30 oktober 2022  TELEURSTELLEND GELIJKSPEL

Geplaatst op 30 oktober 2022 • 19:58 • NieuwsClubnieuws

TELEURSTELLEND GELIJKSPEL

vv Gemert  —  sv Blauw Geel’ 38/JUMBO (0-1)1-1. Zondag 30 oktober, temperaturen die nog steeds aan de zomer doen denken en dus prima droog voetbalweer. Vandaag de derby in en tegen Gemert. Altijd Lastig ondanks de stand op de ranglijst van beide teams. Vorig seizoen was Gemert een hoogvlieger en Blauw Geel een middenmoter en eindigde de ontmoeting in een 0-0. Die wedstrijd was alles behalve saai en Blauw Geel liet toen Gemert ontsnappen, vooral op basis van het vertoonde spel en kansen van voor de rust. Dit seizoen een ander beeld m.b.t. de ranglijst. Gemert verloor inmiddels zes wedstrijden op een rij en het laatste duel dat punten opleverde was een 0-0 in eigen huis tegen UDI’19. Plaats 15 is daardoor de huidige positie. Blauw Geel doet het veel beter en boekte inmiddels vijf duel op een rij de volle winst voor de competitie en won ook nog eens twee duels in de beker. Plaats  3 op de ranglijst tot gevolg. Maar derby’s kennen andere regels en wetten en dat zal vandaag zeker niet anders zijn. Gemert verloor vorig weekend met  5-2 in Noordwijkerhout van VVSB, Blauw Geel was vrij. Trainer Niels v Casteren had een paar wijzigingen t.o.v. het duel met DEM: Mertin Alkir was vervangen door Ymanuel Hurkmans in de achterhoede en op het middenveld was Max Boonstoppel weer in de basis ten kosten van Emre Gurcuoglu.

Gemert mocht de aftrap verrichten en kon toen niet vermoeden dat ze dat binnen een paar minuten weer zouden moeten doen. Het was de 3e minuut als de bal diep gaat op Ben van den Nieuwenhof. Hij is iedereen te snel af en schiet de bal via buitenkantje voet voorbij de doelman waarna de bal via de binnenkant van de paal in het doel rolt: 0-1. Beter kun je een derby natuurlijk niet beginnen. Twee minuten later een eerste dreiging van de gastheren maar ook niet meer dan dat. Het is pas de zesde minuut als Koen van der Zanden dreigend kan worden maar doelman Tielemans van Gemert is op tijd uit zijn doel. Kort daarna volgt een doelpoging van Dave de Meij maar die is niet krachtig genoeg en is een makkelijke prooi voor de doelman. In de 7e minuut ontsnapt Blauw Geel aan een gelijkmaker. Shawn Illidge krijgt een vrije schietkans maar deponeert de bal gelukkig net naast het doel. In de 9e minuut weer een scherpe Blauw Geel aanval waarbij de bal naar de flank gaat op Jay van Boxtel. Hij kan vrij voorzetten en Koen van der Zanden tikt de bal binnen. Pas dan volgt een vlagsignaal op appel en zou Jay van Boxtel in buitenspel positie hebben gestaan. Doelpunt wordt dus niet toegekend. Het is pas de 10e minuut en nu moet Jordy Zielschot weer handelend optreden op een inzet in de korte hoek. Even komt het duel in een fase met weinig hoogte punten. Het is de 20e minuut als Blauw Geel de voorsprong kan verhogen. Een diepe bal op Ben van den Nieuwenhof. Hij kan alleen op de doelman af maar ziet zijn inzet door Tielemans tot corner worden gekeerd. Een 100% kans die benut had moeten worden. Drie minuten later een vrijwel identieke situatie. Mooie pass van Max Boonstoppel op Koen van der Zanden. Nu is het dus Koen van der Zanden die alleen op de Gemertse doelman af kan en ook nu laat de afronding te wensen over en kan de doelman redding brengen. De voorzet daarna van Koen die zelf de bal kon oppikken wordt door de defensie van Gemert geruimd. Was het rendement tegen DEM uitstekend, nu laat het duidelijk te wensen over en als dat dan maar niet je gaat opbreken?! In de 25e minuut een inzet van Ben van den Nieuwenhof recht in de handen van de Gemertse doelman en 8 minuten later moet Jordy Zielschot een inzet pakken. We gaan richting de laatste 10 minuten en het is de 37e minuut als Jasper Waalkens die een inzet rakelings naast ziet gaan. Drie minuten voor de rust kan Ben van den Nieuwenhof vrij vanaf de flank voorzetten richting Dave de Meij maar doelman Tielemans zit er prima tussen. Een minuutje voor de rust nog een gevaarlijke kopbal van de verder onzichtbare Ralf Kemper en die gaat gelukkig ook net langs. Dan is het rust en had Blauw Geel zeker met drie doelpunten verschil kunnen en moeten gaan rusten. Helaas is de realiteit anders.

Gemert pas drie wissels toe in de rust, Blauw Geel blijft ongewijzigd. In de 47e minuut een mooi bal van Dave de Meij op Yassin Nasser. Helaas treft laatst genoemde geen doel maar gaat de bal net naast het doel. Slordig balverlies in de 49e minuut waardoor de defensie niet goed staat. Migiel Zeller maakt op de rand van het strafschopgebied en overtreding. Jasper Waalkens neemt plaats achter de bal en schiet deze buitenbereik, zo lijkt door de muur, onhoudbaar voor doelman Jordy Zielschot binnen: 1-1. Het gemis aan benutten van de kansen van voor de rust wordt dus na de rust al snel afgestraft. Gemert wordt brutaler, Blauw Geel lijkt de controle kwijt. In de 61e minuut gaat een inzet van Gemert maar rakelings naast. In de 69e minuut ontsnapt Gemert en het wordt daarbij overduidelijk door scheidsrechter Steeg geholpen. Alles en iedereen op he gehele sportpark zag een overduidelijke handsbal van een op de grond liggende Gemertse verdediger. Hier had een penalty gegeven moeten worden maar scheidsrechter Steegs vond het niets. Eigenlijk een schande want het was echt overduidelijk. Soms moet je geluk hebben en het meezitten als je in de hoek van de klappen zit. Dit ging nu op voor Gemert. Het duel kabbelt nu voort. Gemert volop krachten inzet spelend, Blauw Geel de controle kwijt en op het middenveld en voorin een paar spelers die er conditioneel doorheen lijken te zitten. De ploeg lijkt te snakken naar verse krachten, die komen er wel, maar of vrij laat en ook misschien niet genoeg. Gemert is echter ook niet bij machte om nog echt gevaarlijk te worden maar iedere aanval is gezien de stand en het eigen spel van Blauw Geel toch spannend voor de eigen aanhang. In de 90e minuut nog een hachelijke situatie voor het Gemertse doel maar doelman Tielemans blijft de situatie meester. En zo eindigt deze derby net als vorig seizoen in een gelijkspel.

Een eerste helft om van te smullen en zo jammer dat men zichzelf dan niet weet te belonen met twee 100% kansen. Daarbij een doelpunt afgekeurd a.g.v. vermeend buitenspel en een twijfelachtige beslissing, in de tweede helft een overduidelijke penalty die niet werd gegeven. Maar men was zeker voor de rust vele malen beter dan de gastheren en dus is het vooral eigen onkunde die zorgt voor twee onnodige verliespunten. In de tweede helft was Blauw Geel niet slechter maar gooide Gemert vooral meer strijd en felheid in het duel. Met een punt zal men vooral in Gemert dik tevreden zijn, Blauw Geel heeft vooral op basis van de kansen en het vertoonde spel voor de rust de zwart/witten laten ontsnappen. Voor het tweede seizoen op rij…..

Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen een ploeg met zorgen en in gevaar: Baronie. Het wordt voor de tweede keer dit seizoen dat men de Baronnen uit Breda in Veghel ontvangt. Eerder dit seizoen was er een 4-0 overwinning op Baronie in de tweede kwalificatieronde voor de KNVB beker. Dit weekend verloor Baronie met 1-3 in eigenhuis van VVSB, na een 1-0 voorsprong. De Bredase grootmacht staat inmiddels voorlaatste: 7 punten uit 12 duels, laatste puntgewin dateert van 7 september toen met 0-0 in eigenhuis werd gelijkgespeeld tegen UNA. Dit alles mag echter geen hoogmoed en onderschatting gaan opleveren voor Blauw Geel. Baronie zal gebrand zijn, niet alleen op revanche, maar ook op puntgewin voor de competitie die broodnodig is. Blauw Geel zal vol aan de bak moeten om de punten in eigen huis te houden. Een gewaarschuwd team dient voor twee te gelden……

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Ymanuel Hurkmans,  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Wouter op den Camp,  Koen van der Zanden,    Max Boonstoppel (85e min. Hadji Barglan)

Voorhoede:  Yassin Nasser (59e min. Lars Loermans),  Dave de Meij (73e min. Noori Oubaha) , Ben van den Nieuwenhof..

Scheidsrechter: Dhr. Steeg,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. Langenberg en Dhr. Senal

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  49e min. Migiel Zeller