4 februari 2024  Tweede periode lijkt uit zicht na verlies in Woerden

Geplaatst op 4 februari 2024 • 11:45 • NieuwsClubnieuws

Tweede periode lijkt uit zicht na verlies in Woerden

Een keurige 3-1 overwinning in de streekderby tegen UNA treft Blauw Geel’38/JUMBO de Woerdense club Sportlust. Een nieuw sportpark waar de formatie van Maurice Verbunt zich begeeft. De gastheren zijn in mindere doen. In de laatste 4 wedstrijden slechts 2 punten. Desondanks geen tegenstander waar de Veghelaren dan zomaar van kunnen winnen. Dat is overigens zelden in de Derde Divisie B. De Veghelaren doen mee om de 2e periode titel. Winst is dan noodzakelijk om Barendrecht bij te benen. Helaas gebeurde dat niet op zaterdag in Woerden.

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard Beekmans

De Veghelaren kwamen wel vrij snel op voorsprong. Dave de Meij gaf de bal diep op Koen van der Zanden. De Rooise aanvaller kwam 1 op 1 met de keeper van Sportlust en kon uiteindelijk het netje vinden. Ondanks de wat mindere vorm van de aanvaller, wel weer een typisch ‘Koen-doelpunt’. Fijn om weer te zien. De thuisploeg begon druk te zetten en probeerde het initiatief te nemen. Mitchell van Rosmalen kon echter nogmaals gevaarlijk worden voor de bezoekers. Zijn uithaal hobbelde uiteindelijk naast. Via Wesel Meiring, Martijn Jansen en Terence Groothusen kan de gastheer wel gevaarlijk worden, maar de schoten belandde tegen de reclameborden achter het doel van Jordy Zielschot. Toch viel de 1-1 nog in de eerste helft. Redouan Hazzat wurmt zich door 2 Blauw Geel verdedigers en kan uithalen. Zijn schot was raak. Blauw Geel nam na de 1-1 wel het initiatief weer over van Sportlust, maar op een lage voorzet van de Mij die net niet aankwam bij een medespeler na werd er nog niet veel gecreëerd. Daarentegen kon Sportlust ook niks doen.

Het begin van de tweede helft was voornamelijk voor Sportlust. De formatie van Jochem Twisker zorgde er voor dat Blauw Geel maar moeite had om de bal weg te werken voor eigen strafschopgebied. Maar op afgeslagen voorzetten en geblokte schoten werd de ploeg niet gevaarlijk. De gevaarlijkste kans was zelfs voor Blauw Geel. De Meij werd diep gestuurd door Robin Voets. Omdat zijn afspeelmogelijkheden maar gering waren, haalde de spits uit. Deze ging naast.

Wat later was het Kai Koreniuk die de keeper kon testen, maar zijn kopbal viel in de handen van de keeper. Wat later een kopkans voor de Meij, maar zijn kopbal vloog naast. Het laatste wapenfeit van Blauw Geel was een schot van Ben van den Nieuwenhof maar deze was recht op Romero Antonioli, de keeper van Sportlust. Uiteindelijk viel toch de beslissing. Een voorzet vanaf links kon verwerkt worden door Jordy Zielschot. De rebound viel voor de voeten van Mohamed Bendadi. Hij schoot de bal binnen waardoor de 2-1 viel. Een slotoffensief van de Blauw Gelen mocht niet meer baten.

Op moment van typen van dit verslag is inmiddels ook bekend dat Barendrecht met 4-0 heeft gewonnen in Den Haag van Quick. Dat betekent dat Blauw Geel 4 verliespunten achterstaat in de periode. Los daarvan is het natuurlijk een zure nederlaag die niet had hoeven gelden. Er zat misschien zelfs iets meer in dan een gelijkspel, maar dat was misschien ook wel weer te veel van het goede. Verdedigend stond het prima, maar aanvallend was het maar magertjes. Nu een week rust, los van de polonaises, en daarna wacht Quick Den Haag. Op 18 februari wordt er om 14:00 afgetrapt.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO