25 oktober 2022  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 25 oktober 2022 • 8:33 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

In de euforie van de mooie loting kende het amateurvoetbal, met uitzondering, een weekje rust. Wat ga je dan doen? Wandelen in de bossen met de koters, vrouw/vriendin en hond? Lijkt een acceptabele optie. Gemert als regioploeg kwam wel in actie en kreeg met 5-2 een afstraffing. UNA won bij TOGB met 1-5 en DEM kreeg in Limburg met 4-2 klop. FC Utrecht kwam als derde uit de koker en werd gekoppeld aan Blauw Geel’38/Jumbo. Mooie loting met deze club uit het linkerrijtje van de Eredivisie.

Door: Peter Kuijpers

De vraag die nu heerst: wordt het thuiswedstrijd? Iedereen die ik sprak gaat ervoor dat dit gaat lukken. Het probleem zit hem in de verlichting. Heb dat zelf wel eens gemeten met mijn camera en kan je verzekeren dat het marginaal is in vergelijk met andere velden. ESPN, die de wedstrijden gaat uitzenden of registreren, stelt andere eisen. Maar, voorzitter Edwin wist te melden dat de club er alles aan gaat doen dat het een thuiswedstrijd wordt. Niels zei het nog het mooiste dat er bij verplaatsing de glans wat van weg is. We horen het snel net als de exacte datum. We willen tenslotte FC Utrecht met aanvoerder Jens Toornstra en Bas Dost in Veghel kunnen bewonderen. Ik ga er vanuit dat de Utrechters geen risico nemen en met een stevige selectie naar het Prins Willem Alexander Sportpark komen. Vaak zie je bij de top drie dat die meestal met een B-selectie komen. Gemert ervoer dat ooit nadat ze aan Feyenoord gekoppeld werden naar Helmond uitweken. Zie Van Persie in trainingspak nog zitten zwaaien naar het Gemert publiek. Vitesse en RKC werden weer eens met de kracht van de top van het amateurvoetbal  geconfronteerd en zijn nu exit. Zondag dan maar. Een derby. Om 14:00 is Gemert gastheer voor ons vaandelteam. Afgelopen jaar speelde Niels c.s daar een prima wedstrijd die slechts een punt opleverde. Echter adel verplicht Blauw Geel’38/jumbo is zondag favoriet.

Jeugdvoetbal
Herfstvakantie. Slechts één wedstrijd zaterdag althans van die ploegen die we volgen. JO 17-1 voetbalde wel. Het won keurig uit bij HVCH met 3-4 en staat samen met AWC aan kop van Divisie 7-najaar. Pas op 5 november moeten de kicks weer gestrikt worden als OSC naar Veghel komt.

Tot volgende week met een volledig programma.

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO