15 maart 2024  Voorbeschouwing Barendrecht – Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 15 maart 2024 • 8:23 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Barendrecht – Blauw Geel’38/JUMBO

Een week vrij, geen periodetitel maar wel een uitstekende vorm bij de Veghelaren. Vlak voor een loodzware week is dat de status bij Blauw Geel’38/JUMBO. Een huidige 5e plek (op verliespunten zelfs 4e) is goed te noemen. Boven de Veghelaren een oud Tweede Divisionist met een hoop centen én clubs uit de sterkere zaterdagtak (als we ‘ouderwets’ kijken). Van de 3 komende wedstrijden staan er op dit moment 2 clubs boven de formatie van Maurice Verbunt.

Door: Freek Laurijssen

Kort een overzicht van de tegenstanders van komende week. Eerst Barendrecht. Koploper en sinds afgelopen zaterdag periodekampioen van de 2e periode na een 1-0 overwinning bij UNA. 3 dagen rust en dan staat de uitwedstrijd tegen TEC op het programma. De Tielenaren staan 4e maar zijn de laatste weken in een winning mood. De club wil graag weer naar de Tweede Divisie waar het vorig jaar uit degradeerde. Als laatste de verre uitwedstrijd naar Hoek. De Zeeuwen bivakkeren zich in de middenmoot van de Derde Divisie. In de 2e periode is het wat minder dan in de eerste. Wel hebben de Zeeuwen de topscorer van de Derde Divisie in huis.

We spraken vooraf met Maurice Verbunt.

Inmiddels anderhalve week terug. Meerssen thuis. 2-1 overwinning. Wat is jouw terugblik op de wedstrijd?
Ik denk gewoon een prima overwinning. Een eerste helft waarin we gewoon domineerden. Terecht ook op 2-0 komen. En meteen na rust een dot van een kans met Dave de Meij op de 3-0. Die maak je niet en dan krijg je de 2-1 tegen door een onoplettendheid van ons. En daarna is het wel even billen knijpen. Dan zie je ook wel dat Meerssen qua kracht, duels en tweede ballen het je nog wel moeilijk maakt maar ik denk over de hele wedstrijd gezien wel een terechte overwinning.

Nu is in het inhaalweekend bekend geworden dat Barendrecht de periodekampioen is geworden. Wat is jouw reactie daar op? Jammer of …?
Jazeker jammer. Zeker omdat je zelf meedoet. Het is wel zo dat degene die na een periode bovenaan staat, die verdient de periode. We hebben daarin altijd gekeken van wedstrijd tot wedstrijd. En we hebben in wedstrijden punten laten liggen die misschien onnodig waren.

Na een weekje vrij kun je je nu opmaken voor een hele drukke periode met 3 wedstrijden in 8 dagen tijd. Blik eens vooruit op die 3 wedstrijden?
Het wordt nu natuurlijk de week van de waarheid. Het is óf aanhaken, óf gedeeltelijk afhaken óf misschien wel helemaal afhaken. Het wordt nu gewoon een hele belangrijke week. Ook een zware week met zaterdag, woensdag en zaterdag. Barendrecht is de te kloppen ploeg. Die willen kosten wat het kost bovenaan blijven staan. Goed voetballende ploeg, fysieke ploeg. Ik vind het echt wel een complete ploeg. We hebben thuis wel gezien dat we er niet van hoeven te verliezen. Alleen het wordt wel een zware wedstrijd. Dan ga je daarna naar TEC. Dan weet je dat je op een grasveld speelt, doordeweeks. TEC heeft in de laatste periode ook alleen maar wedstrijden gewonnen. Daar staat ook nog aardig wat kwaliteit op het veld. Dus dat zal een lastige tegenstander worden. En ook Hoek uit vind ik een lastige opgave, want je weet dat Hoek elke week scoort. Dus het worden gewoon 3 loodzware wedstrijden. Maar het zijn dan wel weer wedstrijden waar je het voor doet als speler. Je kunt namelijk ook zomaar aanhaken.

Ga je dan ook anders om met de belasting op spelers?
We zullen inderdaad ook moeten gaan kijken in de training dat we daar de juiste arbeids-/rust verhouding hebben. We gaan ook op maandag trainen in plaats van dinsdag. Donderdag is vooral wat herstellen voor spelers. Dus daar moet je dan wel wat rekening houden ja.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO