25 april 2024  Voorbeschouwing AWC – Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 25 april 2024 • 22:34 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing AWC – Blauw Geel’38/JUMBO

Een drietal wedstrijden zijn weer voorbij. Een verliespost tegen Gemert en 2 keer winst tegen OSS’20 en Baronie. Beide ploegen komend seizoen niet meer actief op Derde Divisie niveau. OSS’20 was al bekend dat ze terug zouden trekken en Baronie is na de wedstrijd tegen de Veghelaren officieel gedegradeerd. Naar de potten kan gemengd gekeken worden. 2 waar het veldspel okay was, en 1 waar het veldspel wat minder was. Maar alsnog 6 punten uit 3 wedstrijden. Al had de formatie van Maurice Verbunt het liefste 9 punten gezien.

Door: Freek Laurijssen

Dan door naar de volgende wedstrijd. AWC uit. De ploeg onder Lodewijk de Kruif bezet een 15e plek en heeft nog kans op directe handhaving. 5 punten boven de pikzwarte streep van directe degradatie. Wel met een wedstrijd minder gespeeld. Toevallig die tegen Blauw Geel’38. De Veghelaren zijn nog vol in de race voor plek 3. Met 1 punt meer dan TEC (op moment van schrijven). Ook in de periode kunnen de Veghelaren goede zaken doen. Maar dat doet er tegen AWC even niet toe, waar dat een wedstrijd is in de 2e periode omdat die toen werd afgelast.

We spraken met Maurice Verbunt:

Inmiddels 3 wedstrijden geleden dat we samen hebben gezeten. Tussendoor 1 keer verlies, 2 keer winst. Kun je eens terugblikken op die wedstrijden?
Denk dan dat je doelt op Gemert. Ik denk dat we daar een goeie wedstrijd spelen qua veldspel en dat je ook de eerste helft qua kansen afdwingen, dat we meer recht hadden op een voorsprong dan dat Gemert dat had. Uiteindelijk ga je, door een situatie die door ons niet goed wordt ingeschat, met 1-0 rusten. Dan geef je ook aan in de rust dat er geen vuiltje aan de lucht is en dat we zo moeten blijven voetballen, maar als je alweer koud in het veld staat, krijg je de 2-0 om je oren en dan weet je dat je een lastige wedstrijd speelt. Zeker tegen Gemert die dan in hun kracht komen. En dan maak je alsnog de 2-1 en heb je nog kansen gehad op de 2-2 maar uiteindelijk lijdt je een zure nederlaag.
Daarna kregen we OSS’20 op bezoek. Ik denk dat we daar op de juiste momenten aan het scoren komen. Je ziet ook in die wedstrijd dat het de laatste weken moeilijker scoren is. Want ook daarin krijgen we toch wel wat kansen. Ook de eerste helft. Je gaat met 0-0 rusten. Daarna maken we op het juiste moment de 1-0. Heel snel daarna staat het weer 1-1. En dan beslis je daarna de wedstrijd en in de laatste minuut wordt het zelfs nog 3-1. Ik vond het wel een verdiende overwinning, maar ook moeizaam. Maar het gaat ook moeizaam omdat je je kansen niet benut.
Dat is eigenlijk tegen Baronie ook. Daar vond ik het veldspel ten opzichten van Gemert en OSS’20 wel minder. Vooral het tempo vond ik laag liggen. En dan zie je zelfs tegen de nummer laatst, dat als je zelf niet goed genoeg bent en je je kansen niet benut, dat het spannend blijft tot de laatste minuut, maar uiteindelijk trek je hem over de streep en dan doe je nog op alle fronten mee.

Ja, je zegt het al. We doen op alle fronten mee. Periodetitel, maar ook een derde plek. Maar je bent zelf natuurlijk ook genomineerd als beste trainer van district Zuid 1. Is dat een compliment over het hele seizoen?
Ik vind het vooral een compliment aan alles en iedereen. Het is natuurlijk wel leuk om als trainer genomineerd te worden met een individuele prijs, alleen ik ben wel iemand die vooral samenwerkt met jan en alleman en ik vind dat dit een nominatie is voor de gehele staf. Ik heb ook gezegd dat het leuk is dat je genomineerd wordt, maar uiteindelijk hoop ik ook op een andere prijs en dat is een gezamenlijke prijs, een periodetitel pakken of 3e worden en dat je er dan 1 overneemt.

Weekendje vrij nog maar op dinsdag de inhaalwedstrijd tegen AWC. Heb je al een vooruitblik?
Je ziet afgelopen weekend dat we niks kunnen onderschatten. En die ploeg heeft ook met de overwinning op UNA een laatste strohalm weten te pakken voor handhaving, of om in ieder geval voor nacompetitie te gaan. We weten dat we daar op natuurgrasveld spelen. Dat zal ook wel even een ander iets worden. Aan de andere kant moeten we gewoon gefocusseerd blijven en de dingen doen die we de laatste weken ook doen. Dan moet je gewoon met winst van het veld af komen.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO