3 februari 2023  Voorbeschouwing UNA – Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 3 februari 2023 • 15:36 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing UNA – Blauw Geel’38/JUMBO

Na een gewonnen derby tegen UDI barstte het feestje los. 1e in de periode, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld en 3e op de ranglijst. Het kan niet op in Veghel. Maar het feesten moet weer even de ijskast in, want er wordt zondag gewoon weer gevoetbald. We gaan dan op pad naar Zeelst. UNA is daar de tegenstander. Normaal doet Blauw Geel het wel goed in Veldhoven, maar behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Door: Freek Laurijssen

UNA is een solide subtopper. Op een 5e plek. 6 punten achter nummer 4 Hercules. 11 verliespunten achter Blauw Geel. Vorige week werd er met 2-1 verloren in Noordwijkerhout van VVSB. Voor de winterstop wisselende resultaten. De verdediging van UNA mag solide genoemd worden. Slechts 1 doelpunt minder tegen dan Blauw Geel, namelijk 18. We spraken met Niels van Casteren:

UDI thuis. Ik denk UDI meer kansen, wij de betere. Wat is jouw blik op die wedstrijd?
Daar ben ik het dus niet mee eens. Ik denk dat UDI niet meer kansen heeft gehad. Ik vond het maar een matige wedstrijd. Ik vond wel dat UDI in de tweede helft meer spelaandeel had in balbezit, alleen zonder grote kansen. Ik vind dat wij in de tweede helft twee kansen hebben gehad, waarvan 1 grote. Al met al een matige wedstrijd die we wel hebben gewonnen. En dat in een derby. Dat is uiteindelijk het belangrijkste wat je wil. Dus met het resultaat heel tevreden. Met de manier van spelen ontevreden, maar nogmaals: Deze wedstrijd wil je graag winnen en als dat dan lukt moet je hem afstrepen en weer doorgaan.

Je hebt altijd geroepen “We willen meedoen om een prijs”. We staan nu 3e in de competitie, op verliespunten 2e in de periode. Stel dat blijft zo, denk je dan dat de doelstelling gehaald is of denk je eerder “We zijn nu zo dichtbij, we willen nu echt iets grijpen”?
Als het doel is ‘Spelen om de prijzen’ en je speelt tot het einde van het jaar om de prijzen, is dát doel behaald. Als het doel ‘een prijs pakken’ is, is dat doel niet behaald. Wij willen meedoen om de prijzen, dat is het doel. En daar doen we volle bak aan mee. En als je ze dan niet pakt is dat natuurlijk teleurstellend. Want als je meedoet om de prijzen en je pakt geen prijs, is dat altijd teleurstellend. Als sportman wil je prijzen pakken, dus dan is het zeker een teleurstelling. Maar dat wil niet zeggen dat het seizoen niet geslaagd is. Dus op dit moment zitten we op koers, maar we zijn niet in staat om in de toekomst te kijken. We moeten van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en de eerstvolgende is UNA. En die moeten we winnen, en als we die winnen dan zijn we weer een stapje dichterbij ons doel.

Je noemde het al. UNA uit. Thuis flink verloren, flinke pak op de broek, was misschien ook vrij geflatteerd. Wat is jouw vooruitblik op zondag?
UNA – Blauw Geel zijn altijd mooie wedstrijden. En altijd wedstrijden waar beide ploegen spelen om de winst. Zal nu niet anders zijn. UNA heeft een goeie ploeg, een voetballende ploeg. Daar kunnen wij van winnen en daar kunnen wij van verliezen. In de heenwedstrijd kregen we snel een rooie kaart en moeten we met 10 man verder. Die verlies je dan met 4-0. Zondag is dan een revanche. En nogmaals: UNA een goeie ploeg, doen ook elk jaar mee aan de prijzen. Dus we zullen weer vol aan de bak moeten om daar een goed resultaat te halen.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO