2 april 2023  Voorsprong binnen 5 minuten weggegeven

Geplaatst op 2 april 2023 • 20:42 • NieuwsClubnieuws

Voorsprong binnen 5 minuten weggegeven

Op bezoek bij de nummer 2. Misschien wel de titelkandidaat van de Derde Divisie Zondag. Voor de wedstrijd slechts 2 punten achter op ADO’20, de andere titelkandidaat. VVSB overgekomen van de zaterdag, was in de thuiswedstrijd ook erg sterk. Echter trok Blauw Geel toen aan het lange einde door een 0-2 achterstand om te buiten naar een 3-2 overwinning. Inmiddels staat VVSB nog steeds fier bovenaan en legde het na het duel met de Veghelaren de druk bij ADO’20.

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard Beekmans

De wedstrijd begon spectaculair. VVSB begon snel met een kans. Een voorzet kwam uit bij de lange Jesse van Nieuwkerken, maar zijn kopbal ging naast dankzij Jordy Zielschot. Snel kreeg Blauw Geel ook een kans via Ben van den Nieuwenhof. Hij pikte de bal op en zag Ruben Valk niet goed staan en besloot te schieten. Valk kon echter redden. Het net werd als eerst gevonden door VVSB. Een aanval door de as en Ian van Otterlo kreeg de bal. Hij scoorde. Echter stond de grens met de vlag omhoog. Na een hectische beginfase even wat rust. Na 6 minuten kwam Van Nieuwkerken echter door maar Jordy Zielschot kon de bal pareren. Ondanks het lichte overwicht van VVSB, kwam Blauw Geel op voorsprong. Lars Loermans kon Van den Nieuwenhof aanspelen. Hij omspeelde Valk en maakte de 0-1. Blauw Geel drukte gelijk door. De doelpuntenmaker kon Dave de Meij prachtig wegsteken. De Meij zag Valk ver uit z’n goal staan en stiftte de bal. Helaas net over. VVSB kon de score weer gelijk maken. De linksback, Jermano Lo-Fo-Sang, kon voorgeven op de lange Jesse van Nieuwkerken. Hij kon dit keer wel raak koppen. Via de paal viel de bal binnen. Emre Gurcuoglu kon daarna voorgeven op Loermans. Zijn schot vloog echter hoog over. Niet veel later weer een voorsprong voor de Veghelaren. Jay van Boxtel kon na een zorgvuldig opgebouwde aanval voorgeven op de Meij en de spits kon binnen tikken. Het was voornamelijk VVSB die de kansen kreeg na dit doelpunt, maar ook Loermans was via een lob nog dichtbij. Zielschot stond bij de kansen van VVSB fantastisch te keepen.

De tweede helft begon gelijk gevaarlijk vanuit VVSB. Leroy George kreeg een kans maar z’n schot werd gekeerd door Zielschot. Een klein kwartier later pas de volgende kans, dit keer voor de uitploeg. Wouter op den Camp kreeg een uitgelezen kans nadat Loermans terug kon leggen. Op de lijn werd echter de bal gekeerd door een verdediger van VVSB. VVSB voerde de druk op. Eerst een scrimmage voor de goal waar Jesse van Nieuwkerken kon schieten. Ook hier was Zielschot de winnaar. Toch kwam VVSB op gelijk spel. Na een aanval via links kwam de bal uit bij Leroy George. Hij draaide weg en kon schieten. Het schot was dit keer te lastig voor Jordy Zielschot en de 2-2 lag in het netje. Niet heel veel later kon George weer scoren. Wederom via links een aanval en George kwam voor de verdediging van Blauw Geel. Het schot viel er in en de 3-2 was een feit. De wedstrijd bloedde een beetje dood. Blauw Geel probeerde nog wel, maar het was niet genoeg om er door heen te breken.

Een 7e puntverlies op rij. De vorm is niet in goeden doen. Op moment van schrijven was de speelronde helemaal voorbij en kunnen we blij zijn dat Hercules ook niet won, waardoor een 3e plek nog realistisch lijkt. Echter moet Blauw Geel doen aan het missen van grote kansen en het weggeven van de kansen. Volgende week is daar kans voor. Op Paaszaterdag gaat Niels van Casteren en zijn formatie op bezoek bij hekkensluiter Dongen. Hou de site in de gaten voor de juiste aanvangstijd.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO