18 september 2022  ADO’20 was een maatje te groot.

Geplaatst op 18 september 2022 • 21:08 • NieuwsClubnieuws

ADO’20 was een maatje te groot.

Na de 0-4 nederlaag tegen UNA stond nu het uitduel in Heemskerk op het programma. Blauw Geel speelde tegen koploper ADO’20. Moeilijke pot op de Vlotter. ADO’20 had nog geen wedstrijd verloren bij aanvang van de wedstrijd. En dat is knap aangezien al wat sterke ploegen hebben gehad. Maar Blauw Geel kan zelf ook goed voetballen. Al meermaals gezien, dus een poging om 3 punten mee te nemen werd zeker genomen.

Door: Freek Laurijssen

Al snel lag de 1-0 achter invalkeeper Joran van Zutphen. ADO’20 kon opbouwen en aan het einde stond Milan Zonneveld. Die tikte de bal in de goal. ADO’20 bleef zoeken maar was in alles een klasse beter op het veld. Vaak werden ze nog tegengehouden door de Blauw Geel verdediging. Eerst uit een corner, later uit een schot. Beide kansen gingen naast. Na een half uur kwam de stand zelfs op 2-0. Een fout achterin en ADO’20 kreeg een vrije schietkans. Ruben Doesburg kon de goal maken. ADO werd sterker en de kansen werden meer. 2 kopkansen, maar 1 werd opgepakt door Joran van Zutphen en de ander ging naast. Op het einde van de eerste helft kregen de Veghelaren nog een kans op de 2-1. Een kans leek tegen de arm van een ADO’20-speler te komen, maar de scheids dacht niet aan een penalty.

Het begin van de tweede helft zagen we een ander Blauw Geel dan voor de rust. Er werd beter druk gezet en er werd beter gevoetbald. Het resulteerde ook vrij snel in een kans voor Ben van den Nieuwenhof die zijn schot gekeerd zag worden door de keeper. ADO’20 gaf nog een cadeautje doordat keeper Mike Grim de bal tegen Dave de Meij aanschoot. Hierdoor belandde de bal in de goal en stond het plots 2-1. Een kleine 10 minuten later was de hoop op een mooie comeback weer weg. Een vrije trap op het randje van het strafschopgebied werd prachtig binnen gekruld door Daan Boerlage. ADO’20 rook meer en zette vol druk en creëerde de nodige kansen. Dat resulteerde zelfs in de 4-1 van Zonneveld.

ADO’20 was in alles een maatje te groot. Ze handelde sneller, waren overal sneller bij. En daar had Blauw Geel moeite mee. Zure nederlaag, ook weer snel vergeten en op naar de volgende. Want dan staat een belangrijke op het programma: Baronie thuis. Niet voor de competitie maar voor de KNVB Beker. Wordt die wedstrijd gewonnen, plaats Blauw Geel zich voor de grote KNVB Beker en kan het profclubs loten.