1 mei 2024  WEDEROM MINIMALE WINST MAAR WEL WEER DIKVERDIEND

Geplaatst op 1 mei 2024 • 10:11 • NieuwsClubnieuws

WEDEROM MINIMALE WINST MAAR WEL WEER DIKVERDIEND

vv A.W.C.  –  sv Blauw Geel’ 38/JUMBO (0-0)  0-1. We schrijven dinsdag 30 april een zomerse dag op deze lentedag en Blauw Geel was naar Wijchen afgereisd voor een duel tegen AWC. Oorspronkelijk was dit een duel uit de tweede periode en had dus geen belang voor de laatste, interessante en belangrijke derde periode. Wel voor de ranglijst voor beide ploegen een belangrijk duel. Blauw Geel is in een strijd verwikkeld met TEC voor de derde plaats, AWC wil heel graag nacompetitie voor klasse behoud ontlopen. Een gelijkspel schieten beide niets mee op, de drie punten zijn uiterst belangrijk. Eerder in het seizoen speelden beide ploegen in Veghel met 3-3 tegen elkaar gelijk. Laatste duel was voor Blauw Geel een moeizame 0-1 zege tegen rode lantaarndrager Baronie dat door die nederlaag ook meteen degradeerde. AWC had ook gewonnen want in eigenhuis was men UNA met 2-1 de baas. In deze fase van de competitie is er dus ook geen sprake meer van gemakkelijke tegenstanders dus het kon wel eens een heet avondje worden…

Trainer Maurice Verbunt miste vandaag Ben vanden Nieuwenhof die nog niet terug was van vakantie. Dave de Meij was wel weer inzetbaar maar begon begrijpelijk op de bank.

De aftrap werd verricht door AWC om 20.03 uur. De thuisclub trok ook meteen ten aanval. In de 6e minuut een vrije trap voor AWC op de rand van het strafschopgebied. De bal verdwijnt hoog over het Blauw Geel doel. Vier minuten later krijgen de groen/witten weer een vrije trap. De bal kan op doel worden gekopt maar Jordy Zielschot kan de bal over de lat tikken. Uit de aansluitende corner volgt weer een kansje voor AWC want een speler kan ongehinderd koppen maar doet dat gelukkig recht in de handen van de Veghelse doelman. In de twaalfde minuut komt Hidde van Dijk in balbezit halverwege de Wijchense helft. Hij kan meters pakken en besluit vervolgens tot een snoeihard schot. De bal draait vlak voor de kruising nog net af en verdwijnt rakelings naast het doel. Blauw Geel komt beter in het spel nadat AWC furieus was begonnen. In de 25e minuut krijgt Blauw Geel een vrije trap op een mooie plaats. Lars Loermans krult de bal laag voorbij de muur en de bal zou precies langs de binnenkant van de paal gepast hebben als de AWC doelman geen geweldige redding in huis had. Uit de corner die volgt kan Blauw Geel niet gevaarlijk worden. AWC loert nu steeds meer op de uitbraken.

In de 27e minuut is er dan zo een. Vanaf rechts volgt een voorzet die bij de tweede paal kan worden gekopt maar gelukkig in het zijnet beland. De AWC aanhang dacht aan een doelpunt  en juichte al maar zag ook dat Blauw Geel gewoon een achterbal mocht nemen. Een minuut later is het wel weer een dreigend moment namens AWC. Opnieuw een voorzet vanaf de rechterflank maar ditmaal is het Robin Voets die de bal over het eigen doel werkt. In de 30e minuut Robin in een positiever beeld. Uit een corner kan hij goed koppen maar heeft hij de pech dat de bal op de doellijn kan worden gekeerd. In de 38e minuut een slechte bal verwerking van Mitchel van Roosmalen die zomaar een AWC aanvaller lanceert om alleen op het Veghelse doel af te kunnen. Gelukkig voor hem en Blauw Geel glijdt hij uit en kunnen Jay van Boxtel, Migiel Zeller en Robin Voets de bal oppikken en verder verwerken. In de 40e minuut een scherpe pass van Wouter op den Camp voor Hidde van Dijk maar de inzet van Hidde gaat helaas voorlangs. Kort daarna de rust met een 0-0 tussenstand.

Blauw Geel is scherper, feller en vooral met spel in een hoger tempo uit de kleedkamer gekomen en drukt nu AWC nadrukkelijk terug. In de 52e minuut een mooie voorzet van Yassin Nasser die ook zomaar in het doel had kunnen belanden. De AWC Doelman grabbelt naar de bal en kan ook geen corner voorkomen. In de 61e minuut een counter van AWC maar de afronding laat te wensen over en de bal gaat dan ook naast het doel. In de 65e minuut kan de Veghelse aanhang juichen. Lars Loermans met een perfecte pass buitenkansje voet voor Hidde van Dijk. De kleine maar snelle middenvelder kan de bal heel mooi voorbij de nog uitkomende AWC doelman schieten en brengt daarmee Blauw Geel op voorsprong: 0-1. In de 68e minuut een goede voorzet van Koen van der Zanden waarbij de AWC defensie de bal over het eigen doel werkt. Een minuutje later komt de bal uit een corner voor de voeten van Yassin Nasser die een vrije schietkans krijgt maar te ver achterover lijkt te leunen zodat de bal hoog over gaat. In deze fase creëert Blauw Geel genoeg mogelijkheden om de score op te voeren.

Een minuutje later namelijk weer een. Jay van Boxtel heeft vanaf de flank een voorzet op maat in huis voor Koen van der Zanden maar hij kan de bal niet raken zodat de bal doorschiet i.p.v. in het doel beland. AWC is inmiddels meer met praten en klagen bezig dan voetballen en komt mede daardoor tot niets. Blauw Geel moet wat corners weggeven maar dat leid nimmer tot gevaar. In de 86e minuut een snelle uithaal van de inmiddels ingevallen Dave de Meij en die bal gaat maat rakelings naast het Wijchense doel. Vlak voor tijd dan toch nog een momentje voor AWC maar de gevaarlijke kopbal wordt door Jordy Zielschot professioneel onschadelijk gemaakt. Nog even zet AWC aan maar zonder resultaat.

Blauw Geel wint weer, weer minimaal, maar wel uitermate verdiend. Men komt nu op vier punten van de beide koplopers SteDoCo en BVV Barendrecht. Het heeft nu 57 punten op het conto en dat is een nieuw punten record op dit hoogste niveau ooit. Klasse ne complimenten voor staf en spelers. Maar……..

Wat zit er nog meer in het vat? Het zou toch wel heel erg mooi zijn als men de nacompetitie voor promotie zou kunnen behalen. Men heeft dat geheel in eigenhand.

Komende zaterdag de volgende wedstrijd en wel thuis tegen gvv Unitas dat strijd tegen rechtstreekse degradatie. Zal ook zeker geen gemakkelijke wedstijd worden maar in eigen huis is winst dan noodzakelijk. Men kan goede zaken doen want op zondag spelen sv Meerssen (thuis)  tegen TEC. Met sv Meerssen is Blauw Geel koploper in de derde periode, en dus in de race voor de derde periode, met TEC is men in duel voor de derde plaats die ook recht zal geven op nacompetitie……

Kijken naar anderen hoeven en moeten we niet, we moeten eerst zelf zien te winnen. De uitslagen van anderen kunnen wel helpend zijn naderhand…….