2 oktober 2022  TOT ONS GENOEGEN BELONING MET WINST

Geplaatst op 2 oktober 2022 • 19:04 • NieuwsClubnieuws

TOT ONS GENOEGEN BELONING MET WINST

sv T.O.G.B.  –  sv Blauw Geel’ 38/JUMBO   (0-0)   0-1. Nog nooit eerder troffen beide clubs elkaar, noch vriendschappelijk, noch voor de beker, noch voor de competitie. Vandaag op deze mooie zondag de 2e oktober was er dan de eerste ontmoeting tussen het Geel/Zwarte TOGB en ons Blauw Geel. Na de promotie van TOGB uit de hoofdklasse zijn ze prima gestart in dit seizoen. Uit zes duels werden al 10 punten gehaald. Moeilijk tot scoren komend, maar ook niet veel doelpunten tegen gekregen. In Berkel en Rodenrijs op de mooie accommodatie van de gastheren werd er dus geschiedenis geschreven. TOGB had vorig weekend, op de zaterdagavond, in Noordwijkerhout met 3-0 verloren van VVSB, een mogelijke in titelkandidaat. Thuis drie duels gespeeld: het eerste duel verloren van OJC (0-2)maar de twee volgende duels gewonnen van Hercules (2-1) en Dongen (1-0). Blauw Geel uit een wedstrijd meer een punt minder maar afgelopen weekend wel kunnen winnen. In de derby met OJC bleven de drie punten thuis door een 2-0 overwinning. Trainer Niels v Casteren had zich ongetwijfeld laten informeren over TOGB en de trainer van TOGB uiteraard over Blauw Geel. Vince Duits was nog niet beschikbaar maar verder lijkt iedereen fit.

Blauw Geel, vandaag in het geheel wit, mocht de aftrap verrichten en dit zou hopelijk meteen de laatste keer zijn van deze middag. In de 3e minuut zien de toeschouwers een snelle aanval van Blauw Geel, maar laat het afspelen in de eindfase van deze aanval te wensen over. Drie minuten later na Blauw Geel’s eerste corner gaat de inzet van Dave de Meij in het zijnet. TOGB bijt van zich af en twee minuten later volgt een gevaarlijke aanval van de Geel/Zwarten. De bal gaat gevaarlijk dicht voor het doel langs over de achterlijn. In de 11e minuut wordt Jordy Zielschot genoodzaakt tot handelen en dat doet hij met verve. Hij tikt de inzet prima over het doel. Het is inmiddels de 18e minuut als Blauw Geel zijn tweede corner krijgt na een prima afstandspoging van Jay van Boxtel. De bal gaat nu rakelings voorlangs via een verdediger. Uit de nieuwe corner kan Migiel Zeller koppen maar de kopbal mist kracht en richting en is recht in de handen van de TOGB doelman. In de 21e minuut volgt weer een goede aanval maar mist de afronding de juiste richting. In de 25e minuut is het TOGB dat door slordig balverlies een snelle aanval kan uitvoeren. Maar ook zij kunnen niet tot een goede afronding komen. We zijn ruim een half uur onderweg als Jay van Boxtel een aanvallende fout maakt bij de achterlijn van TOGB, waardoor de aanval eindigt in een vrijetrap voor de thuisclub. In de laatste vijf minuten nog dreiging van beide teams. Eerst ziet TOGB een vlammend schot van de rechtsback, maar Jordy Zielschot weet daar wel raad mee. In de voorlaatste minuut een goede aanval van Blauw Geel maar de goed uitkomende TOGB doelman is de situatie de baas. De 0-0 ruststand is een logisch gevolg want beide ploegen creëerden geen echte grote kansen.

In de tweede helft lijkt de thuisclub de zaken energieker aan te pakken. Al direct na de aftrap ontsnapt de aanvoerder aan de aandacht van Ymanuel Hurkmans, maar gaat gelukkig zijn inzet over het doel. In de 49e minuut een voorzet vanaf Blauw Geel’s linkerflank waarbij de kopbal langs het doel gaat. Uiteindelijk moet Jordy Zielschot dan ook in actie komen. Na geklungel in de defensie en teveel vrijheid heeft de Veghelse doelman een geweldige save in huis. Blauw Geel wordt teruggedrongen en TOGB bepaald het spelbeeld. In de 56e minuut een snelle uitbraak waarbij Jay van Boxtel weer met een rush betrokken is. Hij heeft ook een goede voorzet in huis maar zijn medespelers voorin waren niet alert genoeg. Trainer Niels van Casteren past in de 60e minuten een dubbele wissel toe. Het resulteert niet direct effect in het spelbeeld. Tot de 74e minuut gebeurd er weinig opwindends en dan is er een vrije trap voor TOGB. De kopbal die volgt gaat echter hoog over. Meteen na Blauw Geel’s derde wissel volgt een tweede hele grote kans voor TOGB, maar wederom Jordy Zielschot houdt Blauw Geel op de been en de 0. Tja en dan volgt het cliché: als je zelf niet scoort valt het doelpunt aan de andere kant. Het is de 79e minuut als Blauw Geel halverwege eigen helft in balbezit komt. Via Dave de Meij gaat de bal direct door naar Koen van der Zanden. Hij stuurt de bal door naar Ben van den Nieuwenhof. Die lijkt goed te worden verdedigd maar draait met de bal nog weg om vervolgens de bal via een verdediger over de doelman te zien gaan in het lege doel: 0-1. Soms heb je ook een beetje geluk nodig en dat was nu van toepassing. TOGB zet nog eens aan en probeert de druk nog op te voeren om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Blauw Geel loopt nog tegen drie gele kaarten aan en in blessuretijd krijgt Jordy Zielschot nog een schot op doel maar is recht in zijn handen. TOGB ontsnapt ook nog aan een grotere achterstand in blessuretijd want de bal van Emre Gurcuoglu op Koen van der Zanden is prima maar de inzet van Koen is op de goed uitkomende doelman. Na ruim zeven minuten blessuretijd fluit de verder prima leidende scheidsrechter voor het einde van het duel.

Blauw Geel wint met 0-1. De wedstrijd was meer spannend dan goed. Het is een zeer zwaar bevochte overwinning en men heeft misschien wel iets te veel gekregen deze zondag. Een gestolen overwinning. Maar de punten die tellen. De eerste helft was van een matig niveau met aan beide zijde weinig kansen. De tweede helft werd gedomineerd door TOGB met zeker twee grote kansen. Gelukkig voor ons is verklaarbaar dat men lastig tot score komt. Verdedigend zat het vrij goed in elkaar maar aanvallend was het vandaag van een zeer matig niveau. Hard gewerkt, TOP, maar men kan voetballend zeer zeker beter.

Komende woensdag alweer een volgend duel. Dan gaat de reis naar Heerlerheide. Op sportpark Pronsenbroek is Groene Ster dan de gastheer. Zij waren dit weekend vrij om dat DEM het 100 jarig bestaan vierde. Vorig seizoen geëindigd op een mooie zesde plaats nu na 7 duels slechts op een 16e plaats met 5 punten. In de voorgaande drie thuiswedstrijden werden de eerste twee verloren: ADO’20 (0-2) en TOGB (1-3), de laatste werd dan gewonnen van Baronie(3-1). Dit weekend rust is misschien wel in hun voordeel. Vorig seizoen eindigde de beide duels tussen beide in 1-1. Voor beide is een overwinning gewenst en welkom.

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Ymanuel Hurkmans,  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Wouter op den Camp (88e min. Emre Gurcuoglu),  Lars Loermans (78e min. Mertin Alkir),  Max Boonstoppel (60e min. Mathijs Haeve)

Voorhoede:  Yassin Nasser (60e min. Koen van der Zanden),  Dave de Meij, Ben van den Nieuwenhof..

Scheidsrechter: Dhr. T. Hardeman

Kaarten:  Geel:

T.O.G.B:  geen

sv Blauw Geel’ 38:  80e min. Dave de Meij,  86e min. Wouter op den Camp, 90e min. Ben van den Nieuwenhof