2 september 2022  Voorbeschouwing Udi’19/CSU – Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 2 september 2022 • 13:20 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Udi’19/CSU – Blauw Geel’38/JUMBO

Na 2 goede wedstrijden gespeeld te hebben staat de score op een karige 2 punten. Maar degene die de wedstrijden heeft gezien heeft wel een goed Blauw Geel gezien. Aanvallend, veel kansen, maar de doelpunten bleven uit. Vlak voor de derby tegen UDI hoopten we natuurlijk dat anders was. Maar aan de andere kant geeft dat natuurlijk hoop. Een aanvallend Blauw Geel is wat we willen zien. Ook 1 die weinig kansen weg geeft, wat ook het geval was in de afgelopen wedstrijd.

UDI promoveerde via de nacompetitie. In de finale tegen Orion legde ze over 2 wedstrijden de Nijmegenaren over de knie. Een 2-1 in Nijmegen maar ook een 2-1 in Uden. Aan de hand van penalty’s promoveerde UDI. De start van UDI zal ook niet ideaal zijn voor de Udenaren. Een 2-2 tegen nieuwkomer TOGB en een 3-0 verlies tegen VVSB uit Noordwijkerhout. Erbij gezegd moet worden dat Lars van Geelkerken bij de Udenaren rood pakte en dus de derby mist.

We spraken met Niels van Casteren:

Na een 0-0 tegen JOS nu een 1-1 tegen Quick. Vooraf misschien voor getekend, achteraf een teleurstellend resultaat?

Inderdaad na 2 wedstrijden 2 gelijkenspelen is dat een teleurstellend resultaat. Vooraf had ik niet getekend voor 2 punten maar minimaal 4. Helemaal gezien de 2 wedstrijden, gezien de kansenverhoudingen en de krachtverschillen hebben we daar 4 punten laten liggen en staan we nu dus op 2 punten terwijl we qua wedstrijdbeelden en kansen 6 punten hadden moeten hebben. Dus dat is teleurstellend. Positieve is wel dat het spel enorm naar tevredenheid is en daar kunnen we zeker op verder bouwen.

Voor de wedstrijd hadden we een Meet en Greet tussen selectie en fans, sponsoren en andere belanghebbenden. Een mooi voorprogramma. Komt er nog eventueel een vervolg dit seizoen nog (eventueel in een andere vorm) of zie je dit meer als een jaarlijks evenement?

De Meet en Greet was vanuit onze kant, de spelers en staf, goed bevallen. En wat ons betreft kan dit zeker jaarlijks terugkomen, maar ook dit seizoen zou dit nog op een andere manier invulling kunnen krijgen. Wij vinden het goed om meer binding en meer interactie kunnen hebben tussen selectie en de rest van de club. Dus wij staan zeker open voor een vervolg op deze Meet en Greet.

Zondag UDI uit. Na een jaar of 7 / 8 is de derby weer terug in de competitie. In de voorbereiding geen overwinning. Gaan we andere dingen zien dan in de voorbereiding qua speelwijze om nu tot een overwinning te aanschouwen?

Ik denk dat het voor iedereen hartstikke leuk is om deze derby in competitieverband mogen spelen. Daar zijn we blij mee. In de voorbereiding hebben we inderdaad met 2-1 van ze verloren. Maar ik denk dat dat voor beide teams geen referentie was om te kijken waar je als ploeg toe in staat bent. Ik verwacht wel een ander UDI maar ook zeker een ander Blauw Geel. Het wordt zeker een Blauw Geel wat de lijn van de afgelopen 2 weken doorzet. Dus met name voetballend het verschil moet kunnen gaan maken met een ploeg met veel dynamiek en een ploeg waarbij veel kansen worden gecreëerd. En ik hoop dit keer ook kansen om weet te zetten tot goals.

De wedstrijd is nu ook met 1 uur vervroegd in verband met Max Verstappen. Normaal worden derby’s in deze regio gespeeld op zaterdagavond. Wat heeft je voorkeur als je alsnog alleen mag beslissen hierover?

Mijn voorkeur heeft absoluut dat we deze wedstrijd op zaterdag spelen. De derby’s UDI – Blauw Geel en Blauw Geel – UDI zou natuurlijk geweldig zijn om op zaterdagavond te spelen, waarbij heel amateur voetballend Nederland zou kunnen komen kijken, maar UDI heeft een andere keuze gemaakt en dat is uiteraard hun goede recht dus hopelijk kunnen we in Veghel deze wedstrijd op zaterdagavond spelen.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO