30 augustus 2022  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 30 augustus 2022 • 19:26 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Na de laatste corner op 8 augustus zijn we weer terug van vakantie. Het waren twee mooie weken in Ierland en Noord-Ierland. Prachtig groen land een regelrechte aanrader. De vakanties naderen hun einde. Goed signaal voor me is altijd Bouwdorp “Veghel in Hout” Sinds ik daar niet meer mag timmeren viel het mij op bij een poging door het Julianapark te fietsen deze week. Prachtig initiatief welke Blauwgeler met de tong uit de mond heeft daar niet op zijn hand geslagen. Nog mooier het voetbal draait weer althans voor het eerste team. Twee puntjes uit twee wedstrijden ééntje minder dan vorig seizoen na hetzelfde aantal wedstrijden.

Door: Peter Kuijpers

Komend zondag de derby der derby’s: UDI’19/CSU – Blauw Geel’38/JUMBO. Heb daarover met oud voetballer en trainer Peter van den Heuvel wel eens een discussie gehad. Hij vond de wedstrijden tussen Gemert en UDI’19 een veel groter derby gehalte hebben. Nou geografisch gezien liggen de sportparken op praktisch dezelfde afstand. Maar neig toch te kiezen voor het duel van komende zondag. Wellicht dat de derbysfeer vroeger wat sterker aanwezig was. Er was in vergelijk met nu veel minder te beleven. Winkels waren op zondag gesloten en geen of weinig festivals met soms een jaarmarkt. Als je in Veghel geboren werd, of in Uden, ging je of naar de harmonie of je meldde je bij het voetbal. Beiden kon in sommige gevallen ook. De meisjes gingen dan naar korfbal of hockey. Laatste lag die tijd meer in de elitaire sfeer wat nu al geruime tijd is achterhaald. Hetzelfde geldt voor tennis overigens. Voetballen tegen UDI’19 heeft iets speciaals in alle gelederen van onze club. Van piepjong tot bij de veteranen (mag dat woord nog wel?)  geven deze wedstrijden een speciale kick. Zondag is het weer zover op een heerlijke fietsafstand. Opvallend overigens is de aanvangstijd van 13.00 uur. Lunchwedstrijden worden ze bij de NOS genoemd. We wijken voor Max Verstappen in zijn thuisrace in Zandvoort. Misschien niet eens zo onverstandig al was zaterdag eveneens een optie geweest, maar dat zal ongetwijfeld naar gekeken zijn. Wat is er nou mooier om te winnen in Uden. De eerste zege van het seizoen waar we naar smachten. Om 13.00 uur fluit scheidsrechter Luc Tissingh voor aanvang.

Onder 23 ontvangt EVV Echt
Komende zaterdag start voor O-23 eindelijk de competitie. We starten, altijd leuk, met een thuiswedstrijd tegen EVV Echt. Blauw Geel’38 O-23 is verder ingedeeld met Barendrecht, TEC, RKSV Nuenen, Kloetingen, Unitas’30 en AWC. Om 17.30 uur wordt er afgetrapt op het PWA sportpark en u bent meer dan welkom om de youngsters aan te moedigen. Het team komt uit in de najaar competitie in de Tweede Divisie C die eindigt de kerstsfeer op zaterdag 17 december.

Jeugdvoetbal met beker en competitievoetbal
Voor JO 19-1 start komende zaterdag eveneens de competitie. De eerste tegenstander is Feijenoord JO-19-1. Door de ‘kenners’ genoemd als grootste kampioenskandidaat. Dus het team kan vol aan de bak zaterdag als er om 15.00 uur wordt afgetrapt tegen de Rotterdammers. JO 17-1 bekert met SBC in Son en JO 15-1 gaat naar Heesch en treft de leeftijdsgenoten van HVCH. JO-13-1 ontvangt HVCH in Veghel allemaal om de Beker.

 

Blauw Geel-2 Zaterdag
Het gerenoveerde team kent veel nieuwe namen. Onder anderen de trainer dat wordt Geert Scheepers die Lionel Saidjan opvolgt en blijft de kwaliteit van trainers gehandhaafd. Danny Verbakel, Erik van Loon en Bob Verhagen zijn wat nieuwe namen. De oefenwedstrijd tegen derdeklasser Vorstenbossche Boys werd met 8-0 gewonnen. Dat belooft wat. Zaterdag tegen OJC Rosmalen-2 kan het team bewijzen dat de winst op Vorstenbossche Boys geen incident was. We gaan ze in deze corner volgen. Om 17.00 uur wordt er begonnen zaterdag.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO