18 maart 2024  Peter’s Corner 24

Geplaatst op 18 maart 2024 • 16:43 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner 24

Het vaandelteam pakte niet onverdienstelijk een puntje bij koploper Barendrecht. Vooral defensief toonde het team van Maurice zich sterk. En leek het dan toch mis te gaan, dan was daar altijd weer keeper Jordy of Migiel hij haalde een keer een bal van de lijn. Jammer en vooral zuur dat de arbiter zaterdag in de slotseconden de bal vergat op de penalty stip te leggen in plaats van buiten de zestien. Volgens Veghelse en Barendrechtse ogen was de overtreding op Mitchel van Rosmalen er wel duidelijk binnen. Woensdag, op gehaktdag, het achterstallige duel bij TEC. Wie weet wat dat nog brengt.

Door: Peter Kuijpers

Een nieuw fenomeen
De KNVB hanteert sinds een paar maanden een nieuwe regel als het om geweld gaat tegen de scheidsrechters, grensrechters of officials. Vanzelfsprekend wordt de dader(s) bestraft, maar daar blijft het niet bij. De club die zich eraan schuldig maakt krijgt dan een aantal weken straf en mag niet spelen. Een soort van strafbankje om tot bezinning te komen. De bond verwacht dan onder meer op schrift een plan van aanpak van de club om deze excessen in de toekomst te voorkomen. Afgelopen week onder anderen ging het met jeugdteams in Dinteloord gruwelijk mis meldt omroep Brabant. We herinneren ons vast nog wel nog de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen in december 2012 wat een extreem geval van zinloos geweld was. De zondag daarop gooide de KNVB er het totale amateurvoetbal eruit. Op alle clubs waren er bijeenkomsten, ook bij Blauw Geel’38 toen nog met voorzitter Frank Pulles in het Piet van den Boom clubhuis.

De bijeenkomst in december 2012 in het clubhuis

Voetbal senioren
De vrouwen mochten zondag uitslapen en spelen komende zondag op lunchtijd uit bij Olympa’18 in Boxmeer. Op Sportpark Pelzer wordt er om 12.00 begonnen. JO 23 speelde thuis en won ruim met 5-1 van Dongen. Trainer Vincent van den Broek: “In de eerste helft waren we het boven liggende team waarbij we hoogdruk zetten en geen mogelijkheid hebben weggegeven. We dwongen Dongen tot het maken van fouten. Hierdoor maken we twee goede goals: 17e minuut Joep en 37e minuut Tim. Na rust begon Dongen hoogdruk te zetten in de eerste 20 minuten. Waarbij we er goed onderuit voetbalden. Daaruit kwam de 3-0 uit de corner (eigen goal) De 4-0 was van Mathijs en de 5-0 een sublieme goal van Joep. Uiteindelijk werd het nog 5-1. Goede overwinning! En volgende week uit naar koploper RKSV Nuenen.

Voetbal junioren jongens
JO 13-1 verloor thuis met 0-2 van koploper TSC uit Oosterhout. De mannen van Seth, Youri en Lorenzo zijn nu voorlopig de drager van de rode lantaarn met een twaalfde laatste plek. Volgende week kan dat gerepareerd worden in het duel op de koppelsteeg uit bij Berghem Sport. JO 14-1 gaat het ook al niet voor de wind. Met dezelfde cijfers als JO 13-1 ging het tegen het Arnhemse VDZ en tevens koploper, onderuit. In een poule van acht staat JO14-1 voorlaatste. Volgende week uit naar Fortuna Sittard dat drie punten onder koploper VDZ staat. JO 15-1 won thuis met 6-1 van Gemert en is koploper met Woezik en DIO’30 als volgers. Volgende week uit naar Rhode/VSB.  JO 19-1 verloor onder de rook van Rotterdam met 3-1 in het verre Ouderkerk aan den IJssel van koploper Spirit. Volgende week komt uit Voorburg Forum Sport dat één plekje onder Blauw Geel’38 staat op een voorlaatste plek.

Voetbal junioren meisjes
MO 13-1 verloor uit ELI in Lieshout met 4-2. Dit geeft een vijfde plek op dit moment in een poule van zes. Zaterdag komt competitie laatste Mierlo Hout naar Veghel dat zou wel eens een driepuntertje kunnen worden dames. MO 15-1 deed het beter, althans qua uitslag, wat een 2-1 overwinning opleverde in de kraker en derby tegen WEC uit Wijbosch. MO 15-1 staat vierde waar Festilent koploper is. Volgende week uit naar Erp dat één plekje boven MO 15-1 staat wél met vier punten meer. MO 17-1 verloor in en tegen Baarlo met 3-1. Baarlo en Blauw Geel’38 staat beiden punt gelijk vijf punten achter koploper Volharding/Sambeek. Pas op 6 april kunnen de kicks weer gestrikt worden met een uitduel naar ELI in Lieshout.

 

 

 

 

 

 

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO