5 februari 2023  Ongeslagen reeks ten einde

Geplaatst op 5 februari 2023 • 20:19 • NieuwsClubnieuws

Ongeslagen reeks ten einde

In een winderig Veldhoven stond een streekderby op het programma. Blauw Geel moest naar UNA toe om te spelen. Meestal ligt het sportpark ons wel. 4 keer gespeeld, 3 keer gewonnen. Maar in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. UNA staat op een 5e plek met 14 punten minder dan de Veghelaren. Desondanks is het een solide ploeg en won het in Veghel met 4-0.

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard beekmans

De eerste kans was voor UNA. Een voorzet vanaf links kwam net niet aan bij Brain Boogers. Vrij kort er na kon Max van den Akker ook uithalen, maar zijn schot vloog over. Niet veel later ook een kans voor Blauw Geel, wat tegen de wind in speelde. Halil Murt, die de zieke Dave de Meij verving, kreeg de bal van Hugo van den Nieuwenhof, die de geblesseerde Robin Voets verving, en haalde uit. Zijn schot belandde in de handen van de keeper.

Blauw Geel begon zelf door te drukken en kreeg weer een kans. Ben van den Nieuwenhof zag zijn voorzet weggewerkt worden door een UNA-verdediger. De bal kwam terecht bij Boonstoppel die de bal op de volley nam. Zijn schot werd gepakt door de keeper. Kort daarna kwam UNA er zeer gevaarlijk uit. Sten Senders werd vrijgespeeld en kon schieten, maar deze ging over.

UNA kreeg nog wat kansjes uit een corner en Ben van den Nieuwenhof ook voor Blauw Geel, maar tot groot gevaar kwam dit niet. Vlak voor rust kwam UNA toch nog op 1-0. Vanaf rechts kon Max van den Akker uithalen en deze ging binnenkant paal er in. Zonde, want Blauw Geel speelde goed en UNA had nauwelijks een schot op goal gehad. En dat met de wind tegen.

De tweede helft begon opportunistisch. Ben van den Nieuwenhof direct met de eerste kans na een opbouwfout van UNA. Zijn schot ging over. Ondanks de eerste kans en het veldspel voor de Veghelaren kwam UNA op een 2-0. Via rechts een aanval en de bal kwam uiteindelijk bij Thomas Horsten. Hij schoot de bal achter de touwen bij Jordy Zielschot. UNA zette aan en kon nog eens schieten. Dat schot ging naast.

Blauw Geel zette daarna zelf ook weer aan. Echter een schot van Murt, Boonstoppel en de ingevallen Noori Oubaha waren niet gevaarlijk genoeg. Iets later werd de stand uitgebouwd door UNA door een corner die door Mitchel van Rosmalen binnen werd gekopt. 3-0 en het eerste verlies in de competitie sinds 18 september leek onvermijdelijk.

Toch kon Blauw Geel ook nog zelf scoren. Een diepe bal op Koen van der Zanden zorgde er voor dat hij weer kon scoren. Snel werd de bal gepakt en werd er gezocht naar een aansluitingstreffer. Die kwam er ook. Een actie van Ben van den Nieuwenhof op rechts zorgde voor een penalty en een rode kaart voor UNA. Koen van der Zanden wederom met een doelpunt. Blauw Geel kon gaan pompen, maar had de pech dat de bal niet goed viel. De eindstand bleef dus steken op 3-2.

Een lastige pot in Veldhoven. Met de wind die meespeelde. Maar het eerste verlies in de competitie sinds tijden is een feit. Jammer maar helaas. Op de ranglijst heeft het geen directe gevolgen. Blauw Geel blijft 3e. Alleen in de periode krijgt de Veghelse ploeg een tikje. Van 2e naar 3e. Met nog een wedstrijd minder gespeeld. Die lijkt dus helaas uit zicht. Volgende week weer een thuiswedstrijd. Groene Ster komt dan op bezoek. Met de nieuwe trainer van Blauw Geel: Maurice Verbunt.

Blauw Geel’38/JUMBO: J. Zielschot; J. v Boxtel, H. vd Nieuwenhof, M. Zeller, Y. Hurkmans; M. Boonstoppel, K. vd Zanden, W. Op den Camp; B. vd Nieuwenhof, H. Murt, L. Loermans

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO