1 april 2023  Voorbeschouwing VVSB – Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 1 april 2023 • 12:18 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing VVSB – Blauw Geel’38/JUMBO

In een vermakelijke pot zag het thuispubliek Blauw Geel’38/JUMBO met 2-2 gelijk spelen met TOGB. Beide zette hoog druk, beide probeerde onder die druk uit te voetballen. Dat leverde een felle wedstrijd op. Maar ook het 6e puntverlies op rij. Er had meer in gezeten, dat zeker, dus wat dat betreft was er wel wat teleurstelling. Maar die moet snel op zij gezet worden. Er staat alweer een topper op het programma: VVSB uit. In de thuiswedstrijd werd het (ook in een spectaculaire wedstrijd) 3-2 voor de formatie van Niels van Casteren.

Door: Freek Laurijssen

VVSB is een van de twee titelkandidaten in de Derde Divisie Zondag. De ploeg wil graag weer terug naar de Tweede Divisie waar het 3 jaar lang in speelde. Daarna kwam het in de Derde Divisie zaterdag, omdat bij degradatie er te veel zondagploegen degradeerden. Sindsdien spelen ze alle wedstrijden op zaterdag. En dat zet men dit seizoen ook voort. Omdat er afgelopen seizoen te veel zaterdagploegen degradeerde werd VVSB, als enige overgebleven zondagclub in de Derde Divisie Zaterdag, overgeplaatst naar de zondag. We spraken met Niels van Casteren.

TOGB thuis afgelopen zondag. Gelijkspel. Wat is jouw terugblik?
Ik denk een terechte uitslag. Blauw Geel denk ik de eerste helft de bovenliggende partij. Goeie aanvallen, goeie goals gescoord. Beetje ongelukkig de goals tegen gekregen. Met name de eerste goal, een vrije trap, die normaal gesproken niet meegegeven werd. Dus het zat ook niet mee. Tweede goal was een goeie goal van hun. Tweede helft was een vergelijkbare wedstrijd. Misschien zij aan de bal iets meer initiatief. Van beide kanten veel druk, veel intensiteit met situaties voor de goal. Dus het had ook zomaar 3-3 of 4-4 kunnen zijn. Dus ik denk dat beide ploegen het gevoel hadden dat ze hier hadden kunnen winnen, maar ook het gevoel hadden van de tegenstander had hem kunnen maken. Dus al met al een prima pot en een terecht punt.

Nou deden er een aantal niet mee afgelopen zondag. Om verschillende redenen. Wat is de status op dit moment?
De status op dit moment is dat Robin Voets en Hugo van den Nieuwenhof weer aansluiten deze week. Dus dat is prettig. Voor de rest valt Metin Alkir weer af, want die is ziek. En Noori Oubaha, Halil Murg en Ayoub El Barki zijn alle drie nog niet inzetbaar wegens blessures.

En Migiel Zeller viel uit tijdens de wedstrijd?
Ja, hij viel uit maar hij is gewoon inzetbaar. Die heeft de hele week gewoon getraind.

Okay, gaan we naar zaterdag naar misschien wel dé titelkandidaat. Of in ieder geval 1 van de titelkandidaten: VVSB. Wat is jouw vooruitblik?
Je zegt het goed. 1 van de 2 titelkandidaten. Denk ook dat ze dat terecht zijn qua ploegen. De 2 ploegen die er bovenuit steken qua spel. En dat zie je ook in de stand terug. Die staan dusdanig ver los dat dat normaal gesproken geen probleem meer mag worden. Ik vond VVSB thuis ook een hele goede ploeg. Die wonnen we. Had ook zomaar andersom kunnen zijn. Dus ik denk dat het een hele mooie wedstrijd gaat worden. Ik denk dat wij daar echt top moeten zijn om daar een resultaat te gaan halen. Dus daar zullen we alles voor doen.

Dan heb je inderdaad dat VVSB hier echt meedoet om de titel. Vorig jaar knokten ze in de zaterdag tegen degradatie. Is dat verschil tussen zaterdag en zondag zo groot denk je, of is er meer?
Nee, dat is zo niet te zeggen. Daar wordt wel over gesproken. Er zal misschien wel een verschil zijn, maar dat is moeilijk tastbaar. Over het algemeen denkt men dat de zaterdag wat zwaarder is. Dat zou zomaar kunnen, alleen het verschil met VVSB zit voornamelijk dat ze een hele andere ploeg hebben, een trainer die nieuw is. Die is vorig jaar later ingestapt maar is nu gewoon weer nieuw met een opbouwende ploeg. Maar het grootste verschil is dat ze andere spelers ter beschikking hebben. Betere spelers. Betere selectie. Dan presteer je ook beter.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO