29 januari 2023  Geen hoogstaand voetbal maar wel spanning en strijd

Geplaatst op 29 januari 2023 • 21:23 • NieuwsClubnieuws

Geen hoogstaand voetbal maar wel spanning en strijd

De derby Blauw Geel – UDI staat weer na jaren op het programma. Dit jaar al de heenwedstrijd gespeeld. Toen won Blauw Geel met 2-1 van UDI in Uden. Nu dus omgedraaid in Veghel. Blauw Geel sterk bovenaan en UDI bijna helemaal onderaan. Een verschil van 31 punten. Maar een derby is een derby en dan telt de ranglijst niet. Dan moet er gewonnen worden.

Door: Freek Laurijssen

De wedstrijd begon van beide kanten slordig. Na 2 minuten een kans voor Blauw Geel. Een voorzet van Robin Voets vanaf rechts kwam uit bij Migiel Zeller. Zijn kopbal ging naast. UDI en Blauw Geel zochten maar konden geen echte kansen afdwingen. Tot Ben van den Nieuwenhof aandrong. Hij stoomde op via rechts en zijn voorzet kwam bij Dave de Meij. De spits tikte de bal in de goal. Veel echt grote kansen kwamen er niet. UDI kreeg nog een kans maar de aanvaller van de Udenaren schoot de bal na een goed opgezette aanval over. Iets later was het Ben van den Nieuwenhof die vanaf 40 meter een kans zag. Zijn schot was makkelijk voor Oud Blauw Geler Ralph Vos. De eerste helft was er vooral 1 van weinig kansen en veel proberen. Beide ploegen hielden het goed dicht.

UDI begon de tweede helft sterker. Een gevaarlijke kans kwam uit bij Jeroen van Schoonhoven maar zijn inzet ging over. Wat later kreeg UDI weer een kans na een fout in de opbouw aan Blauw Geel zijde. Het schot ging van ver net naast. Kort daarna kreeg Blauw Geel een uitgelezen kans voor de 2-0. Ben van den Nieuwenhof counterde en had de ingevallen Mathijs Haeve bij zich. Laatst genoemde kreeg de bal maar zijn kans ging net naast. UDI drong meer aan en kreeg wat kansen. Een afstandsschot werd lastig gepakt door Zielschot en de rebound werd tot corner getikt door rechtsback Jay van Boxtel. De corner werd ook nog gevaarlijk maar niet gevaarlijk genoeg. Jordy Zielschot kon hem makkelijk pakken. Het was in de tweede helft vooral UDI wat aanspraak maakte op meer, maar op het einde van de wedstrijd kreeg Blauw Geel alsnog wat kansjes. Jay van Boxtel, Ben van den Nieuwenhof en Emre Gurcuoglu konden hun kansjes niet verzilveren tot een goal.

Een echte derby. Geen hoogstaand voetbal maar wel spanning en strijd. Blauw Geel de gelukkige en UDI zal zich bestolen voelen. En dat is terecht want het verdiende zeker een punt. Volgende week moet Blauw Geel uit naar UNA. Zij speelden al op zaterdagavond tegen VVSB. Toen verloor de ploeg met 2-1. UNA staat in de middenmoot dus het wordt een lastige pot.