25 februari 2024  Spannende topper eindigt in 1-1

Geplaatst op 25 februari 2024 • 15:43 • NieuwsClubnieuws

Spannende topper eindigt in 1-1

Een derde plek is waar Blauw Geel op moment van start van de 23e speelronde. In de periode is er een kleine kans dat de Veghelaren ook hem pakken.  2 Verliespunten meer dan nummer 1 Barendrecht. Afhankelijk maar niet onrealistisch. Eerst een grote horde nemen met SteDoCo. De nummer 2 van de competitie. Er werd geen overwinning geboekt, maar verloren werd ook niet.

Door: Freek laurijssen
Foto’s: Gerard Beekmans

Eerste kans was voor SteDoCo. Jayson Halman kreeg de bal op links en kon naar binnen dribbelen en uithalen. Zijn schot werd gekeerd door Jordy Zielschot. Kort daarna een fikse tegenslag voor Maurice Verbunt. Migiel Zeller kon niet meer verder en werd vervangen door Koen van der Zanden.

Ondanks de tegenslag wel plots een voorsprong voor de uitploeg. Een corner van Ben van den Nieuwenhof kwam op het hoofd van Robin Voets. De verdediger kopte de bal over Maarten de Fockert heen en maakte zo de 0-1. Lang kon Blauw Geel niet genieten van de voorsprong. Een diepe bal op Joran Schröder werd door de spits over Zielschot heen getikt en stuiterde de goal in. De eerste helft eindigde in ploegen met kleine kansjes die op zoek waren naar meer.

Begin tweede helft was meer voor SteDoCo. Halman kreeg weer een schotkans maar Zielschot kon ook deze weer pakken. Wat later Danny van Haaren die dreigde maar z’n schot werd geblokt door Voets. Ook Blauw Geel kon gevaarlijk worden. Dave de Meij kon op de middenlijn de bal onderscheppen en opstomen over rechts. Zijn lage voorzet kwam bij Lars Loermans maar zijn schot ging over.

Wat later kon De Meij van den Nieuwenhof diep sturen maar de Erpse kon zijn schot niet verwerken tot doelpunt. Wat later een grote kans voor SteDoCo. Schröder kon weer koppen maar dit maal was Jay van Boxtel de reddende engel. SteDoCo kreeg nog wat kleine kansjes maar echt gevaarlijk werd het niet. Blauw Geel kon nog gevaarlijk worden via de ingevallen Emre Gurcuoglu maar zijn schoten werden gekeerd door de Fockert.

Een 1-1 is een prima resultaat bij SteDoCo. Er waren kansen om te winnen maar Blauw Geel had ook zomaar kunnen verliezen. Het maakt de verliespunten wel extra zuur aangezien Barendrecht met 3-1 verloor van Meerssen. Had Blauw Geel gewonnen stonden de Veghelaren eerste in de periode. Maar er liggen nog kansen. Volgende week begint de eerste wedstrijd in de derde periode. Dan komt Meerssen op bezoek.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO