18 augustus 2022  Voorbeschouwing JOS Watergraafsmeer – Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 18 augustus 2022 • 20:47 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing JOS Watergraafsmeer – Blauw Geel’38/JUMBO

Zondag staat de eerste competitiewedstrijd van Blauw Geel’38/JUMBO alweer op het programma. 2,5 Maand na de laatste competitiewedstrijd. Blauw Geel start de competitie waar het eindigde: Bij JOS Watergraafsmeer uit Amsterdam. Omdat Peter Kuijpers is gestopt bij Kliknieuws (Peter: Bedankt voor de bewezen diensten de afgelopen jaren), is er onderling besloten om de voorbeschouwingen vanaf dit seizoen op deze site te starten.

Door: Freek Laurijssen

De Amsterdamse ploeg speelt voor het derde jaar achter elkaar in de Derde Divisie Zondag. In het eerste seizoen speelden ze wel slechts 6 wedstrijden in verband met de afkapping van het seizoen, dankzij Corona. Blauw Geel start aan het 6e seizoen op rij aan de Derde Divisie. Een achttalspelers vertrokken, en 9 kwamen er voor terug. Vorig seizoen speelden beide ploegen 2 keer tegen elkaar. In Veghel werd het 3-1 en in Amsterdam werd het 2-2. JOS kreeg door die laatste wedstrijd definitief door dat het ook in dit seizoen in de Derde Divisie Zondag zou blijven. We spraken op donderdag vooraf met Niels van Casteren, die voor het 7e seizoen op rij aan het roer staat van de Veghelse club.

Kun je nog even terugblikken op vorig seizoen?
Vorig seizoen was een heel bewogen jaar. Met weer een corona-break er in. Er zijn heel veel blessures geweest. Op het begin van het seizoen maar ook op het einde van het seizoen. Op een gegeven moment hebben verdedigers voorin moeten staan, bijvoorbeeld. Dus een heel bewogen seizoen. Ook een beetje kleurloos. We zijn 11e geworden. Dus qua prestaties eigenlijk een kleurloos seizoen en dat vind ik teleurstellend. Ik ben trainer en dan ben je heel ambitieus bij een hele mooie club. Eigenlijk moet je om iets tastbaars spelen. Dat je dan uiteindelijk de prijzen niet grijpt is niet erg, maar je moet wel in de buurt zitten. We zijn de derde periode aardig. Toen stonden we na 4 of 5 wedstrijden zelfs bovenaan. Maar toen kreeg je weer te maken met 6, 7 blessures waardoor je geen aanspraak meer maakte om die laatste wedstrijden te winnen. Dat is zonde. Dus eigenlijk heb je heel het jaar lang niet echt ergens om mee gedraaid. Dat vind ik jammer en vind ik kleurloos. Want je moet om een prijs kunnen spelen en of dat is voor een periode of de ranglijst en als je het net niet redt, omdat je op de laatste speelronde het op 1 of 2 punten niet haalt. Dat kan. Dat vond ik jammer van vorig jaar.
Aan de andere kant, we hadden een geweldig leuke spelersgroep. Dus we hebben echt wel een leuk jaar onderling. Veel dingen meegemaakt. Leuke dingen, minder leuke dingen. Dus uiteindelijk gewoon een leuk voetbaljaar gehad waarbij we denk ik prestatief een teleurstellend hebben gedraaid en dat hoop ik dat dat dit jaar beter gaat

Er zijn een aantal sterkhouders weg. Er zijn ook wel weer spelers bij gekomen. Is je puzzel al gelegd of hoe zie je dit voor je?
De puzzel heb ik voor komende zondag wel gelegd. Want dat begint over 3 dagen. Zondag start de competitie. Al zijn daar wel een paar vraagtekens omdat we vandaag moeten testen of er een paar jongens fit zijn. Maar er zijn er inderdaad een stuk of 8 gestopt, een stuk of 8, 9 bijgekregen. Alleen als we nu kijken naar de groep hebben we een groep van 21 veldspelers en 3 keepers. En als je kijkt naar die groep, zijn Halil Murt, Vince Duits, Noori Oubaha en Robin Voets geblesseerd teruggekomen uit de winterstop. Ben van den Nieuwenhof is op dit moment nog op vakantie in Canada. Dat zijn al 5 potentiële basisspelers waar je de competitie niet mee kunt beginnen. En die eigenlijk bij die puzzel zouden moeten horen. Dus is dan de puzzel compleet? Nee, er moeten er nog 5 aansluiten, en die kwalitatief hopelijk iets zouden kunnen betekenen om in de basis te kunnen spelen. Dus ik denk dat we daar nog lang niet als team zijn waar we moeten staan. Alleen voor korte termijn is de groep er wel klaar voor. Die puzzel is al wel gelegd.

Heb je ook al doelstellingen bepaald, eventueel in overleg met de groep?
Doelstellingen bepalen als het seizoen nog moet beginnen is lastig, want je hebt net een nieuwe groep en de tegenstanders in de Derde Divisie Zondag hebben ook weer nieuwe selecties. Dus het is onmogelijk om in te schalen waar we nu staan ten opzichte van andere ploegen. Alleen we hebben voor onszelf wel doelen gelegd en of ze reëel zijn is niet interessant, maar nogmaals: We willen geen kleurloos seizoen hebben we als spelersgroep afgesproken. We willen ergens om meespelen. Je bent voetballer geworden om in de competitie zo hoog mogelijk te eindigen en spelen om prijzen. Of dat dan is kampioen worden of een periode pakken, ranglijst bovenin meedoen. Dat zal de tijd uitwijzen, maar we zijn wel ambitieus en gedreven om daar naar te streven. Dus die doelen hebben we met elkaar besproken. Daar willen we naar handelen. Op die manier gaan we met elkaar om. Op die manier gaan we aan elkaar eisen stellen. Dan zal het einde van de rit bepalen wat het ons heeft opgeleverd. Concreet kun je er amper iets van zeggen, want ook vorig seizoen bleven de posities op de ranglijst steeds wisselen. Alleen we hebben wel afgesproken dat we voor iets tastbaars willen spelen.

Komende zondag. Wat denk je zelf van de wedstrijd? Hoe denk je er in te staan?
Ook weer zo’n ploeg die helemaal vernieuwd is. Ze hadden 10 tot 12 nieuwe spelers bij de selectie, dus ik kan helemaal niks zeggen van JOS. Ik heb wel wat informatie ingewonnen over hoe ze in de KNVB beker hebben gespeeld (1-3 verloren thuis van HSV Hoek) hebben gespeeld en in de oefenwedstrijden. Dus ik ben wel geïnformeerd over hoe hun speelwijze. Ik heb ze zelf natuurlijk nog niet aan het werk gezien. Maar nogmaals, we hebben zelf een groep van 15, 16 man bij ons en met  de voorbereiding die we hebben gehad moeten we er klaar voor zijn en zijn we er ook klaar voor. We hebben een goeie en frisse groep bij zondag, dus ik heb er het volste vertrouwen in dat we een goede wedstrijd gaan afleveren. We zijn er allemaal van bewust dat het seizoen ook echt goed willen beginnen. Dus ik denk dat we zondag wel een strijdbaar en gedreven Blauw Geel gaan zien.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO