5 mei 2024  Koen van der Zanden schiet Blauw Geel naar de overwinning

Geplaatst op 5 mei 2024 • 16:13 • NieuwsClubnieuws

Koen van der Zanden schiet Blauw Geel naar de overwinning

Na een midweekse wedstrijd in Wijchen waar een overwinning van 0-1 werd geboekt op AWC was de stand weer gelijk qua aantal wedstrijden. Tussenstand: 4 punten achter op de nummer 1 op de derde plek. Een mooi resultaat waar men zich zal afvragen waar dit zal eindigen. Dan moet er eerst 1 ding gedaan worden, en dat is winnen. Unitas strijdt tegen degradatie en is de bezoeker op een zonnige zaterdagmiddag. In deze fase van de competitie is het altijd lastiger om nog tegen ploegen te spelen die degradatie moeten ontlopen. Maar Blauw Geel viel niet in die val en pakte op het eigen sportpark 3 punten.

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard Beekmans

Blauw Geel begon fel en was vrij snel op zoek naar doelpunten. Na 8 minuten was het al raak. Een lange bal van Robin Voets op de diepgaande Koen van der Zanden werd verkeerd ingeschat door Luc van Dongen, keeper bij de roodbroeken. Koen van der Zanden kon in een leeg doel afwerken. Kort daarna werd naar verdubbeling gezocht. Yassin Nasser stak Koen van der Zanden weer weg, maar zijn lage voorzet kwam net niet aan. Unitas kwam niet voor een verliespartij naar Veghel en liet ook van zich horen. Een counter van de Gorinchemmers zorgde voor gevaar. Jay van Boxtel gleed uit waardoor Raphael Nartey de ruimte kreeg en kon uithalen. Zijn schot vloog over Jordy Zielschot zo het doel in waardoor de stand op 1-1 kwam.

Er volgden wat kansen aan Blauw Geel kant. Lars Loermans had 2 schoten die beide over vlogen, Nasser kon nog gevaarlijk worden via een afstandsschot en ook Hidde van Dijk werd gevaarlijk met een schot. Ook kon Koen van der Zanden weer gevaarlijk worden, maar zijn schot werd een corner. Vlak voor rust was het wederom Nartey die over links doorbrak maar waar Jordy Zielschot met een prachtige redding erger kon voorkomen. Het was duidelijk: Blauw Geel zocht naar de voorsprong maar stuitte tegen een strijdig Unitas die niet zomaar over zich heen liet lopen.

Na rust was het wederom Blauw Geel dat de voorsprong zocht. Van Dijk kon wederom uithalen na een goede aanval, maar een redding van Van Dongen zorgde voor het behoud van de 1-1. Unitas kreeg daarna een fase waar het sterker was dan de thuisploeg. Ray Versluis kon de bal ontfutselen van de Blauw Geel verdediging, maar Zielschot bleef belangrijk. Later was dat duel weer voor Jordy Zielschot. Uiteindelijk kwam Unitas op voorsprong. Mauritsio Helstone werd diep gestuurd en kon de 1-2 maken.

Blauw Geel in de achtervolging dus. Dave de Meij kon het proberen van afstand maar zijn schot hobbelde naast. Wat later een aanval over rechts, wat opgebouwd werd door Mitchel van Rosmalen, kwam uit bij Jay van Boxtel. Zijn bal op de balvaste de Meij kwam aan, en de Meij gaf de bal mee aan de middenvelder die de aanval startte. Van Rosmalen twijfelde niet en maakte de bal met een stiftje prachtig af waardoor de stand weer gelijk werd.

Blauw Geel bleef doordrukken met nog een kwartier te spelen. Vanaf rechts gaf, de inmiddels ingevallen, Ben van den Nieuwenhof voor op Loermans, maar de kopbal van de middenvelder / aanvaller ging over. Wat later kon Van der Zanden de voorsprong wel weer pakken namens Blauw Geel. Hij werd diep gestuurd door van den Nieuwenhof. De bal viel tussen de verdediging en aanvaller in, en na een kleine scrimmage was het de vleugelspeler die het laatste zetje gaf voor de voorsprong. De 3-2 was niet genoeg voor de Veghelaren en ze jaagden door op uitbreiding van de voorsprong. Van der Zanden met een voorzet, en Loermans met een schot, maar veel kwam daar niet uit. Uiteindelijk was het wederom van der Zanden, die zijn hattrick compleet maakte. De Meij kon breed leggen naar de aanvaller en Van der Zanden maakte het af.

De druk eens gelegd bij TEC, die vaak voor ons spelen maar dit weekend niet. Op moment van schrijven moeten zij nog aantreden tegen Meerssen. Een concurrent voor de derde periode. Die waren namelijk in die periode medekoploper met Blauw Geel. Volgende week gaan we op bezoek bij de oude werkgever van Maurice Verbunt, Groene Ster. Het is de laatste wedstrijd op zondag.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO