21 maart 2024  SPANNENDE MAAR DOELPUNTLOZE TOPPER

Geplaatst op 21 maart 2024 • 10:48 • NieuwsClubnieuws

SPANNENDE MAAR DOELPUNTLOZE TOPPER

sv T.E.C.  –  sv Blauw Geel’ 38/JUMBO  0-0. Woensdag 20 Maart stond voor Blauw Geel het duel gepland met aftrap 20.00 uur in Tiel. Het  Ambitieuze TEC wil dolgraag terug naar de tweede divisie maar heeft qua hoofdveld absoluut geen hoogwaardige accommodatie. Als gevolg van het slechte weer heeft men dan ook menig duel afgelast zien worden en moet alles worden ingehaald. Zo ook dus voor Blauw Geel.

De Tiel Eendracht Combinatie verslikte zich afgelopen zaterdag in Kloetinge en moest met een 3-0 nederlaag huiswaarts keren. Daarvoor had men zes duels op rij gewonnen en was men qua verliespunten de nummer twee van de ranglijst. Winst vanavond was dus een must voor de oranjehemden. Blauw Geel kwam afgelopen zaterdag tot een 0-0 in Barendrecht bij de plaatselijke BVV. Toch een verdienstelijk gelijkspel maar of dat genoeg is voor een eventuele nacompetitie moet nog blijken. Winst in Tiel of in ieder geval geen verlies is dan ook wenselijk.

Bij Trainer Maurice Verbunt zat Koen van der Zanden op de bank. Verder geen bijzonderheden in de opstelling. Wel drie basisspelers die op scherp staan met kaarten en dus eventuele schorsingen zouden kunnen oplopen bij een nieuwe gele kaart.

Onder prima temperaturen en onder aandachtig toezicht van BVV Barendrecht trainer van Steensel, die met een behoorlijke delegatie uit Barendrecht, op de tribune aanwezig begon om iets over acht het duel. TEC begon direct energiek vol en in hoog tempo aan het duel. Hoog druk zetten en bij balbezit in hoog tempo spelend. Blauw Geel hield het hoofd koel en probeerde daar waar mogelijk zelf voorwaarts te combineren maar moest ook erg wennen aan de knollentuin van sportpark De Lok. In de 5e minuut de eerste echte dreiging van de gastheren. Randje buitenspel was een speler door maar schoot de bal voorbij de goed uitkomende Jordy Zielschot vervolgens voorlangs. Een vlagsignaal gaf overigens aan dat de TEC speler buitenspel zou hebben gestaan. Vier minuten later uit een corner wederom een grote kans voor TEC maar na een overstapje weet een speler de bal in kansrijke positie niet goed te raken ne heeft Jordy Zielschot dus geen probleem met de inzet. Wederom en minuut later staat een TEC speler weldegelijk direct zichtbaar in buitenspel maar blijft een vlagsignaal uit. Met een klasse redding voorkomt Jordy Zielschot een achterstand en rest TEC slechts een corner. Uit de corner kan Blauw Geel een counter opzetten maar de pass van Wouter op den Camp op de helft van TEC is helaas in de voeten van een verdediger. In de 13e minuut een snel uitgevoerde vrije trap van Blauw Geel waarbij de bal komt bij Ben van den Nieuwenhof. Hij geeft de bal goed mee aan Jay van Boxtel. De afronding van Jay is helaas niet doeltreffend en de inzet gaat voor het doel langs. Een minuutje later is weer Jay betrokken bij een prima aanval. Wederom in samenspel met Ben van den Nieuwenhof komt hij ditmaal tot een voorzet voor Dave de Meij. In kansrijke positie raakt Dave de bal niet goed en ook dit keer gaat de bal voor het doel langs. De eerste aanvalsdriften van TEC ebben wat weg en het duel komt even in een evenwicht zonder grote kansen. In de 29e minuut weer een doelpoging. De inzet van TEC gaat vanaf de rand zestienmetergebied echter hoog over c.q. naast. In de 38e minuut dan pas weer een notitie op een kans. Wederom van de gastheren. In vrije schietpositie gaat de bal echter ver naast het doel. Een minuutje later werkelijk een verschrikkelijk mooie pass buitenkantje voet van Lars Loermans op Dave de Meij. Dave komt oog in oog met de TEC doelman maar kan de bal niet voorbij hem krijgen en rond af recht op de doelman. De bal komt in de rebound voor de voeten van Mitchel van Rosmalen maar hij schiet de bal naast. Weer een minuutje later, 40e minuut, een prima pass van Ben van den Nieuwenhof voor Dave maar ditmaal kan hij de bal niet goed controleren en raken en dus kan de TEC doelman ook deze bal pakken. Zo vlak voor de rust bijt Blauw Geel dus goed van zich af maar weet het de kansen niet te benutten. De rust volgt kort daarna met de bekende brilstand.

Beide partijen willen natuurlijk niet verliezen en winst is welkom maar bij beide partijen zijn de defensies ook nog zadelvast. De tweede helft zal naar zou achteraf blijken ook vooral spannend zijn gezien de stand op het scorebord maar met weinig hoogte punten. In de 55e minuut een eerste poging maar de inzet van TEC gaat hoog over het doel. In  de 67e minuut een verre ingooi van Jay van Boxtel. Ben van de Nieuwenhof schiet van uit de draai maar ontbeert kracht dus de bal is een gemakkelijke prooi voor de TEC doelman. Het hoge tempo van de eerste helft lijkt TEC meer parten te spelen. Binnen tijdsbestek van een minuut presenteert scheidsrechter Visser twee gele kaarten aan TEC spelers. Een daarvan in de 68 minuut voor Vinnie Vermeer zal nog gevolgen hebben. Hij krijgt nl in de 79e minuut wederom geel gepresenteerd voor een overtreding op de dan net ingevallen Koen van der Zanden. TEC moet dan nog zeker tien minuten verder met een man minder. In de 72e minuut dus nog voor de tweede gele kaart heeft Wouter op den Camp een foute pass in huis en leidt hij een Tielse aanval in. De inzet gaat gelukkig van afstand ver naast.

Dan in de 82e minuut kan Lars Loermans een bal goed doorkoppen naar Koen van der Zanden maar vanuit een lastige hoek schiet Koen de bal hoog over. In de 84e minuut lijkt Blauw Geel op voorsprong te komen. Een voorzet van Jay van Boxtel wordt door Lars Loermans verlengd en door Koen van der Zanden binnen gekopt. Hij leek achter zijn tegenstander uit te komen maar de assistent scheidsrechter steekt de vlag in de lucht en dus gaat het doelpunt niet door. Het is inmiddels in de blessuretijd als TEC zich nog doet gelden maar doelman Jordy Zielschot houd zijn doel ook schoon.

Het TEC trainersduo Eric Meijers en Hans van de Haar dat aan het einde van dit seizoen de Tielse club verlaat hebben met dit gelijkspel de kansen op een kampioenschap zien verkleinen maar nog niet onmogelijk zien worden. Voor Blauw Geel geldt dat de kansen op een hoge klassering, lees klassering die recht geeft op nacompetitie, nog steeds mogelijk is. Ook nog via periode drie want dit duel was een duel uit periode twee. Een zeer zeker nooit saai en interessant duel in de top van het klassement eindigt zoals het begon met 0-0.

Blauw Geel reist zaterdag naar Zeeuws Vlaanderen voor de derde uitwedstrijd op een rij in een week tijd. In Hoek, bij Terneuzen, is de plaatselijke HSV de tegenstander. Hoek staat 10e met 34 punten maar op eigen veld met een fanatieke aanhang is dat dus ook het derde hele lastige duel voor Blauw Geel. Afgelopen weekend verloor Hoek met 3-0 van TOGB in Berkel en Rodenrijs dus de motivatie om voor eigen publiek een top vijf ploeg te verslaan zal hoog zijn. Tel daarbij het verlies in oktober tegen Blauw Geel in Veghel met 2-0 en de revanche gevoelens zullen ook bijdragen aan een op en top motivatie voor de gastheren.

Aan Blauw Geel de taak hier goed op voorbereid te zijn en op in te spelen. SUCCES mannen!!

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Bram Eltink,  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Wouter op den Camp,  Mitchel van Rosmalen,  Hidde van Dijk,

Voorhoede:  Lars Loermans, Dave de Meij (76e min. Koen van der Zanden),  Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter: Dhr. Visser

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. Pietersen en Dhr. Osman

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  42e min. Mitchel van Rosmalen