8 april 2024  Peter’s Corner 26

Geplaatst op 8 april 2024 • 8:32 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner 26

Eigenlijk is was het sportief gezien afgelopen zondag een zwarte zondag voor onze club. Nou zeg ik dat met een glimlach, maar ga er maar even voor zitten. Van de bovenbouw standaardteams jongens en meisjes won alleen de JO 15-1 jongens met 9-0 van Geldrop. De drie meisjesteams verloren en ook de resterende vier jongensteams. Dat deed ook JO 23 en het vaandelteam in Gemert. Dus hulde aan koploper JO 15-1. Vroeger in mijn jeugdjaren had ik dan om 19.30 uur op zondagavond in bed gelegen. Geen sport geen eten en maandagmorgen met een stevige kater gaan werken. Dat is gelukkig niet meer en als je ouder wordt relativeer je wat makkelijker. Laten we eerlijk zijn Blauw  Geel’38 doet het nog niet zo slecht. Het eerste elftal is doende aan een goed seizoen en voor de samenstelling komend seizoen horen we positieve berichten. Laten we daar mee eindigen.

Door: Peter Kuijpers

Ik wil bij een leeg uurtje wel eens door oude Blauw Geel’38 foto’s bladeren. Eenmaal de laptop opgestart kan ik er maar moeilijk mee stoppen. De ene herinnering is nog mooier dan de andere. Zeker de moeite waard om het geheugen weer eens wat op te frissen.

Materiaalteam uit 2001

Deze foto werd ooit gemaakt in december 2001 met de nieuwe sweaters geschonken door club van Honderd en één aan de materiaalmensen. Van links naar rechts boven: Toon van de Laar, Jan de Wit, Willem den Das, Rien Kremers, Jaap Rinkel, Zittend: Mari  Vorstenbosch, Theo Wellens en Wim Wassenberg. Op Jan de Wit na zijn de overige op deze foto niet meer onder ons.


reünie kampioensteam seizoen 1980-1981 met trainer/speler Jos Timmermans

Van links naar rechts staand: Piet van den Boom, Ad van Dijk †, Jan van de Boogaard  Henk van Lanen, René Barten, Toon van Ganzewinkel, Erik van Mierlo, Willy Jansen, Jan de Vocht, Jan van Os, Theo Wilbers, Jan van de Laar † Jos Timmermans, Toon van Deursen. Zittend: Toon van den Akker, Ids Jorna, Pierre van Wanrooij, Harie-Jan van der Heiden † Willy van Berkel, Theo van der Heijden, Pim van Grinsven, Ad Verhoeven, Peter Raaymakers en leider Hennie Kuijpers.

Voetbal senioren
JO 23-1 verloor verrassend thuis van competitie laatste OJC Rosmalen JO 23 met 2-4. Geen beste beurt voor het team van trainer Vincent. Volgende week uit naar Dongen de nummer twee in deze competitie. De vrouwen verloren dus ook en wel met 0-1 van de nummer twee Juliana Mill. Volgende week op Sportpark Duin en Dael is Nulandia natuurlijk in Nuland de tegenstander. Daar liggen kansen.

Voetbal junioren jongens
JO 13-1 verloor thuis met een half dozijn goals van het bezoekende DOVO uit Veenendaal met 1-6. Het team staat nu op een laatste plek. Wie weet volgende week betere tijden als de uitreis naar Quick 1888 in Nijmegen gaat. JO 14-1 deed het al niet beter en verloor in Veghel met 1-4 van FC Geleen. Ook hier de laatste plek. Of dat volgende week al beter kan is twijfelachtig want dan wacht in Arnhem machtige koploper VDZ. Tijd voor een verrassing mannen wie weet. JO 15-1 is koploper en won zonder veel problemen met 9-0 van Geldrop. Zaterdag een echte topper naar het puntgelijke Woezik. Een rechtstreeks duel om alleen bovenaan te komen en te blijven. JO 17-1 verloor van Berghem Sport. Op de Koppelsteeg werd het bij de koploper een 2-0 nederlaag. Op een negende plek staat het team momenteel. Volgende week thuis tegen Unitas dat punt gelijk staat met Blauw Geel’38. In het verre Gouda werd het voor JO 19-1 een zure 3-2 nederlaag bij Olympia. Blauw Geel’38 staat op een negende plek en ontvangt uit Oudekerk aan den IJssel koploper Spirit

Voetbal meisjes
MO 13-1 ging nipt onderuit in Eindhoven bij Nieuw Woensel. Het geeft momenteel een vijfde plek en volgende week komt het Lieshoutse ELI op bezoek.  MO 15-1 verloor thuis met 2-6 van koploper Festilent. Volgende week kan de reis naar Sportpark De Glorie met de fiets aanvaard worden als WEC de tegenstander is. WEC staat één puntje onder Blauw Geel’38. MO 17-1 won ook niet en ging met 3-1 de bietenbrug op in Lieshout bij ELI. Komende zaterdag nieuwe kansen als uit Noord-Limburg Baarlo naar Veghel komt. Baarlo is de nummer twee achter koploper Volharding/Sambeek.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO