30 september 2022  Voorbeschouwing TOGB – Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 30 september 2022 • 8:32 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing TOGB – Blauw Geel’38/JUMBO

Na de bekerwinst op Baronie en de derbywinst op OJC ROSMALEN staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Fijn dat er eens een week rustiger aan gedaan kon worden, waar we op woensdagavond vrij waren. Dat programma zal in oktober weer wat drukker worden na de mooie loting tegen DEM en de midweekse wedstrijd in Heerlenheide tegen Groene Ster.

Door: Freek Laurijssen

TOGB. Een nieuwe tegenstander voor de Veghelaren. De Berkel en Rodenrijzers werden vorig jaar kampioen in de Hoofdklasse A Zondag. Ze zijn ook best aardig gestart. Uit 6 wedstrijden 10 punten. Dat is er 1 meer dan Blauw Geel, wat zelfs een wedstrijd meer speelde. Ze hebben ook slechts 9 goals geïncasseerd. Ook maar 8 gescoord. We spraken met Niels van Casteren:

Ik denk dat we een hele mooie week hebben gehad. Eerst Baronie met 4-0 winst en daarna de streekderby tegen OJC met 2-0 winst in een spannende pot en een mooie loting voor de beker. Wat is jouw blik op afgelopen week?
Ja kort samengevat heb je denk ik gelijk. Goede week, 2 wedstrijden op rij gewonnen nu waarbij we inderdaad de bekerronde door zijn en de competitie na 2 nederlagen weer een wedstrijd hebben gewonnen dus absoluut een goede week. Belangrijk is nu dat je de eerstvolgende wedstrijd, TOGB uit, daarmee op doorgaat.

Wat is de vooruitblik op TOGB? Een onbekende tegenstander voor ons. De laatste kampioen in de Hoofdklasse A Zondag, omdat dit nu Vierde Divisie heet.
Ik denk een goede ploeg. Als je kijkt hoe ze gestart zijn staan ze er uitstekend voor. Een ploeg met weinig goals tegen. Dus ik denk een ploeg die het uitstekend heeft gedaan tot nu toe en het is aan ons om ons eigen spel te gaan spelen en de minireeks waar we aan zijn begonnen om die een goed vervolg te geven.

Nou merk ik ook wel een beetje dat hier bij supporters dat de KNVB Beker veel meer leeft. Worden ook bussen geregeld. Ik neem aan dat jij hoopt dat er wel minimaal 1 bus meegaat?
Ik hoop dat iedere wedstrijd van Blauw Geel druk bezocht wordt door supporters. En ik hoop dat er komende zondag uit bij TOGB weer een hoop mensen zullen zijn. Maar het is een goed teken dat het voetbal leeft binnen Blauw Geel. Want onze spelers merken gewoon dat er supporters zijn. Die merken gewoon dat wanneer er reuring in zo’n club is, dus dat is alleen maar goed.

Ja inderdaad. Vorige week zagen we mooi hoe die jongens aan het trommelen en aan het zingen waren. Dat is denk ik wel een mooi teken.
Ja daarom. En het wordt gewoon gezien door de spelers. Dus het absoluut een meerwaarde als er veel jongens zijn en veel supporters zijn die zorgen voor reuring en support. Dus absoluut: Hoe meer hoe beter.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO