maar het is gewoon hoe het seizoen verloopt. Weinig blessures krijgen dus iedereen gewoon fit houden. Dan moet je wel in die subtop kunnen eindigen. Alleen je weet nooit hoe zo’n seizoen gaat verlopen natuurlijk.

Zaterdag Unitas uit. De rode lantaarndrager op dit moment. Wat is jouw vooruitblik?
Ja, de rode lantaarndrager. Maar wel met wedstrijden hiervoor met heel veel blessures. Ze komen nu wel weer langzaam weer terug. Ik heb gezien dat ze weer redelijk compleet zijn, voetballend helemaal geen verkeerd elftal hebben. Ze hebben wat moeite met scoren, maar voetballend zeker niet de rode lantaarndrager zouden moeten zijn. We zullen daar ook weer de focus moeten hebben en onze focus moeten halen want anders wordt ook dat gewoon lastig. Als je je eigen niveau haalt en je er voor zorgt dat je blijft voetballen, dan hebben wij gewoon een goeie ploeg. Maar als dat niet gebeurt kun je ook van iedereen verliezen.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO