1 februari 2024  Voorbeschouwing Sportlust’46 – Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 1 februari 2024 • 21:39 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Sportlust’46 – Blauw Geel’38/JUMBO

Een 3-1 overwinning thuis tegen UNA. Een ploeg waar we, gezien de gespeelde wedstrijd, ons prima tegenover kunnen spiegelen. 12 keer ontmoet, beide 6 keer gewonnen. Het spel was zeker de eerste helft prima om te zien, maar vooral de werklust is wat we tegen Kloetinge hebben gemist. De supporters konden dat nu wel zien en dat leverde een terechte overwinning op. Hierdoor klimt Blauw Geel naar de 3e plaats in de competitie. En dat terwijl de wedstrijd tegen AWC nog ingehaald moet worden. Die staat inmiddels ook ingepland. Op 28 april.

Sportlust’46 dan. Een ploeg die ook mee bovenin meedoet, maar zelf niet helemaal in vorm is. Zelf in de laatste 5 wedstrijden slechts 3 doelpunten gescoord. Uit die 5 wedstrijden werden er slechts 5 punten behaald. Een overwinning op UNA en 2 gelijke spelen op Hoek en SteDoCo. Daarnaast ook nog verlies op Barendrecht en Quick. Lees ook de voorbeschouwing van Sportlust’46 op onze site waar ook bezoekersinformatie op staat.

We spraken op donderdagavond met Maurice Verbunt (en Eric Huigen, keeperstrainer)

Afgelopen zondag een mooie 3-1 overwinning op UNA. Wat is jouw terugblik op die wedstrijd?
Ik denk dat we een ploeg hebben gezien die koste wat het kost wilden winnen. Waarin we vaker zeggen ‘We missen een stukje strijd’, maar de wil om te winnen heb ik zondag in ieder geval gezien. Ik denk dat we de eerste helft de betere ploeg waren. Dat we meer kansen hebben gecreëerd dan UNA. Tweede helft zijn zij wat opportunistischer gaan spelen. Dan ga je zelf wat achteruit lopen. Alleen op die ene kans van Brain Boogers 10 minuten na rust hebben we daar vrij weinig weggegeven. Ik vond het dus zeker een verdiende overwinning.

Nu werd op Kliknieuws Blauw Geel al geschaard onder de titelkandidaten. Wat vind jij daar zelf van?
Het contrast is nog altijd veel te groot ten opzichte van wedstrijden die we gespeeld hebben. Ik denk dat we nog stappen te zetten hebben in stabiel worden. Want als ik kijk naar de wedstrijd voor UNA. Toen speelden we tegen Kloetinge. En we kunnen van iedereen winnen, maar we kunnen net zo goed van iedereen verliezen. En dat moet er eigenlijk een beetje uit. We moeten gewoon van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en we staan prima, maar de competitie is ontzettend lang.

Komende zaterdag uit naar Sportlust. De vorige keer 1-2 verlies. Wat is jouw vooruitblik op de wedstrijd?
Ook weer een interessant duel in die zin dat het allemaal kort op elkaar staat in de subtop. Zij 32 punten, wij 33. Ze zijn nu nog even niet in goeie doen. Ik hoop dat dat komende zaterdag ook zo zal zijn. Alleen Sportlust heeft gewoon een goeie ploeg. En ik denk dat we weer dezelfde wedstrijd krijgen als tegen UNA. Ik hoop dus dat wij uiteindelijk met de winst er van door gaan.

Eric (Huigen red.), jij nog een aanvulling?
Ik denk dat Maurice het prima heeft verwoord.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO