28 oktober 2022  Voorbeschouwing Gemert – Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 28 oktober 2022 • 20:48 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Gemert – Blauw Geel’38/JUMBO

Een zondagje vrij na een geweldige Blauw Geel-week. Nadat tegen Dongen een 2-0 werd geboekt volgde de bekerwedstrijd tegen RKVV DEM. 2 volle supportersbussen en een aantal andere mensen die nog nareisden konden zien hoe Blauw Geel met 1-4 afrekende met de Beverwijkers wat een plek in de volgende ronde betekende van de KNVB Beker. Uit de loting kwam een thuiswedstrijd tegen Eredivisionist FC Utrecht. Inmiddels is het bekend dat deze wedstrijd op donderdag 12 januari om 20:00 gespeeld wordt. Of dat ook echt in Veghel is, zal spoedig volgen.

Door: Freek Laurijssen

Maar voor FC Utrecht op het affiche staat, hebben we eerst nog competitie tot en met december. Te beginnen op zondag in en tegen Gemert. De zwart-witten staan verrassend gezien in de onderste regionen van de ranglijst. Vorig jaar deden ze nog mee om de titel. Als je er iets meer induik kun je zien dat o.a. clubiconen en pilaren Jens Leijten en Joost Habraken gestopt zijn. Willem den Dekker en Dylan van Diepen hebben ook een stap gezet. De ploeg wordt ook geteisterd door blessures en een stoppende speler. Maar goed: Een derby blijft een derby en dan komen er soms vreemde krachten los. We spraken Niels van Casteren:

Mooie week denk ik gehad. Na DEM uit en de loting tegen FC Utrecht. Wat is jouw terugblik daarop?
Wat je zegt: Een geweldige week voor ons als spelers en staf en voor de hele club. Tegen DEM een geweldige eerste helft. In die zin: Wel een matige eerste helft maar een hele goeie tweede helft. 200 man supporters mee die het feestje konden vieren. Terugkomst in Veghel waarbij we ontvangen werden in de kantine. Al met al een geweldige en onvergetelijke avond met een geweldige overwinning. En dinsdag weer aan het trainen en volledig de focus op een nieuwe week. Waarbij weer een mooie wedstrijd tegen Gemert op het programma staat, dus dan krijg je voldoende motivatie om zondag weer een nieuwe pot te gaan spelen.

Gemert uit komende zondag inderdaad. Wat is jouw vooruitblik op de wedstrijd?
Het affiche Gemert – Blauw Geel is gewoon een topaffiche die je gewoon heel graag wil spelen. De wedstrijden voor de beker zijn dan wel waar voor je het doet, maar dit zijn ook wedstrijden waarvoor je voetballer bent geworden. Dus dat zijn hartstikke mooie wedstrijden. Zowel voor Gemert als voor Blauw Geel. En tuurlijk: Als je kijkt naar de ranglijst en de vorm waarin zij en wij zitten, dan moet je zeggen: Wij zijn favoriet. Moet je ook niet voor weglopen. Ik vind ook dat wij die wedstrijden moeten willen winnen. Alleen Gemert blijft wel Gemert, en Gemert blijft ook een ploeg die heel graag van ons wil winnen dus die zullen ook wel 110% gemotiveerd zijn en er alles aan doen om het ons moeilijk te maken. Dus wij zullen wel op en top goed moeten presteren en alles wat we afspreken goed moeten doen om ook te kunnen winnen. En anders kunnen we ook zomaar van iedereen verliezen.

Anderhalf week vrij geweest. Er waren geloof ik wel wat kleine pijntjes net na DEM. Die hebben mooi de tijd gehad om te herstellen?
We hebben anderhalve week geen wedstrijd gehad, maar geen vrij gehad. We hebben gewoon getraind. We hebben een volledig fitte groep. Vandaag met 24 mensen getraind. Dus dat ziet er allemaal prima uit.

In de Tweede Divisie zie je al de trend dat trainers aankondigen dat ze afscheid gaan nemen. We hebben zelf nu een goede reeks achter de rug, waarmee je je als trainer op de kaart zet. Staat je telefoon al roodgloeiend?
Dat is elk jaar hetzelfde en elk jaar heb je contact met spelers, trainers en clubs. Zo gaat dat nu eenmaal. Je praat met spelers, spelers praten met jou over volgend jaar. Dat is hetzelfde met clubs. Je hebt je vaste contacten met regioclubs maar concreet is er allemaal nog niks gaande.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO