8 september 2022  Met een voorsprong van 2-0 eindigt de wedstrijd op een gelijkspel.

Geplaatst op 8 september 2022 • 8:10 • NieuwsClubnieuws

Met een voorsprong van 2-0 eindigt de wedstrijd op een gelijkspel.

De geluiden van het feest na de winst op UDI galmden nog een beetje na. Maar tijd om lang te feesten is er niet. 3 dagen na de derby staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. En dat is ook de minste niet. Titelkandidaat Hercules komt op bezoek uit Utrecht. De Utrechters hebben 6 punten uit 3 wedstrijden waar men alleen van ADO’20 niet kon winnen. Zware pot op voorhand.

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard Beekmans

Blauw Geel begon aan de wedstrijd en het eerste half uur zag het Veghelse thuispubliek een werkelijk waar geweldig Blauw Geel. Hercules wist even niet waar het moest zoeken. In de 11e minuut viel de 1-0 al. In de counter kreeg Max Boonstoppel de bal en kon wat verdedigers omspelen. Hij vond ruimte voor het schot en schoot ook. Zo achter doelman Pepijn Vonk. Blauw Geel bleef de bovenliggende partij, want kort na de goal kon Koen van der Zanden zijn mogelijkheid niet afwerken. Hercules kreeg ook wat kansjes, maar Jordy Zielschot hield ze toen prima tegen.

Jay van Boxtel dook voor op en kon schieten. Vonk lette op en kon de bal oppakken. Toch viel vlak daarna de 2-0. Onoplettendheid van Vonk en de verdediging van Hercules en Loermans was scherp en schoot hem onberispelijk binnen. Wat later was het weer van Boxtel die kon uithalen maar wederom Vonk die kon oppakken. Een discutabel moment volgde. Koen van der Zanden werd diep gestuurd en onderuit getikt door Pepijn Vonk die als laatste man daar stond. Er volgde een gele kaart. De Blauw Geel bank dacht aan rood, maar scheidsrechter Tim Visser dacht er anders over. De vrije trap kon niet verwerkt worden tot een doelpunt.

Ietsjes later kwam Hercules op 2-1. De bal viel in de kluts tussen elke speler, en volgens het wedstrijdformulier werkte Jay van Boxtel de bal net over de lijn van Jordy Zielschot. De grensrechter moest er wel aan te pas komen om het doelpunt goed te keuren. Het leek er op van wel, want weinig Veghels protesteren en zo kwam de 2-1 op het bord. Hercules begon meer en meer druk te zetten. Dat resulteerde in 2 kansen. Maar die gingen naast of Jordy Zielschot kon deze uit de goal tikken.

In de eerste 10 minuten na rust bleef Hercules drukken zonder echt grote kansen. Hercules kwam overduidelijk beter uit de kleedkamer. Slordig balverlies op het middenveld en uiteindelijk kwam de bal bij Tim Waterink. Die kon de 2-2 binnen schieten. Hercules was inmiddels de betere ploeg en kon er uit komen. Zielschot pakte de 1 op 1 zodat Hercules niet kon juichen.

De mogelijk rode kaart bleef niet het enige discutabel momentje van het arbitrale trio. Na een hele mooie aanval kwam Blauw Geel op 3-2. Koen van der Zanden tikte een breedtebal van Ymanuel Hurkmans binnen. De grens stak echter zijn vlag omhoog. De lezing van de scheids en grensrechter: “Koen van der Zanden stond buitenspel op het moment dat Ymanuel Hurkmans de bal ontving”. Raar, want Hurkmans speelde nog door en Van der Zanden leek netjes achter de bal staan op het moment dat Hurkmans breed speelde. Helaas geldt wat de grens en scheidsrechter zeggen dus Blauw Geel moest door. Hercules en Blauw Geel kregen nog een kleine kans op een goal maar uiteindelijk viel deze niet.

Een 2-2 tegen Hercules is dus vooraf gezien zeker geen slecht resultaat. Maar gezien de wedstrijd voelt het toch als 2 verloren punten. Aan de andere kant hebben we ons prima stand weten te houden aan een ontzettend sterke tegenstander. De sterkste die we tot op heden hebben getroffen. Dat moet ook wel vertrouwen geven. Vertrouwen die we moeten hebben voor zondag, want dan komt UNA alweer op bezoek. Om 2 uur trappen beide ploegen af.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO