23 februari 2024  Voorbeschouwing SteDoCo – Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 23 februari 2024 • 19:15 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing SteDoCo – Blauw Geel’38/JUMBO

Een keurige 2-0 overwinning op Quick. Dat is lekker om een mogelijk zware reeks te starten. Door de overwinning zijn de Veghelaren weer op een keurige 3e plek gekomen. Eigenhandig. Met een wedstrijd minder gespeeld dan de nummer 4. Met een beetje fantasie komt de Top 2 zelfs binnen handbereik. Dan MOET Blauw Geel zaterdag winnen van de nummer 2 en de inhaalwedstrijden ook met 3 punten af sluiten. Dat wordt al lastig zat.

Dan nu de tegenstander. SteDoCo uit Hoornenaar. Sterker Door Combinatie. Een ambitieuze ploeg met een aantal oud profvoetballers. Onder andere oud Willem II-er Jeffrey van Nuland, oud VVV-er (en tevens podcasthost van de Cor Potcast) Maarten de Fockert en oud Feyenoorder Diego Bisewar. SteDoCo is in een wat mindere vorm. Vanaf december slechts 2 overwinningen: Op Kloetinge en AWC. Maar goed, toen Blauw Geel naar Sportlust moest, was Sportlust ook in mindere doen. Gefocussed blijven dus.

We spraken met Maurice Verbunt.

Afgelopen zondag een 2-0 overwinning op Quick. Wat is jouw terugblik op de wedstrijd?
Ik denk een terechte overwinning. De eerste 25 minuten vond ik ons goed voetballen. Komen terecht op 1-0 voor. Daarna een dot van een kans met Dave (de Meij) op 2-0, maar goed, die maken we niet. Na rust even een moment dat zij een kans krijgen, maar ik denk dat we daarna weer de controle over de wedstrijd hadden en terecht winnen en zelfs nog de mogelijkheden gehad hebben om de wedstrijd sneller over de bühne heen te spelen.

Nu zien we bij clubs in de regio (zoals een Gemert, een UNA, een OJC) nieuwtjes over de selecties van volgend jaar. Hoe staat het er voor bij Blauw Geel of kun je er nog niet heel veel over zeggen?
De gesprekken met de spelers zijn gevoerd. In principe hebben de meeste spelers gezegd niet weg te hoeven. Maar als je een volgende stap wil zetten, dan zal er misschien wat bij moeten. En ik denk dat veel spelers daar nu op aan het wachten zijn. En BG TOP doet zijn uiterste best om daar naar te kijken. Het is alleen even de vraag wat er mogelijk is.

Zaterdag spelen we uit bij SteDoCo. Misschien wel 1 van de titelkandidaten op dit moment. Wat is jouw vooruitblik?
We hadden ze hier thuis gehad en toen hadden we niet al te veel te vertellen. Het wordt gewoon een lastige wedstrijd, alleen als je bovenin mee wil draaien moet je het ook dat soort tegenstanders lastig maken. We hebben bewezen dat we van iedereen zouden kunnen winnen. Maar goed, het ligt aan de vorm van de dag of we deze tegenstander ook aan kunnen.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO