7 april 2024  WEDEROM VERLIES TEGEN GEMERT

Geplaatst op 7 april 2024 • 21:58 • NieuwsClubnieuws

WEDEROM VERLIES TEGEN GEMERT

vv Gemert  –  sv Blauw Geel’ 38/JUMBO  (1-0) 2-1.  Zomers weer en temperaturen vandaag op zondag 7 april. Voor Blauw Geel een uitwedstrijd in Gemert. Eerder in het seizoen won Gemert in Veghel met 2-3. De zwartwitten hadden vorig weekend een goede boost voor het moraal want het won in en bij Barendrecht van de toenmalig koploper met 0-2. Blauw Geel won uiterst moeizaam van het stugge en defensieve OJC door in blessuretijd de winnende treffer te maken: 2-1. Derby’s zijn vaak onvoorspelbaar en vaak meer spannend dan goed.

Trainer Maurice Verbunt moest het vandaag doen voor de start elf zonder de geblesseerde Dave de Meij.

Na de aftrap duurt het slechts 3 minuten voor de eerste dreiging. Een klutsbal halverwege de Gemertse helft tussen twee verdedigers van Gemert zorgt er voor dat de bal in de diepte kan voor Koen van der Zanden. Helaas is de voorzet van Koen niet goed en kan Bram Jacobs de bal wegkoppen. In de 10e minuut kan Ben van den Nieuwenhof worden aangespeeld. Hij wordt flink gehinderd, maar kan door waarna hij naar binnen kapt en op doel schiet. Voor doelman Romeo Okonkwo echter geen probleem. Een minuut later wederom Ben van den Nieuwenhof die de diepte in kan maar de lange Bram Jacobs beent op tijd bij en daardoor gaat de inzet via zijn voeten langs het doel. De corner levert niets op. De 13e minuut een mooie pass van Mitchel van Rosmalen op Jay van Boxtel. De voorzet van Jay is prima maar niemand goed voor het doel en ook achter in het veld bij de tweede paal geen Blauw Geler te bekennen. Het is de 17e minuut als er zowaar van Gemert iets te zien is. De inzet is slap en geen probleem voor Jordy Zielschot. In de 22e minuut weer een prima opgezette aanval van Blauw Geel maar wederom bereikt de eindpass van Koen van der Zanden niemand. Hier had meer ingezeten. Het spel kabbelt voort met nog steeds eenrichtingsverkeer richting Gemert doel. Het levert echter niet of nauwelijks kansen op, slechts dreiging. Een eenzijdig duel als gevolg. In de 37e minuut zowaar een gevaarlijke counter van de gastheren. Even ligt het bij Blauw Geel achter in het centrum open maar Jordy Zielschot komt goed uit het doel en kopt de bal over de zijlijn. De corner die kort daarna volgt wordt door Jay van Boxtel met een krachtige kopbal onschadelijk gemaakt. In de 39e minuut is het de snelle Dylan van Diepen voorbij Jay van Boxtel maar gaat zijn inzet vanuit scherpe hoek via Robin Voets in het zijnet.

Gemerts eerste echte dreiging!!! Het venijn zit in de staart van de eerste helft. In de 42e minuut heeft Lars Loermans een pass op maat in huis voor Koen van der Zanden maar hij krijgt de bal niet voorbij de Gemertse doelman. De eerste echte scoringskans die niet wordt benut. Twee minuten later is het wederom Lar Loermans met een perfecte pass. Nu voor Ben van den Nieuwenhof. Hij komt oog in oog met de Gemertse doelman maar jaagt de bal over het doel. Tja… en als je dan twee grote mogelijkheden onbenut laat….. Het is de 45e minuut als Ralf Kemker op de flank door kan nadat het middenveld niet goed ingrijpt. Zijn voorzet komt bij de tweede paal waar Jop Michels het duel wint met Bram Eltink en de bal tegen het dak van het doel werkt: 1-0. Wat een domper en een zeer onplezierig moment om tegen een achterstand aan te lopen.

In de rust zal er ongetwijfeld goed gesproken zijn geweest. Dat was helaas niet merkbaar in het veld want vanaf de aftrap weet Gemert de score verder op te voeren. Max Krommentuin kan ongehinderd voorbij alles en iedereen lopen om dan ook nog eens doeltreffend af te ronden: 2-0. En ook dit tijdstip is weer verre van prettig. Maar het gemak is onvoorstelbaar. Vier minuten later krijgt Blauw Geel een vrije trap vlak voor de dug-out van Gemert. De staf en vooral trainer Boeren, doet zijn naam eer aan, gaan onbeschoft buitensporig tekeer tegen de assistent scheidsrechter nadat Blauw Geel de aansluitingstreffer heeft gemaakt. En dat blijft onbestraft terwijl even later wel geel wordt gegeven aan staflid van Blauw Geel omdat hij binnen de speelveld lijnen staat??!! Terug naar de vrije trap. Deze gaat naar de ander flank waarna Jay van Boxtel de bal prima passt naar Ben van den Nieuwenhof. Hij is zijn tegenstander Bram Jacobs nu te slim af en schiet de 2-1 binnen. Twee minuten later en geweldige pass van Mitchel van Rosmalen op Jay van Boxtel maar zijn voorzet kan worden geblokt tot corner. Blauw Geel houdt Gemert onder druk en in de 55e minuut is er dan een voorzet van Ben van den Nieuwenhof op Koen van der Zanden. Hij neemt de bal ineens maar ziet ook dat deze naast het doel gaat. Gemeert beperkt zich tot verdedigen en loeren op de counter. Bij een van die counters wordt de Gemertse aanval afgeslagen en Eon Herman verliest een fair maar fel duel van Jay van Boxtel. De Gemertse aanvaller vind het normaal on na te trappen en Vooral Jay maar ook Robin en anderen protesteren hevig bij  de leidsman die het ook gezien moet hebben. Rood was op zijn plaats geweest maar hij wuift alles weg. Inde 75e minuut weer een spaarzame Gemertse aanval waarbij Bram Eltink een overtreding moet maken. Wederom hevige en buitensporige protesten en vragen om een kaart van de Gemertse bank zonder gevolgen voor diezelfde bank. De vrije trap komt binnen het zestien meter en Bram Jacobs schiet vervolgens naast. In de 83e minuut wordt een Blauw Geel voorzet over het eigen Gemertse doel gekopt en uit de corner en rebound komt de bal voor de voeten van Lars Loermans die de bal naast het doel schiet. In de 89e minuut ontsnapt Gemert aan de gelijkmaker want uit een voorzet van Ben van den Nieuwenhof kopt Lars Loermans op de kruising. Even daarna wil Gemert counteren en raakt Jay van Boxtel Eon Herman in de ribben kast. De gele kaart is niet onterecht maar als Jay een opmerking maakt over het optreden van de leidsman en het niet geven van een rode kaart aan juist Eon Herman krijgt hij een tweede

Gele en dus een rode kaart gepresenteerd. De frustraties en Boosheid bij Jay begrijpelijk maar misschien ook een beetje dom. Blauw Geel is in het restant van het duel met de (te) korte blessuretijd niet meer bij machte om er een punt uit te halen. Blauw Geel verliest voor de tweede keer van Gemert. Er was deze middag maar 1 ploeg dit wilde voetballen en dat was Blauw Geel. Gemert speelde antivoetbal en was vooral bezig met tijdrekken en commentaar leveren. Scheidsrechter Tiesinga zag van de gastheren veel door de vingers en voelde geen moment het duel aan. Jammer want daar waar Gemert in het verleden wel altijd ook wilde voetballen en aantrekkelijk spel ten toon spreiden is het verre van te bekennen. Voor een aantrekkelijk duel zijn echter twee ploegen nodig en dat was vandaag zeker niet aan de orde. Maar goed de punten blijven wel in Gemert en dat is vooral ook te danken aan het eigen spel van Blauw Geel wat niet voldoende was om een defensieve tegenstander als Gemert op de knieën te krijgen.

Volgend weekend weer een thuiswedstrijd als O.S.S.’20 in Veghel op bezoek komt. Met de gele kaarten van vandaag zullen schorsingen volgen en dus kan trainer Maurice gaan bedenken hoe hij dit gaat invullen. De Ossenaren spelen voor niets meer en hebben inmiddels zes nederlagen op een rij verloren. Wel meestal maar met minimaal verschil. Laatste overwinning dateert van zondag 18 februari in eigen huis was er winst met 1-0 tegen AWC.

Wil natuurlijk niet zeggen dat het voor Blauw Geel een appeltje eitje wordt maar wil men nog meedoen voor een prijsje is winst NOODZAKKELIJK…..