27 februari 2023  Strijd om 3e plaats weer helemaal open

Geplaatst op 27 februari 2023 • 7:51 • NieuwsClubnieuws

Strijd om 3e plaats weer helemaal open

Na een gelijkspel en een verlies zag Blauw Geel’38/JUMBO Hercules langzaam dichterbij komen. Op zondagmiddag dé confrontatie met de Utrechters. Een heus zes punten-duel op Sportpark Voordorp. Vorig jaar nog werd er echter ruim verloren met 7-1. In de eerdere confrontatie begon Blauw Geel fantastisch en stond het na een half uur 2-0. Toen de scheidsrechter affloot kon Hercules nog gelijk komen en eindigde dat duel dus in 2-2.

Door: Freek Laurijssen

De eerste helft ontvouwde zich tot een op en neer gaande wedstrijd op het middenveld. Beide ploegen zochten maar konden niet tot grote kansen komen. De eerste kans kwam op naam van de Utrechters, waar Tim Waterink de bal kreeg aangegooid vanaf links en voort kon dribbelen. Zijn schot ging voorlangs. Iets later nog Steff van Rooijen met een afstandsschot van ongeveer 25 meter maar zijn schot vloog langs de kruising. Namens Blauw Geel werd Koen van der Zanden nog gevaarlijk. Noori Oubaha had in het centrum de bal en vond Dave de Meij. Die kaatste hem door op de linksbuiten uit Sint Oedenrode en hij kon uithalen. Zijn schot vond keeper Fons Mulder. Vlak voor rust kon Max Fitchinger nog gevaarlijk worden met een schot vanaf rechts maar zijn schot werd gestopt door Jordy Zielschot.

Tweede helft begon direct met een doelpunt. Vanaf links werd een voorzet gegeven op Max Fitchinger die bij de 2e paal binnen kon tikken. Hercules direct op voorsprong en Blauw Geel moest in de achtervolging. Blauw Geel moest alleen de storm van Hercules nog vooral tegenhouden. Hercules kreeg de overhand en Blauw Geel had daar moeite mee. Ook kwamen de Veghelse aanvallen niet tot het punt dan dat ze in de eerste helft kwamen, en toen waren ze al niet ver genoeg. Van Rooijen kreeg zo ook weer een kans van afstand maar zijn schot ging over. Iets later weer een kans voor Hercules, maar het eerste schot werd goed gepakt door Jordy Zielschot en de tweede kans vloog vlak over de Veghelse goal. Niet heel veel later weer een schot van Hercules maar deze raakte de lat boven Zielschot.

Er brak een fase aan waar Blauw Geel probeerde te pompen en de kansen van Hercules af kon wenden. Echter kwamen nauwelijks lange ballen aan en ontbrak het vaak in de laatste pass. In de laatste minuut kregen de Veghelaren nog een corner. Jordy Zielschot ging mee in een alles of niets poging, en dat werd uiteindelijk niets. Want op de corner kwam geen goed vervolg voor Blauw Geel en in de counter kon Hercules de 2-0 scoren. De scheids floot direct af.

Een topwedstrijd verloren. Het zat er niet in deze zondag. Een sterker Hercules troefde Blauw Geel af en op deze manier ligt de strijd om plek 3 weer helemaal open. De Utrechters blijken een gevaarlijke opponent hiervoor. Volgende week komt ADO’20 op bezoek. De koplopers in de Derde Divisie. Echter laten zij de laatste wedstrijden punten liggen. Deze week werd thuis gelijk gespeeld tegen VVSB.