19 november 2022  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – DEM

Geplaatst op 19 november 2022 • 9:26 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – DEM

Inmiddels 10 wedstrijden op rij ongeslagen. Dat is de huidige status na de 1-3 winst in Gorinchem tegen Unitas. Alleen Gemert legt een smetje op deze reeks. Daar speelden we gelijk tegen. Het resulteert in een mooie 3e plek in de competitie. In onderlinge strijd met VVSB voor de ‘titel’ Best of the Rest, want ADO’20 steekt boven alles en iedereen uit. Maar de bal is rond, dus dat kan zomaar weer dichter bij elkaar komen.

Door: Freek Laurijssen

Onze tegenstander is een bekende. In de beker wonnen we daar met 1-4. Een slechte eerste helft en in de tweede helft weer volledig omgedraaid. Net als tegen Unitas. RKVV DEM staat op een 13e plek. Vorige week werd er met 4-2 verloren van VVSB. Daarvoor een 1-2 overwinning bij TOGB en werd OJC ROSMALEN met maar liefst 5-1 teruggestuurd naar Rosmalen.

Afgelopen zaterdag tegen Unitas gespeeld. Een wedstrijd met 2 gezichten denk ik. Wat is jouw terugblik er op?
Ja klopt. Unitas was de eerste helft de bovenliggende partij. Meer balbezit, speelde goed positiespel zonder echt tot grote kansen te komen denk ik. We hadden met name weinig druk op de bal. Ik denk dat we de onderlinge afstanden te groot hadden, niet goed durfde door te dekken overal op het veld. Zag er niet goed uit, uiteindelijk de eerste de beste goede tegenaanval maakte we een goal en ik denk dat dat de omkantelmoment was waardoor we wat meer vat kregen op hun spel en uiteindelijk ook veelvuldig meer aan het aanvallen konden komen met kansen. Uiteindelijk 1-1 ruststand. Terecht. Ze maken die goal. Op dat moment kwam die misschien uit de lucht vallen, maar gezien de eerste helft wel terecht. Na rust hadden wij de zaakjes goed voor elkaar. Kregen we er wel druk op. Afstanden onderling waren kleiner. Maakten we in een kort tijdsbestek 2 doelpunten en dan is de wedstrijd beslist. Al met al denk ik, gezien de andere kansen die er nog zijn geweest, meer dan een dik verdiende overwinning.

Dan krijgen we zondag RKVV DEM thuis. Een bekende tegenstander omdat we daar al tegen speelde in de KNVB beker. Wat is jouw vooruitblik op deze wedstrijd?
DEM is gewoon een goeie ploeg. Dat hebben we uit kunnen zien. Eerste helft ontzettend veel moeite met hun. Energieke ploeg. Voetballend goed. Goeie spelers. Dat heb je daar kunnen zien, als wij het niet goed doen dan is de tegenstander een stuk beter. Dan is ’t gewoon lastig. Maar na rust hebben we dat beter gedaan en hebben we alsnog verdiend gewonnen. Dus gewoon een goeie ploeg waarbij we weer vol aan de bak moeten en onze dingen goed moeten uitvoeren die we afspreken. En dan is er weer van alles mogelijk.

Komende zondag begint het WK. Wat doe je? Ga je kijken, boycot je vanwege het politieke wat er achter zit?
Nee joh. Die wedstrijden worden gespeeld dus ik ga zeker kijken.

Nog favorieten of?
Volgens onze bondscoach maken wij kans dus ja, dan hou ik me daar maar aan vast.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO