22 november 2022  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 22 november 2022 • 15:50 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Het vaandelteam wist niet te winnen van DEM al lagen er wél riante mogelijkheden. Jammer het bleef bij één doelpunt van Dave de Meij en natuurlijk een treffer van DEM. Zondag tuft de Blauw Geel’38/Jumbo bus naar Haaksbergen en is HSC’21 de tegenstander. Mooie zeges van Zaterdag-2 en O-23 waar laatsten zaterdag, komt dat zien, de topper thuis tegen koploper Barendrecht spelen. Volop voetbal dat langzaam naar het kerstreces werkt. Kerst? Jazeker over een dikke maand en drie wedstrijd- zondagen/zaterdagen kan het ‘Stille nacht heilige nacht’ eindelijk ingezet worden.

Door: Peter Kuijpers

Amateurvoetbal en het WK in Qatar
Zondag is het wereldkampioenschap voetbal in het oliestaatje Qatar van acquit gegaan. Maandag mocht meteen Oranje aan de bak. Het duurde lang voor Oranje toesloeg via Cody Gapko en Davy Klaassen werd het 2-0 in het duel tegen Senegal. Volgens chef voetbal van de Telegraaf Valentijn (Vallentijn op zijn Van Gaals)  Driessen is Nederland ingedeeld in een van de zwakste poules uit de serie van acht. Poule A met gastland Qatar, Ecuador, Senegal en Nederland mogen amper problemen opleveren voor Nederland aldus het grootste zuur uit het Nederlandse Journaille. We gaan het zien tot we vierkante ogen van het voetbal hebben. Gelukkig gaat het amateurvoetbal gewoon door. Nog drie wedstrijddagen staan er op het programma. Komend weekend uit naar HSC’21 in Haaksbergen. Niels c.s. sluiten het jaar af met twee thuiswedstrijden.  Op 4 december komt O.S.S.’20 naar Veghel en datzelfde doet JOS Watergraafsmeer een week later op 11 december als afsluiting van het voetbaljaar 2022. We gaan ons dan opmaken voor de Kerst en jaarwisseling. Op 1 januari 2023 sinds drie jaar weer eens de traditionele nieuwjaarsreceptie. Daarna nadert het bekertreffen met FC Utrecht op 12 januari. Of Nederland dan al wereldkampioen zal zijn is alleen in de bekende glazenbol te zien.

Senioren
Zaterdag-2 behaalde een prachtige 5-0 zege op Hardinxveld-2 Het team draait de laatste weken als de bekende tierelier. Het team is opgeklommen naar een fraaie derde plek achter de ongeslagen koploper LRC en Nivo Sparta. Zaterdag uit naar de nummer vijf Oranje Wit uit Dordrecht. O-23 won met 2-0 van Kloetinge. Halil en Hugo tekende voor de doelpunten. Aanstaande zaterdag komt koploper Barendrecht naar Veghel waar op 1 oktober met 4-1 van verloren werd. Bij winst komt Blauw Geel’38 0-23 naast Barendrecht. De vrouwen van Blauw Geel’38 wonnen met 3-1van DSC. Het hele linker rijtje waar de meiden zich in bevinden staan dicht op die van VOW en is het verschil slechts drie punten. Komende zaterdag komen de vrouwen-2 van UDI’19 naar Veghel.

Jeugd jongens
JO 13-1 won fraai met 1-4 bij  SBC in Son. De mannen van trainers Roy, Ryan en Omer staan tweede en virtueel met Volharding/Sambeek en UNA op twee punten van koploper FC Eindhoven . Zaterdag de topper tegen FC Eindhoven de huidige koploper in deze klasse. Werkelijk een topaffiche. JO 14 ging thuis met klein verschil onderuit tegen het bezoekende Nivo Sparta met 2-3. Altijd zuur, maar zaterdag dé kans op een sportieve revanche ook al is de tegenstander Gemert JO 14-1 in Gemert. Een van de koplopers in deze nog prille klasse. JO 15 strandde in het thuisduel met DSC uit Kerkdriel op 1-1. Het was alweer het derde gelijkspel van de mannen van Ender, Baris en Jop. Een vierde plek geeft dat nu met zes punten achterstand op koploper Wilhelmina. JO 17-1  kwam met de volle winst terug uit Empel. Aan de boorden van de Maas werd Emplina met 1-4 verslagen. Hiermee zijn de mannen van Nicky, Martijn en Jasper koploper in 7F Najaar. Zaterdag komt Rhode/VSB naar het Prins Willem Alexander Sportpark. Tot slot JO 19-1 won zaterdag met het kleinst mogelijke verschil van Nuenen met 1-0. De hebben zich los gewurmd van S.V. Den Hoorn de nummer laatst in deze klasse. Komende zaterdag kan die afstand nog groter worden als de reis naar Hoorn gaat waar laatste SV Den Hoorn wacht. Blauw Geel’38 staat daar één puntje boven.

Junioren meisjes
MO 13-1 moest buigen voor Oirschot Vooruit met 3-0. Een 6e plaats in de 1e K najaar is op zich niets mis mee. Komende zaterdag thuis waar uit Lage-mierde SVO RDM de tegenstander is. MO 15-1 won met 3-2 van Focus’07 en reist komende zaterdag naar Berkel-Enschot waar het nog puntloze Jong Brabant de tegenstander is. Blauw Geel’38 staat voorlaatste en kan dus weglopen naar het middenrif van deze klasse. Moet er natuurlijk wel gewonnen worden. Maar liefst negen doelpunten vielen er in het duel van MO 17-1 thuis tegen S.V.Brandevoort. Met 4-5 trokken de meiden uit Helmond aan het langste eindje. Zaterdag uit naar Boxtel. Winst in Boxtel betekent aanhaken bij de kopgroep van deze klasse. MO 20-1 overklaste het bezoekende Woenselse Boys (in dit geval girls) met 6-0. Een uitslag die staat. De Veghelsen blijven tweede achter koploper Marvilde uit Eindhoven. Zaterdag naar het nog puntloze SV Valkenswaard die ook nog niet scoorden in deze competitie. Waken voor onderschatting dus.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO