20 november 2022  Teleurstellend gelijkspel tegen DEM

Geplaatst op 20 november 2022 • 20:45 • NieuwsClubnieuws

Teleurstellend gelijkspel tegen DEM

Een koud Prins Willem Alexander Sportpark was het decor voor 1 van de 9 wedstrijden voor de 15e speelronde van de Derde Divisie Zondag. RKVV DEM kwam op bezoek in Veghel. Veghelaren zullen met plezier terugdenken aan de vorige wedstrijd tegen RKVV DEM. Op 20 oktober werd de ploeg op eigen veld met 1-4 verslagen in de eerste ronde van de KNVB Bekerwedstrijd. In de competitie doet de ploeg het wisselvallig. Een paar goeie overwinningen (onder andere een 5-1 tegen OJC ROSMALEN en 1-2 in Berkel en Rodenrijs tegen TOGB) wisselen puntverlies weer af. Vorige week werd er bijvoorbeeld met 4-2 verloren van VVSB. Blauw Geel is al 8 competitiewedstrijden op rij ongeslagen en zal dus de favoriet zijn voor deze wedstrijden.

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard Beekmans

Een eerste halve kans was voor de thuisploeg. Een schitterend balletje van Yassin Nasser zorgde er voor dat Dave de Meij 1 op 1 kon komen. Helaas voor de thuisploeg stak de grensrechter de vlag omhoog. Kort daarna een aanval van DEM door de as. Het schot ging over. Wat later werd er aan de rechterkant van Blauw Geel kant een onnodige overtreding gemaakt en kreeg DEM een vrije trap. De bal werd voorgegeven en Sven van Amersfoort kopte de bal binnen. Een achterstand voor de Veghelaren was ietwat onverwacht, maar de ploeg moest zich snel herpakken. Dat deden ze ook. Gelijk een goeie aanval van Blauw Geel. Vanaf rechts kon Ben van den Nieuwenhof de bal spelen op De Meij. Die kaatste terug op Koen van der Zanden, die overigens z’n 100e wedstrijd speelde. Zijn schot kwam in de handen van de DEM-keeper. Een paar minuten later was het wederom van den Nieuwenhof die de Meij kon inspelen. Dit keer in de diepte. De Meij kwam 1 op 1 en kon de 1-1 scoren. Het duel werd een tactisch steekspel op het middenveld waar Blauw Geel alleen dichtbij kon komen door middel van een schot van Max Boonstoppel.

In de tweede helft moest Blauw Geel dus nog aan de bak om nog 2 punten bij te kunnen schrijven. Uit een corner kon Blauw Geel geen kans op goal verwerken, maar DEM kreeg de bal niet goed weg. Boonstoppel kon na hard werken de bal weer heroveren. Zijn voorzet kwam uit bij Van den Nieuwenhof die een volley in huis had. Zijn schot was lastig voor Swen Verswijveren en deze ging net over. Kort daarna weer een kans waar Blauw Geel in het strafschopgebied komen.

Jay van Boxtel en Dave de Meij hadden schoten maar deze werden verwerkt door de DEM verdediging en keeper. Uit de corner kreeg uiteindelijk de Meij kans op een goal maar deze ging naast. Blauw Geel kwam nog een paar keer gevaarlijk voor de goal van DEM, maar 2 keer een diepe bal op de Meij mondde uit tot niks. De aannames waren steeds net niet goed genoeg waardoor de aanval in de kiem werd gesmoord. Van der Zanden kreeg nog een kans uit een rebound, maar ook deze ging weer over.

Zo eindigde een potje op een uiteindelijk natte zondagmiddag in een gelijkspel en dat was van de kant van Blauw Geel uit teleurstellend. Er waren kansen maar de slordigheid voorin zorgde er voor dat deze niet tot doelpunten werden omgezet. En dat was nogal zonde. Volgende week mogen we uit naar HSC’21. De Haaksbergers verloren afgelopen weekend met 4-2 van VVSB.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO