17 maart 2024  Teleurgesteld na gelijkspel bij de koploper

Geplaatst op 17 maart 2024 • 7:50 • NieuwsClubnieuws

Teleurgesteld na gelijkspel bij de koploper

Na een week vrij kon Blauw Geel weer aan de slag voor de competitie. Koploper en periodewinnaar Barendrecht was de tegenstander. In Barendrecht. Lastige pot, echter speelden we er thuis gelijk tegen. Winst zou een goede start voor een mooie reeks voor een lastige reeks kunnen betekenen. Het werd echter niet meer dan een gelijkspel.

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard beekmans

Ondanks het lichte veldoverwicht van Barendrecht was de eerste kans voor Blauw Geel. Koen van der Zanden, die Dave de Meij verving, onderschepte de bal op links. Hij speelde door op Hidde van Dijk die hem weer gaf op Ben van den Nieuwenhof. De buitenspeler kon schieten maar z’n schot werd gekraakt. De kleine 20 minuten daarop werd een schouwspel vooral op het middenveld. Tot er een kleine fase voor Barendrecht ontstond. Eerst was het Robbert Olijfveld die een voorzet vanaf rechts niet op goal kon krijgen. Kort daarna kreeg linksbuiten Brent Maxim Vugts de kans. Zijn schot ging ook over. Olijfveld was de gevaarlijke spits aan Barendrechtse kant, waar hij ook een kans weer miste. De Barendrechtse fase in de 1e helft eindigde met een kopbal door Timo de Graaf. Ondanks deze fase bleef de stand op 0-0 steken in de eerste helft.

De tweede helft begon met een hele goede kans voor Barendrecht. Op links kreeg Aness Serghini een kans. Zijn schot vond Jordy Zielschot. De rebound voor Romano van der Stoep werd gered door een uitstekende actie van Migiel Zeller op de achterlijn. Barendrecht kreeg nog een kans uit een vrije trap maar alles viel goed uit voor Blauw Geel. Blauw Geel kreeg daarop een sterke fase. Een kort combinatiespel op de linkerkant en Hidde van Dijk kreeg de bal. Zijn schot viel in de handen van Bradly van der Meer. Kort daarna de grootste kans voor Blauw Geel. Mitchel van Rosmalen brak door op rechts, maar zijn stiftje ging er niet in. Kort daarna Loermans maar het schot werd gekraakt.

Terwijl de spanning steeg, kreeg Nadir Jouhri de kans op links maar zijn schot ging voorlangs. Wat later de beste kans voor Barendrecht. Joey Jongman kon via een volley de bal op de lat raken. De rebound kwam bij Olijfveld maar Zielschot was een onpasseerbaar station voor de Barendrechters. Aan de andere kant nog het opmerkelijkste moment van de wedstrijd. Mitchel van Rosmalen leek er door te zijn en kon 1 op 1 komen met de keeper. Hij werd echter onderuit getrokken vlak voor hij kon schieten. Zo’n beetje heel de provincie Zuid Holland kon zien dat de overtreding in het strafschopgebied gemaakt werd, maar de scheidsrechter zag dit weer niet. Hij floot voor een overtreding buiten het strafschopgebied en gaf de verdediger van Barendrecht rood. De vrije trap belandde in de muur en niet veel later floot de scheids af voor de wedstrijd.

Een 0-0 in Barendrecht zou vooraf voor getekend zijn. Alleen dankzij het laatste moment en toch de momenten waarop Blauw Geel kon aanvallen zorgden er voor dat de Veghelaren teleurgesteld uit Barendrecht vertrokken. Woensdag een wedstrijd in Tiel tegen TEC. Zaterdag mag het de uitreis maken naar het verre Hoek.