6 september 2022  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – Hercules

Geplaatst op 6 september 2022 • 12:34 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – Hercules

Vol wedstrijdprogramma betekent dus ook wat meer voorbeschouwingen. Eerst snel terugkijken op afgelopen zondag. 1-2 in Uden. Na al die tijd de derby weer terug ÉN winst ook nog. Dat werd goed gevierd in Veghel. Wel met minder voetbal , maar dat is een klein detail. Een derby is in de aanloop als aftellen naar een bezoek aan een restaurant met minimaal 2 Michelin-sterren terwijl het na afloop vaak een lopend buffet blijkt bij de Chinees. Toch voelt een overwinning in een derby net altijd extra lekker. Maar dat vieren moet snel plaats gemaakt worden voor de focus komende woensdag tegen Hercules.

Door: Freek Laurijssen

De Utrechtse formatie heeft na 3 wedstrijden 6 punten. Al zullen ze in Utrecht gehoopt hebben voor meer. Ze worden door velen gezien als titelkandidaat nummer 1. Zij willen dus geen punten meer willen laten liggen en zijn tot op het bot gemotiveerd om dichter bij koploper ADO’20 te komen die 6 punten voor staan. Moet bij gezegd worden: ADO’20 heeft de wedstrijd die eigenlijk morgen op het programma stond al gespeeld. Hercules won afgelopen zondag nog maar net van OJC. Zij komen dus komende woensdag dus in Veghel hun kunsten vertonen.

Freek in gesprek met de trainer

Derbywinst dus. Telt in Veghel zeker mee. Wat is jouw blik op de wedstrijd?
Het was van de 3 wedstrijden wel onze minste wedstrijd. Ik vond dat we redelijk begonnen. Voetballend konden we prima door de linies van UDI heen spelen eerste kwartier. Dat resulteerde al vrij vroeg in een mooie kans voor Koen van der Zanden. Later kwamen we op links door wat resulteerde in een vrije trap waar uiteindelijk Dave de Meij de 1-0 uit scoorde. En daarna verloren we de controle op de wedstrijd. UDI ging met wat meer power spelen, meer in de duels spelen. En daar gingen wij niet goed mee om. Dan kun je 2 dingen doen: Of zorgen dat je meegaat in de duels en dat je daarin de winnaar in gaat zijn. Of je gaat er onderuit spelen. Dat deden we ook niet goed. Waardoor we de grip op de wedstrijd of het spel in ieder geval kwijt raakte. Het was aan beide kanten slordig en rommelig. Daardoor kregen zij wel 2 gevaarlijke situaties en de kans op de gelijkmaker. Die maken ze niet. Na de rust hadden wij wat dingen anders weggezet en de puntjes op de i gezet. Ik denk dat we na de rust de wedstrijd weer onder controle hadden vanaf minuut 1 na rust zonder heel groots te spelen. We konden makkelijker weer de vrije man vinden en tussen de linies van UDI komen. Op ’t eind maken we denk ik ook qua beeld de terechte 2-0. Goeie goal. Een goeie actie van Ben van den Nieuwenhof die Koen van der Zanden voor de keeper zet. Daarna krijgen we een 100% kans op 3-0 waarbij Dave de Meij de bal aanneemt op 2/3 meter van de goal en net tegen de lat aanschiet. Dat had gewoon 3-0 moeten zijn en dan was de wedstrijd beslist. Maar die valt niet en daarna maakt UDI na een goede individuele actie een goeie goal, 2-1. 9 minuten voor tijd en op dat moment wordt het in een keer billen knijpen. En dan ben je de controle, die je had tot de grote kans op de 3-0, kwijt en wordt het een alles of niets wedstrijd. En dan gaan zij pompen en met hun fysieke kracht waarmee zij nog heel veel situaties in onze 16 konden creëren. Daar hebben wij ons goed op gewapend. We hebben gestreden, duels gewonnen, duels gepakt. Daarbij moet je wel hopen dat hij niet goed valt. Die wedstrijd hebben we uiteindelijk dus goed over de streep getrokken en al met al geen goede wedstrijd maar wel de punten meegenomen en na 2 wedstrijden zonder winst voelt dat natuurlijk wel zeer goed.

Nu is het de komende tijd wel een drukke septembermaand met komende woensdag alweer een wedstrijd. Hou je daar rekening mee met wissels en trainingsintensiteit?
Ja, vandaag (maandag red.) trainen we, en morgen niet. Woensdag spelen we weer en zo hebben we de komende 4 weken 3 doordeweekse wedstrijden (7 september Hercules thuis, 21 september Baronie thuis voor de KNVB-beker, woensdag 5 oktober Groene Ster uit). Dus daar hou je rekening mee. Jongens die minder fris zullen zijn, daarvoor zullen andere jongens in de plaats komen. Daarvoor hebben we ook een grote selectie. En dat hangt van de jongens af. Jongens die fris uit de strijd komen, die presteren, die zullen gaan spelen. We hebben genoeg kwaliteit. We kunnen daarin dus rouleren. We moeten ook even afwachten hoe het vandaag allemaal reilt en zeilt. Maar ook zondag zullen we weer goed voor de dag komen.

Nu komt Hercules woensdag op bezoek. Ik denk vooraf door velen als titelkandidaat bestempeld. Samen met ADO’20 die we ook al binnenkort treffen. Wat is je vooruitblik op de wedstrijd? We hebben vorig jaar in Utrecht flink klop gekregen. Veel verschil denk je?
Weet ik niet. Sowieso vind ik Hercules wel altijd een goed voetballende ploeg. Goeie spelers. Goeie spelopvatting. Dus het is altijd lastig om daar tegen te spelen. Maar wij hebben natuurlijk een redelijk nieuw team in vergelijking met vorig jaar. Dus ik ben zeer benieuwd hoe wij ons dit jaar kunnen wapenen tegen Hercules. Maar ik ben het er wel mee eens dat Hercules zeker 1 van de betere ploegen zal zijn.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO