28 maart 2023  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 28 maart 2023 • 8:13 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Leuk voetbal maar niet winnen is het adagium van de wedstrijd Blauw Geel’38/Jumbo. Hoe dan ook, en daar gaat het toch om, werd het publiek vermaakt. Natuurlijk profiteerde het team niet van de nieuwe misstap van Hercules dat verloor van Unitas. Zondag een zware in Noordwijkerhout waar VVSB de te kloppen tegenstander is. Wie weet want je kan deze corner niet wijsmaken nu in de verte de bekende nachtkaars dreigt dat er niet meer gewonnen gaat worden ook al is het al een paar maanden geleden. Wellicht komend zondag al bij het voormalige zaterdagteam VVSB.

Door: Peter Kuijpers

Seniorenvoetbal
De jeugd onder 23 stuurde het Wijchense AWC met een echte zevenklapper naar huis. De 5-0 ruststand had bij AWC al alle hoop op een beter resultaat ontnomen. Melle Schevers liet weer eens van zich horen met loepzuivere hattrick van zijn voet. Talip Arslan was de maker van de 4-0.  En Daan Jonker bepaalde de 5-0 ruststand. Na rust kon de handrem erop, maar Joep Kanters en Talip met zijn tweede bepaalden de uiteindelijk 7-0 eindstand. Trainer Vincent sprak van een ‘heerlijke overwinning’ Zaterdag-2 won met 3-1 van Sliedrecht-2. Prima zege tegen deze laagvlieger en een nog stabielere positie in het linkerrijtje. Zaterdag weer een thuisduel tegen het nostalgische Arnemuiden. Het bekende lied van de klok van Arnemuiden zal het duo oud-doelman Ad van Doorn en Jo Dekkers zeker in hun repertoire hebben. De vrouwen van Blauw Geel’38 zal bovenstaande zin als akakadabra klinken en dat begrijpt deze corner, maar ik leg het je nog wel een keer uit meiden. Het thuisduel tegen O.S.S.’20 werd een fraaie 7-3 zege. Door de winst plaatsten de Blauw Geel’38 vrouwen zich op de rand van het linkerrijtje. Zaterdag wederom een thuiswedstrijd en komt de nummer drie uit de ranglijst Orion naar Veghel.

Voetbal junioren jongens
JO 19-1 behaalde een prima 1-1 gelijkspel in Ooserhout bij TSC. De afstand naar boven is hier niet groter geworden. Zaterdag komt SV TOP naar Veghel de nummer twee. We zijn klaar voor een stuntje mannen dat moet kunnen. JO 17-1 was vrij en speelt komende zaterdag op lunchtijd uit naar TOP dat drie puntjes onder Blauw Geel’38 staat op een vierde plek. Dat wordt een leuke daar in Oss. JO 15 speelde niet en ontvangt zaterdag de Bosschenaren van Wilhelmina die onder Blauw Geel’38 staan met één puntje minder. Mooi duel en alle kans om dat verschil op vier punten te brengen. RKTVC is hier met vier puntjes meer de koploper. JO 14-1 kwam op de Groenendijkse Kampen in Cuijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Zaterdag   komt Nivo Sparta naar Veghel dat ver onder Blauw Geel’38 staat. Het team heeft één wedstrijd minder gespeeld dan koploper SV De Braak dus spreken we hier over de virtuele koploper mits JO 14 het inhaalduel wint. JO 13-1 was volgens de lijst van de KNVB vrij. Zaterdag naar Berghem Sport dat één puntje meer heeft dan de Veghelaren Om half elf al wordt er op de Koppelsteeg in Berghem Afgetrapt.

Voetbal junioren meisjes
MO 20-1 deed wat alle teams deden tegen Venray: winnen. Met maar liefst een half dozijn doelpunten van Veghelse kant werd er met 1-6 gewonnen. Zaterdag komt Orion de nummer drie naar Veghel. MO 17-1 was volgens de lijst van de bond vrij. Komende zaterdag staat het duel uit naar Someren/NWC gepland die boven de Veghelaren staan als nummer twee. Winst brengt MO 17-1 dichter bij de top en waarom niet. MO 15-1 won knap van EVVC. De Vinkelaren gingen door het 1-0 verlies in Veghel van de bovenste plek af die nu door Heeswijk/Avesteyn wordt ingenomen. Zaterdag naar het puntgelijke Berghem Sport en ook deze wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark De koppelsteeg. Tot slot MO 13 peurde één puntje uit het duel bij Avanti’31 en bleef het bij de stand die ook al bij de aftrap op het scorebord stond: 0-0. Komende zaterdag is het team vrij en wordt er op woensdag 5 april om 19:00 uur thuis gespeeld tegen Berghem Sport de nummer twee van de ranglijst. We maken ons op voor een stuntje toch?

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO