16 september 2022  Voorbeschouwing ADO’20 – Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 16 september 2022 • 11:58 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing ADO’20 – Blauw Geel’38/JUMBO

Met een 0-4 van je eigen veld stappen voelt altijd pijnlijk. Wat de details ook zijn. Snel vergeten lijkt het devies. Zeker omdat je in de wedstrijd zelf geen schim was van jezelf. Neuzen weer dezelfde kant op, het liefst met de bal aan de voet en onze neuzen richting de goal van de tegenstander. Komende zondag is dat ADO’20 uit Heemskerk. Zonder Jordy Zielschot die rood kreeg en 1 wedstrijd schorsing heeft.

De Superezels draaien op z’n zachts gezegd goed. 5 wedstrijden gespeeld, 13 punten. En zeker niet de minste tegenstanders: Hercules, VVSB en Groene Ster zijn al tegenstander geweest van ADO’20. Zeker niet de minste ploegen in de competitie. We spraken op donderdagavond vlak voor de training met trainer Niels van Casteren.

UNA afgelopen zondag was denk ik qua resultaat en spel wel een teleurstellende wedstrijd?
Qua resultaat sowieso als je met 0-4 thuis verliest. Iedere wedstrijd heeft zijn verhaal. UNA begon iets beter dan Blauwgeel. Na een minuut of 10 hebben waren ze uitgeraasd, waarin ze uiteindelijk geen kans hebben gecreëerd en daarna namen wij het redelijk over. In die fase kregen we ook de beste kansen van de wedstrijd. Een goede aanval over links en we zetten Dave de Meij alleen voor de keeper, alleen hij krijgt hem er niet in. Uiteindelijk vanuit een hoekschop van ons schakelen zij snel om, maken wij verdedigend gezien de verkeerde keuzes met als gevolg een rode kaart voor de keeper. Vrije trap gaat er in en sta je achter. Waar we met 10 man in de tweede helft nog een 100% kans kregen met Koen van der Zanden die alleen op de keeper afkomt. Die gaat er dan ook niet in. Uiteindelijk valt de 2-0, gaat het kaarsje uit en dan verlies je de wedstrijd met grote cijfers. Dus die wedstrijd kon de prullenbak in qua manier van spelen na de rode kaart. Dat is dus teleurstellend en op naar de volgende.

Ondanks de grote uitslag noem ik het zelf wel een geflatteerde nederlaag, want je hebt tot de 75e minuut eigenlijk geen grote kans weggegeven. Ondanks dat je ongeveer 50 van die 75 minuten met 10 man speelt.
Klopt. Uiteindelijk heb je zelf de tegenstander niet pijn gedaan door goals te maken en dan weet je dat je dat met 10 man niet vol gaat houden. Uiteindelijk ga je zelf wat foutjes maken, viel de 2-0 en was het klaar dus was zeker teleurstellend, maar niet meer dan dat want daarvoor hebben we 4 uitstekende wedstrijden gespeeld. En die lijn trekken we komende zondag gewoon door.

Dat is zo ja. Zeker als je naar ADO’20 gaat. Goede tegenstander, heb je al een vooruitblik op die wedstrijd?
ADO’20 vond ik vorig jaar al een goede tegenstander. En zij hebben zich op verschillende plekken ook weer versterkt en als je dan van de wedstrijden 4 wint en 1 gelijk speelt, dan denk ik dat je uitstekend in vorm bent. Dat zegt genoeg over de kracht van die ploeg. Dus dat wordt absoluut een goede tegenstander. Maar wij hebben ook laten zien dat we weldegelijk goed voor de dag kunnen komen en ik ben er van overtuigd als we dat om kunnen zetten in goals, dan kunnen wij goed partij kunnen bieden en met een goed resultaat naar huis kunnen gaan.

Dat klopt, want dat zagen we eigenlijk al tegen Hercules al. Zeker het eerste half uur. Nu hebben dinsdag al een aantal jongens meegedaan vanuit 1 bij O23. Dus het lijkt er een beetje op dat je met de gehele selectie wedstrijdfit begint te raken? Moet ook wel fijn zijn.
Absoluut. Van de hele selectie missen we nog Vince Duits en Halil Murt die ook nog niet aan het trainen zijn. Voor de rest heb ik iedereen beschikbaar, op Noori Oubaha na. Hij is wel weer aan het trainen, maar die moet nog echt eerst minuten maken en z’n minuten maken bij O23 zodat hij in ieder geval tot de 90e minuut zonder moeite kan spelen. Dus die is nog eigenlijk niet inzetbaar voor 1, maar voor de rest staan we er goed op.

Dat lijkt me inderdaad zeker fijn, zeker met een wat drukkere periode. Deze week wat rustiger. Durf je al vooruit te kijken op de KNVB Bekerwedstrijd komende woensdag of is het eerst de volle focus op ADO’20?
Eerst de focus op ADO’20. Dat is onze eerstvolgende wedstrijd en die is gewoon het belangrijkste. En dan moet je maar kijken hoe je het weekend doorkomt. Hoe de groep er bij staat en daarna moeten we ons weer vrij snel klaar maken voor de volgende, dus laten we deze week goed afronden met vandaag een goede training en zondag een goeie pot. En dan kunnen we na gaan denken over de eerstvolgende wedstrijd.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO