31 januari 2024  Nieuws van Sportlust’46

Geplaatst op 31 januari 2024 • 20:52 • NieuwsClubnieuws

Nieuws van Sportlust’46

Voor het bezoeken van deze wedstrijd kunnen niet-leden van Sportlust ‘46 digitaal een kaartje te kopen om deze wedstrijd te bezoeken via: https://www.sportlust46.nl/1740/tickets/

De hierbij verkregen QR-code geeft recht op toegang tot de wedstrijd Sportlust’46 – BlauwGeel’38. De QR-code van het kaartje moet aan de poort (digitaal of op papier) worden getoond. Digitale tickets hebben bij ons de voorkeur!

Bron: Sportlust’46

Op sportpark Cromwijck staat Sportlust ’46 klaar voor een nieuwe uitdaging met het bezoek van Blauw Geel ’38. Na het teleurstellende verlies vorige week tegen BVV Barendrecht staat hen opnieuw een stevige tegenstander te wachten. Blauw Geel ’38, onder leiding van de nieuwe trainer Maurice Verbunt, kende aanvankelijk een moeizame start in de competitie, met slechts negen punten uit de eerste acht wedstrijden. Na een aanpassingsperiode is het tij gekeerd, met acht overwinningen in de laatste tien wedstrijden. Weliswaar leden ze een verrassende 0-2 nederlaag tegen VV Kloetinge, maar afgelopen zondag herpakten ze zich met een indrukwekkende 3-1 overwinning op VV UNA in de streekderby.

Met fris voetbal, passie, gretigheid en de benodigde felheid wisten ze hun grote rivaal te verslaan en de opmars richting de top van het klassement voort te zetten. Mogelijk mengen ze zich zelfs in de strijd om het kampioenschap, gezien hun gemakkelijke doelpuntenproductie. Het aanstaande bezoek aan de leidende BVV Barendrecht en het wat wankelende SteDoCo biedt mogelijkheden. Echter, hun directe focus ligt nu op het veroveren van het kampioenschap in de tweede periode, waar ze momenteel op de tweede plaats staan achter de favoriet BVV Barendrecht.

Desalniettemin moeten ze eerst afrekenen met het kwakkelende Sportlust ’46. De recente resultaten tonen wisselvalligheid, met twee nederlagen en twee gelijke spelen na de overwinning op VV UNA. Hoewel de roodhemden wekelijks laten zien dat ze qua voetbal niet onderdoen voor welke club dan ook, is het gebrek aan doelpunten een zorg. Slechts drie goals in de laatste vijf wedstrijden leggen de nadruk op de noodzaak om het net vaker te laten bollen.

De druk rust niet alleen op de aanval, maar vooral op de verdediging, die geen fouten kan permitteren. In de huidige situatie kan een tegengoal fataal zijn. Eerder in het seizoen zegevierde Sportlust ’46 met 1-2 bij Blauw Geel ’38, maar nu azen de blauwgelen op revanche. Een overwinning zou Sportlust ’46 tijdelijk boven Blauw Geel plaatsen, maar bij verlies dreigt een plek in de middenmoot. Het is duidelijk dat het team van Jochem Twisker zich wil aansluiten bij de kopgroep, maar daarvoor moeten de mouwen worden opgestroopt. Het belooft een boeiend duel te worden op sportpark Cromwijck.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO