5 september 2022  Eerste 3 punten in mooie derbywinst

Geplaatst op 5 september 2022 • 10:04 • NieuwsClubnieuws

Eerste 3 punten in mooie derbywinst

Na 8 jaar stond hij weer op het programma voor de competitie: UDI’19/CSU – Blauw Geel’38/JUMBO. De editie in Uden. Blauw Geel speelde al 2 wedstrijden geweldig. Goed spel, maar de beloning werd steeds niet gepakt. Dat resulteerde in slechts 2 punten. Dat moest anders. Zeker omdat er ambities liggen. Dat mocht de selectie laten zien tegen UDI. De Udense ploeg kende een mindere start dan die van Blauw Geel. 1 punt uit 2 wedstrijden na een 3-0 verlies tegen VVSB en een 2-2 tegen TOGB.

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard Beekmans

Het eerste kansje van de wedstrijd was voor UDI, maar een echt hele grote was dit niet te noemen. Het schot ging een meter of 10 over de goal van Jordy Zielschot. De eerste echte kans was voor Blauw Geel. Dave de Meij kon uithalen van een meter of 20 a 25. Deze bal vloog een metertje langs de goal van Ralph Vos. Blauw Geel liet het er niet bij zitten, en bleef de aanval zoeken want niet veel later was het Koen van der Zanden die de bal van achteruit kreeg en net naast schoot. De handen van Blauw Geel mochten als eerste de lucht in. Want niet veel later kreeg Blauw Geel een vrije trap nadat Lars Loermans gevloerd werd op de rand van het strafschopgebied. De Meij ging achter de bal staan en schoot de bal snoeihard in de kruising achter de Udense doelverdediger. De spits scoorde voor het eerst voor de Veghelse ploeg in officieel dienstverband. UDI kreeg een sterkere periode daarna zonder echte kansen af te dwingen.

Blauw Geel kreeg een grote kans, maar van der Zanden vond slechts de keeper. Jordie van der Laan kreeg daarna 2 grote kansen. Bij zijn eerste kans vond hij naamgenoot Jordy Zielschot. Bij zijn 2e schot schoot hij voorlangs. Dat de Veghelse goalie Blauw Geel op de been hield, bleek bij een volgende kans. Roald van Hout kreeg een 1 op 1 kans, maar Zielschot werd de baas. Oud Blauw Geler Jeroen van Schoonhoven brak op een gegeven moment ook door, maar Hugo van den Nieuwenhof, die een ontzettend goede wedstrijd speelde, hinderde de Udense spits. Het niveau van de afgelopen 2 wedstrijden was er even niet. Maar de voorsprong wel.

In de tweede helft begon UDI gevaarlijker. Van der Laan kreeg een bal voortgeslingerd, maar zijn kopbal ging naast. Blauw Geel schrok wat wakker en Boonstoppel kon uithalen, maar zijn schot week af. Wat later konden Wouter op den Camp en Yassin Nasser uithalen, maar beide keren kwam er niet heel erg veel gevaar uit. Wederom 2 oud Blauw Gelers die voor de Udenaren gevaar konden stichten. Tim Rerimassie en van Schoonhoven konden een doelpoging ondernemen, maar Jordy Zielschot bleek sterker.

Zo’n 20 minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg UDI op een gevaarlijke plek een vrije trap. Van Schoonhoven kwam goed voor z’n man en kon acrobatisch er nog een schot uit persen. Zielschot kon ook deze verwerken tot corner. Jay van Boxtel kreeg de bal aangespeeld op links en kon opstomen. Hij schoot maar deze ging recht op de keeper af. Blauw Geel bleef drukken en uiteindelijk kon Loermans zelf ook nog schieten na opstomen. Maar hij schoot helaas over.

Uiteindelijk werd toch de voorsprong verdubbeld. Een aanval van Blauw Geel kwam bij de ingevallen Ben van den Nieuwenhof. Hij kwam het strafschopgebied binnen en legde af op Koen van der Zanden. Hij kon in een leeg doel tikken en verdubbelde zo de voorsprong. Blauw Geel bleef doordrukken en uiteindelijk kreeg de Meij nog een kans. Zijn schot kon opgepakt worden door Vos. Door de gemiste kansen kon UDI terugkomen. Jan van de Haterd kon vanaf links naar binnen dribbelen en uithalen en bracht de score op 1-2. UDI kreeg nog wat kansen via Van Schoonhoven en Ben van den Nieuwenhof nog een grote maar deze werd prachtig gepakt door de Udense keeper Ralph Vos. Zo bleef de score hangen op 1-2.

“Derby’s hoeven niet mooi te zijn”. Gelijk woorden uitgesproken in de Veghelse kleedkamer. Natuurlijk is het mooier om de hele wedstrijd ook voetballend de baas te zijn in Uden, maar deze tellen ook. UDI bleek een lastigere prooi te zijn dan vooraf gedacht. Maar 3 punten zijn 3 punten. Deze tellen net zo goed mee. Het was niet altijd best, maar er is enorme veerkracht getoond. Als we alles meenemen en kunnen combineren, kan er een mooi seizoen ontstaan in Veghel. Komende week 2 thuiswedstrijden. Eerst komt Hercules op bezoek en daarna UNA. 2 pittige tegenstanders op papier.

Blauw Geel’38/JUMBO: J. Zielschot, Y. Hurkmans, H. van den Nieuwenhof, M. Zeller, J. van Boxtel; M. Haeve (’45. W. op den Camp), L. Loermans (’88. E. Gurcuoglu), M. Boonstoppel; K. van der Zanden, D. de Meij (’84. M. Alkir), Y. Nasser (’72. B. van den Nieuwenhof)

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO