24 maart 2024  Spannende pot met 3 punten mooie afsluiter van loodzware week

Geplaatst op 24 maart 2024 • 9:15 • HoofdsponsorNieuwsClubnieuws

Spannende pot met 3 punten mooie afsluiter van loodzware week

In 8 dagen tijd 3 wedstrijden. Het lijkt wel alsof Blauw Geel de Champions League speelt. Zeker aangezien een scheidsrechter die regelmatig op dit niveau fluit in die 8 dagen op het Prins Willem Alexander Sportpark was. Serdar Gözübüyük was namelijk gastspreker op een mooie reünie op de club. Hij was echter niet de scheids in het verre Hoek waar Blauw Geel een 1-2 overwinning over de streep kon trekken.

Door: Freek Laurijssen

Hoek begon fel en kon de eerste kans van de wedstrijd op zijn naam schrijven. Jahrdell Jayson Constansia kon de bal vanaf rechts voorgeven maar de voorzet was voor geen enkel Hoek been, maar voor rechtsback Jay van Boxtel. Hoek bleef de controlerende ploeg en kon iets later via links een voorzet geven, maar wederom werd er geen Hoek-been gevonden.

Ondanks de overmacht van de Zeeuwen kwam Blauw Geel op voorsprong. Een corner van Ben van den Nieuwenhof werd ingedraaid en leek door keeper Fin Murre gepakt te worden. De keeper viel echter achteruit en de scheids beoordeelde dat de bal over de lijn was. Niet heel veel lager konden de Veghelse handen weer de lucht in. Uit een kluts kwam de bal voor de voeten van de Erpse aanvaller en die kon de 0-2 maken door een schot die achter Murre hobbelde.

Na de goals was Blauw Geel de ploeg die de overhand had in Hoek. Via Loermans kreeg Blauw Geel een kans. Zijn schot werd niet geklemd door Murre. De rebound was voor Dave de Meij maar de spits was niet trefzeker met zijn kopbal. De gastheren waren alleen nog gevaarlijk via een vrije trap maar die werd niet goed gecontroleerd door Augustine Loof. Mitchel van Rosmalen (schot op de keeper na een combinatie met Van den Nieuwenhof) en Van Boxtel (schot op de paal) waren nog dicht bij een doelpunt maar de voorsprong werd voor rust niet uitgebreid.

Hoek was na rust sterker. Gelijk na rust kon Glenn Diedhiou schieten op doel. Zielschot redde waar wat gevaarlijke corners voor Hoek volgden. Wat later een vrije kopkans voor Mathieu de Smer maar deze ging naast. Sylvio Hage was ook nog dicht bij een doelpunt maar kon de voorzet niet verwerken.

Jarno Lion kreeg een kans via een voorzet maar zijn halve omhaal ging over het doel van Zielschot. Een kleine 10 minuten voor rust was er toch nog een aansluitingstreffer. Een afstandsschot van Lion viel binnenkant paal binnen. Lion bleef even hoofdrolspeler, want kort na het doelpunt claimde zo’n beetje heel Zeeland een penalty, waar het inderdaad wel op leek. De scheids besliste dit keer echter in het voordeel van Blauw Geel (waar dat vorige week in Barendrecht nog niet was) en Lion gaf behoorlijk wat commentaar. De Zeeuw had echter al een gele kaart opgelopen in de rust en kreeg zijn 2e gele kaart. Rood en vertrekken dus. Vanwege commentaar van de bank af kon ook Quincy Rombout de wedstrijd achter de boarding verder kijken. Hoek bleef drukken maar een goal konden ze niet maken.

Een spannende pot en een zware week met sterke tegenstanders werd dus afgesloten met 5 punten voor de Veghelaren. Nu even een weekje rust en dan kan Blauw Geel proberen om OJC te verslaan. De vorige pot in Rosmalen werd 1-4 voor de Veghelaren. Mocht Blauw Geel dus een periode willen pakken is dat een belangrijke om over de streep te trekken. Er wordt om 2 uur afgetrapt in Veghel.