22 augustus 2022  Gelijkspel in Amsterdam 0 – 0

Geplaatst op 22 augustus 2022 • 5:53 • NieuwsClubnieuws

Gelijkspel in Amsterdam 0 – 0

Na een 11e plek in 2021/2022 was het weer na 2,5 maand tijd voor een nieuwe competitie. Blauw Geel begon waar het vorig seizoen eindigde: Bij JOS Watergraafsmeer uit Amsterdam. JOS eindigde boven net boven de nacompetitiestreep. Dat zal hun doel uiteindelijk ook zijn in deze competitie. Al valt dat op dit moment nog niet te zeggen. Blauw Geel wil om de prijzen meedoen (dit kan ook een periodetitel zijn) dus goed beginnen zou fijn zijn.

Door: Freek laurijssen

De eerste helft was er vooral 1 van het eerste kwartier. Lars Loermans leverde het eerste wapenfeit maar zijn schot ging voorlangs. JOS kon ook gevaarlijk worden, maar een schot van Richie Owusu-Ansah belandde in de handen van de keeper. Niet veel later kon JOS weer gevaarlijk worden Revellinio Slijters en Hanne Hagary, maar dit werd geblokt door Hugo van den Nieuwenhof. De laatste kans van de eerste helft kwam op naam van Metin Alkir maar zijn vrije trap vloog over. Er volgde een duel op het middenveld wat best interessant was om als neutrale fan te volgen. Beide ploegen met volle druk vooruit en combinerend op het middenveld. Tot echt grote kansen leidde het niet. Af en toe wat frustraties maar scheidsrechter Florian Lodeweegs had dit prima in de hand.

De tweede helft begon een beetje afwachtend. JOS met de eerste kans uit de counter. Tim Plemper kon de bal voorkrijgen bij Owusu-Ansah, maar zijn schot ging naast. Wat later kreeg Blauw Geel een vrije trap aan de linkerkant. Yassin Nasser slingerde bal in op Koen van der Zanden bij de tweede paal. Hij kopte breed richting Dave de Meij maar daar kwam de bal niet aan. Een minuut of 5 later kon de Meij scoren. Nasser bracht de bal bij hem maar de Meij raakte de paal. De rebound kwam uiteindelijk bij Ymanuel Hurkmans net buiten het strafschopgebied. Hij slingerde voor op Loermans, maar hij kopte in de handen van JOS-keeper Edwin Sudibyo. Niet veel later een heerlijk opgezette aanval. Loermans kreeg met de hak De Meij 1 op 1, maar zijn lob ging net over. Max Boonstoppel kon het nog proberen met een afstandsschot, maar zijn schot belandde ook in de handen van Sudibyo.

Blauw Geel voerde de druk op en kon ook tot kansen komen. Loermans kon schieten, maar zijn schot vloog over. Er volgde daarna een prachtige aanval. Van der Zanden legde met de borst af op de Meij en die probeerde de bal te plaatsen. Onderkant lat en de rebound kwam voor de ingevallen Ben van den Nieuwenhof. Hij schoot hoog over. JOS werd ook nog gevaarlijk. Amine Ennali kon schieten maar deze ging naast via een Blauw Geel been. Blauw Geel werd nog 2 keer gevaarlijk via Loermans en B. van den Nieuwenhof maar beide kansen werden niet omgezet tot een doelpunt.

Zo eindigde de eerste officiële wedstrijd in een gelijkspel. Net zoals hij begon: 0-0. Blauw Geel was de betere en zal zich bestolen voelen. Wel moet een compliment gegeven worden voor de inzet en het harde werken. En ook het mooie en goede voetbal. Word dit zo door gezet, vallen de doelpunten vanzelf. Volgende week de eerste thuiswedstrijd. We ontvangen dan Quick uit Den Haag. Die speelden op eigen sportpark gelijk met 1-1 tegen VVSB.