5 april 2023  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 5 april 2023 • 15:16 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Weer goed gevoetbald alleen niet beloond is de conclusie van de nederlaag bij VVSB in het verre Noordwijkerhout. De soundblaster bleef opnieuw stil in de Veghelse kleedkamer na afloop. Zuur was eveneens de conclusie en daar gaat deze Corner graag in mee. Zaterdag, en al om 18.00u op park De Biezen, uit naar competitie- laatste Dongen dat zwaar in de sores zit met het oog op degradatie. Een kat in het nauw enz..je kent het spreekwoord wel. In het verslag van het Brabants Dagblad zag ik een verhaal met voormalig Blauwgeler Martijn van Kessel. Na een lange blessure trapt de Vorstenbosche technicus weer tegen een bal aan. Goed te horen Martijn en snel weer op wedstrijdniveau.

Door: Peter Kuijpers

Nostalgische bijverdiensten
Ik mis ze de laatste jaren steeds meer. De snack- en koffiekraampjes op de amateurvelden. UDI’19 heeft er lang een gehad, waar overigens danig gebruik van werd gemaakt. Maar het karretje verdween omdat er in de kantine plots ook snacks werden verkocht. Zo’n lekkere puntzak patat waar je van die heerlijke vette vingers van kreeg. Bij onze club kan ik met niet herinneren dat er ooit een heeft gestaan. Wel in de deur van de kantine waar je in de rust koffie kon kopen. En natuurlijk de koffiekar waar we op zaterdag Manuela of Lisbeth het sportpark rond zagen rijden. Mijn favoriete frietkraam was toch die op de parkeerplaats bij uitwedstrijden naar Mulo. Echt dat was Haute Couture snacken daar. Weet ook niet of het nog mag? Kan me nog herinneren dat Blauw Geel’38 voetbalde tegen Ajax met Cruijff en Keizer als de grote sterren. De vader van Sjaak Swart verkocht dan uit een boodschappentas (wie kent ze niet) Koetjesrepen. Toen stonden er op het sportpark wél diverse snoep en ijskramen en waar grof voor moesten betalen. Om die reden werd hem dat verboden door een van de bestuursleden. Weet niet wie het was, maar het gebeurde voor mijn neus. De warmlopende Sjaak Swart zag uit zijn ooghoeken de verkoop stroppen bij zijn vader en sprong over de omheining. In onvervalst Amsterdams was zijn verbale interventie voldoende om koetjesrepen-verkoop weer aan te slingeren.  Er was overigens die tijd nog een andere handel heel populair: de verkoop van horloges. Kan me nog herinneren dat Blauw Geel’38 in de jaren zeventig voetbalde tegen Klein Arsenal uit Helmond. De voorzitter van de Helmonders vroeg plots in plat Helmonds aan voorzitter Bert Grim † “Zeg voorzitter wil jij niet een mooie horloge van mij kopen?” Hij gaf zijn verkoop poging extra gestalte door de trui over zijn arm vol tattoos op te rollend waar er plots wel tien blinkende uurwerken te zien waren. Grim, geschrokken door deze onverwachte verkoopactie antwoordde: “uhh Neen ik heb nog een goed klokje mijnheer Daniels”. Klein Arsenal won overigens met 1-2 een wedstrijd destijds in de vierde klasse waar Blauw Geel’38 geruime tijd in vertoefde. Klein Arsenal kwam in ‘zwaar weer’ en bestaat inmiddels niet meer.

Seniorenvoetbal
Het zaterdagteam kwam in het thuisduel niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen het Zeeuwse Arnemuiden. We vernamen dat het team volgend seizoen ermee stopt en dat zou jammer zijn. Hoe dan ook zaterdag is er een uitwedstrijd en wel naar Hardinxveld de nummer tien van deze klasse. O-23 verloor nipt met 2-1 bij TEC in Tiel. In de stand gaf dat niet veel wijzingen. De vrouwen-1 kregen in Kerkdriel billenkoek van laagvlieger DSC. In de ochtendkoude op de kattenklei van Sportpark Ipperakkeren werd het een 7-0 nederlaag. Volgende week is dit team zoals velen vrij.

Juniorenvoetbal jongens
JO 19-1 hield het in het thuisduel met SV TOP op een 1-1 gelijkspel. Volgende week is er een vrij paasweekend. Blauw Geel’38 JO 19-1 staat voorlaatste met zes punten meer dan Alexandria’66. JO 17-1 kwam van de bekende koude kermis thuis. Van directe concurrent SV TOP werd met 4-1 verloren. De teams staan nu in punten gelijk zes punten achter koploper Juliana’31. JO 15-1 won met 2-1 van Wilhelmina en staat nu derde met één puntje achterstand op koploper RKTVC. Blauw Geel’38 deed daar wél een wedstrijdje meer over. Ook dit is team is met Pasen vrij. Dat geldt ook voor JO-14-1 dat het thuisduel met Nivo Sparta in een 2-1 score in Veghels voordeel besliste. Over twee weken hier het absolute topduel met koploper SV De Braak dat twee puntjes meer heeft maar één wedstrijd meer gespeeld.  JO 13-1 had een prima zaterdag. Op de Koppelsteeg werd met 1-3 gewonnen van plaatselijke club Berghem Sport en stoomt nu aardig op naar het linker rijtje.

Juniorenvoetbal meisjes
MO 20-1 won thuis van top-3 ploeg Orion met 2-1. Het team klimt wat weg uit de kelder van deze competitie. Ook voor MO 20-1 geen voetbal met Pasen. MO 17-1 speelde niet en is eveneens met Pasen vrij. MO 15-1 won keurig in Berghem met 1-2 bij Berghem Sport. Drie punten van de Koppelsteeg gingen mee naar Veghel. Een mooie derde plek achter koploper Heeswijk/Avesteyn en EVVC. Zaterdag weer een uitwedstrijd naar de boorden van de Maas in Empel waar de club Emplina heet. MO 13-1 was zaterdag vrij en speelt woensdag 5 april al om 19.00 uur thuis tegen Berghem Sport de nummer drie van de ranglijst.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO