13 september 2022  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 13 september 2022 • 19:51 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Het eerste team gaat nog niet als de bekende speer. Met vlagen heel goed voetbal, maar scoren is dan wél belangrijk. Zo is het net wat u zegt, de competitie is nog pril en groen. De competitietrein komt in alle gelederen steeds dichterbij waar de beker op dit moment de wedstrijden bepaalt. Voor JO 19-1 is de competitie al aan het rollen. Zaterdag al de derde wedstrijd voor het team. Mooi dat het weer loopt want de ‘R’ zit weer in de maand en dan weet je het wel!

Door Peter Kuijpers

Geen beste week voor het vaandelteam afgelopen zondag. Met maar liefst 0-4 verloren van het bezoekende UNA. Vanzelfsprekend zit hier wel de bekende adder onder het gras. Er werd niet eens zo slecht begonnen tot de 20e minuut keeper Jordy Zielschot  iemand omver kegelde en hij met rood moest vertrekken. De uniformiteit in spelregeltoepassing  lijkt echter ver te zoeken. Waar Zielschot met rood moest vertrekken werd vorige week woensdag keeper Pepijn Vonk van Hercules, met een blauwdruk van de situatie van zondag,  met slechts geel gestraft. Je kan het ‘Calimero’ gedrag noemen maar de feiten zijn niet anders. Soms lees je wel eens dat teams dan ondanks de numerieke minderheid de ruggen kromden, maar dat bleef helaas uit. Snel vergeten en het vizier richten op komende zondag . De bus tuft dan naar het verre Heemskerk. ADO’20 is koploper, maar we beginnen volgens goed geïnformeerde bronnen met 0-0.

Blauw Geel’38 0-23 is nog ongeslagen
Sommigen dingen moet je positief brengen. Had ook kunnen zeggen Blauw Geel’38 0-23 laat winst liggen in Wijchen bij AWC. Ik kies voor het eerste. Het werd 2-2 en het jongerenteam  staat met Kloetinge twee punten achter het booming Barendrecht. De Barendrechters wonnen twee maal en met een doelsaldo van 9-0 ben je zoals dat heet spraakmakend. Zaterdag komt Unitas’30 naar Veghel uit Etten-Leur. De ‘leurders’ staan één puntje lager. Mooie pot waar om 17.30 uur wordt afgetrapt.

Blauw Geel’38 zaterdag  bekert zaterdag  naar Wilhelmina’26
Het gerenoveerde team van trainer Geert Scheepers liet zich in de beker al gelden en stuurde OJC  Rosmalen met 5-1 naar de Groote Wielen en won ook bij SV BLC met 0-4. Een puntje in Wijk en Aalburg is al voldoende om door te bekeren. Op klassieke tijd van half drie wordt er op sportpark De Ebbe afgetrapt. Een week later gaat de competitie van acquit met een thuiswedstrijd tegen Almkerk-2.

Blauw Geel’38 verder  in beker
Met één tegentreffer en zestien goals voor verzekerde de Blauw Geel’38 vrouwen zich van een ronder verder in de districtsbeker. Goed toegegeven dat het ‘slechts’ tweede teams betrof waar tegen gespeeld werd (VOW en Nulandia) staan de zeges wel. Over twee weken gaan de gezichten echt op strak als de competitie aanbreekt met een uitwedstrijd naar RKTVC in Tiel. De wekker zetten want het wordt een koude-rode benenwedstrijd. In alle vroegte om 10.00 wordt er op de Ridderweide in Tiel afgetrapt.

Jeugdvoetbal

Eerste puntje voor JO 19-1
Met een 1-1 gelijkspel was het eerste puntje een feit. Uit bij het Oosterhoutse TSC (heb daar vroeger samen met Piet van de Boom op Sportpark De Warande nog de verlichting rond het hoofdveld aangesloten) Zaterdag komt Den Hoorn uit de plaats (ZH) met dezelfde naam naar Veghel toe. De tegenstander voor zaterdag speelde pas één wedstrijd die het won van PVCV maar halen woensdag (13-9) in. Om 15.00 uur gaat de bal rollen komende zaterdag.

Bekeren geblazen en een vleugje competitie
JO 17-1 was niet erg succesvol in het bekerverhaal. Het verloor thuis van Gemert met 1-2 en kwam eerder met één puntje terug uit Son bij SBC. Zaterdag  naar Rhode dat zonder punten en doelpunten strak onderaan staat in de poule. Gemert is de koploper hier.  JO 15-1 speelt zondag uit naar BVV waar JO 13 nog niet best gaat. In de beker werd verloren van UDI’19 met 5-1, maar er was wel  winst thuis tegen HVCH.  Zaterdag komt Berghem Sport naar het Prins Willem Alexander Sportpark.

 

 

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO